Ads

Melissa Landers - Elválasztva

A Maxim Kiadó jóvoltából magyarul is olvashatjuk a várva várt folytatást, Cara és Aelyx hihetetlen kalandjait, amelyek már nemcsak a Földön játszódnak, hanem a távoli Leihr bolygón is.
2015. november 12-től kétnaponta egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve néhány, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nemcsak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és a szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Melissa Landers


Elválasztva


(Elidegenítve 2.)
Kiadó: Maxim
Műfaj: YA
Kategória: romantikus, fantasy
Megjelenés ideje: 2015
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Bihari György
Oldalszám: 374
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789632616834
Pont: 5/5
  Cara mindig is tudta, hogy az élet a Leihr bolygón megváltás lesz a számára. Miután Aelyxszel, a barátjával a Földön éltek, és próbálták helyrehozni a két bolygó közötti megtört szövetséget, Cara elkerült a Leihr nevű bolygóra, és új iskolát kellett keresnie magának. A lányt kiválasztják egy feladatra, amely során az emberek egyik képviselőjeként élhetne. Ezalatt Aelyx a Földön van, ahol egy hatalmas PR kampány részese lesz, amely során az emberi és a Leihr bolygó lakói közötti kapcsolatot kell reklámoznia. Az emberek nem tudják, hogy e kapcsolaton alapul a jövőjük: egyedül Aelyxnek és embereinek van meg a megfelelő technológiájuk ahhoz, hogy legyőzzék az emberi kormányzat által rejtegetett víztartalékot fenyegető halálos szennyezést. Valamiért azonban Aelyx világának vezetői hirtelen mindenképpen embereket akarnak állítani saját oldalukra, és a szemük sem rebben a fiú életét érő extrém történések során. Mindenképpen szükség van az emberek segítségére, de pontosan miben és hogyan? És vajon mit kérnek majd a segítségükért cserébe?

Imádtam az első kötetet és nem csalódtam az Elválasztva kötetben sem. Aelyx és Cara története nagyon szép. 
A távkapcsolat jelentését kicsit komolyabban kell itt venni. :)

Előző kötetben Aelyx jött a Földre, most Carán a sor, hogy a Leihr bolygóra menjen. Sajnos nem éppen csupa öröm a lány számára, nem fogadják annyira boldogan, mint várnánk. Lassan megbékél a kialakult szituációval, de nem képes teljesen alkalmazkodni. A teste nem igazán akar együttműködni a bolygó környezetével, hozzáteszem Cara honvágya is sokat ront a helyzeten. Nem csak családja hiányzik neki, de Aelyx is, akinek a Földön kellett maradnia és nem mehetett vissza még a Leihr bolygóra.


A Föld víztartaléka véges és szennyezettségéről is a Lehirek tudnak legtöbbet, azonban a két nép nem tud annyira együttműködni, mint azt ők szeretnék. Mind a kettő szeretné legalább egy kicsit a hatalmát gyakorolni a másikon, miközben mind a kettőnek szüksége lenne a másik segítségére. 
Lehirek vegyes csoportokat szeretnének létrehozni, egy integráció lehetsége lehet segítene a két oldalon. 
Eközben Aelyxet pedig a PR csoport használja fel, hogy közelebb tudja hozni a két fajt. Fontos lenne, hogy ez a szövetség működjön, mert a Lehirek szemében ettől függ minden és a Föld megmentése is.

Aelyx a Földön van, míg Cara a Lehiren, az egész távkapcsolat fogalma új szintre lép. :D Szó szerint fényév távolság van közöttük. A lehozom neked a csillagokat is közelebb van az igazsághoz. - A Skype spersze mindent áthidal és a két főhős tudja tartani a kapcsolatot. Aranyosak, bár szerettem volna ha egy picit több közös jelenetük van. A két bolygó közötti csillagévek sajnos ezt megakadályozták.

David új karakter a könyvben. Nagyon jól illik a történetbe, hiszen képes harmadik, kissé kivül álló személyként objektíven tekinteni mindenre. Sokszor talán az ő igaza közelebb áll a valósághoz, mint Cara vagy Aelyxé, hiszen ő nem egyik vagy másik oldalról van benne, hanem csak látja az események folyását.


Aelyx és Cara még mindig az egyik kedvenc párosom. Persze külön-külön meg kell küzdeniük a problémákkal. Egyik sincs a másik mellett, hogy segítse. Könnyebb lenne, főleg Carának, akin nagyon érződik, mennyire hiányzik neki az a szeretet amit a család, barátok és főleg Aelyx tudna neki megadni. Kicsit sajnáltam őket. A kötet végére viszont olyan döntés elé állítják ami mind a kettőjük jövőjét megváltoztatja.

A történet izgalmas volt, több olyan Lehir tulajdonságot megismerhettünk, ami újdonságként hatott ránt. El tudtam képzelni a tudományos kutatásaikat és a technológiájukat, imádtam ezeket a leírásokat. Nagyon jó képed ad a könyv a helyszínekről, történtekről és a karakterek fejlődése is látványos szerintem.

Ha szereted a sci-fias romantikát, akkor biztosan tetszeni fog. Olvasd el az első kötetet is, mind a kettő nagyon jó! Csak ajánlani tudom.

Nyereményjáték:
Cara a Leihr bolygóra költözik egy időre, míg Aelyx a Földön teljesít szolgálatot. Így a mi játékunk is más bolygóra kényszerült szereplőkről szól.
Minden blogon találtok egy kissé homályos képet, amiről ki kell találnotok, hogy kit / mit ábrázol és beírnotok a Rafflecopter megfelelő mezőjébe.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.





Blogturnéban résztvevő bloggerek:
11/12 Kelly és Lupi olvas
11/14 Insane Life
11/16 Dreamworld
11/18 Deszy könyvajánlója
11/20 CBooks
11/22 Könyvszeretet
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése