Ads

Kae Westa - A démon és a papnő

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelenik Kae Westa könyve, a Démon és a papnő. Ezt az izgalmakkal teli fantasy könyvet kísérhetitek végig négy turné állomáson keresztül, ahol az írónővel is olvashattok interjút!

Kae Westa 


A démon és a papnő



Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: YA
Kategória: démonos, fantasy, mágia, romantikus
Megjelenés ideje: 2014
Olvasott nyelv: Magyar
Oldalszám: 456
ISBN: 9789633992449
Megtetszett? Megrendelheted ITT
Pont: 5/5
   Mortua egy vidám, szeleburdi papnő. A szellemek kegyeltjeként mindene megvan, amire vágyik: sikeres küldetések, igazi barátok és harcostársak, és úgy tűnik, lassan az első szerelem is rátalál…
Ám ekkor váratlanul berendeli a vezetőség, és olyan események sűrűjébe kerül, melyekre álmában sem számított volna. Ráadásul egy szemtelen démon lesz a társa. A kalandok egyre sötétebbé válnak.
A szellemek egész életében mellette álltak
– de mi történik, ha most nekik van szükségük őrá?
Valian, az ifjú démon önmagával és múltja rémségeivel küzd, és bármit megtenne a lelke nyugalmáért. Úgy tűnik, a szellemek követői között végre megnyugvásra lelhet, de a múlt berögződései itt is tovább kísértik. Vajon tényleg hiába próbálja megtagadni vérszomjas természetét, vagy alattomos csapdába csalták? Mit akarhat tőle a Szárnyas Korona Lovagrendjének nagymestere, és mit a vörös köpenyt viselő, tiltott mágiát űző varázstudók? Mire megy ennyi ellenséggel szemben, ha az oldalán csupán egy idős rendházfőt, egy gyanúsan viselkedő lovagot, és egy éretlen papnőt tudhat?
Vajon fellobbanhat-e szerelem ennyi küzdelem között?
A szellemek legyenek minden régi és új olvasóval!



Gyengéim a démonok, velük bármilyen könyvet elolvasok, főleg, ha ezek a démonok nem csak a főgonoszok szerepében jelennek meg, de a főszereplők közül valamelyikük is az.
A könyv kellemes élményt nyújtott, fülszöveg alapján romantikus fantasyra számítottam, ehelyett egy olvasmányosabb fanatsy könyvet kaptam, ahol a romantika csak mellékes szálat képvisel.

Mortua egy kedves, vidám, nyílt szívű lány és mindenkivel barátságosan viselkedik, mellőzve a sztereotípiákat vagy pletykákat. A szellemek segítik útját, ráadásul úgy tűnik, hamarosan viszonzásra talál szerelme. Ám elszólítják teendői és egy egyszerű feladat miatt behívja a vezetőség és ha már ott van, rásóznak egy démont is. A pletykák miatt eleinte nem igazán akar vele útra kelni, végül nincs más választása. A rítus végül nem úgy sül el, ahogyan tervezték, ezért kalandjaik még nem érnek véget. Sőt, most már a démont is mindenhova cipelnie kell Mortuának, aki számos alkalommal a lány szerint megdöbbentően viselkedik.
Mortua eleinte szelíd, kislány hatást keltett, ám ahogy halad előre a történet, személyisége jelentősen megváltozik. Imádom az erős női karaktereket és Mortua pont ilyen lesz a könyv végére. Eleinte nem bíztam a lányban, szerencsére kellemesen csalódtam benne.

„...Ötéves korában beszélt először a szellemekkel. Nem egy nevelője meg is botránkozott, amikor elmesélte, miféle történetekkel vélte szórakoztatni őket. Ennek ellenére – vagy talán éppen ezért – a szellemek hamar kegyükbe fogadták a kis hercegnőt, Mortua pedig rendíthetetlenül készült rá, hogy egyszer majd pap lesz.
Szerencséje volt. Hatodik lánygyermek lévén szabadabban választhatott sorsot magának, mint nővérei, ráadásul a papokat általános megbecsülés övezte. Apja személyesen vitte el a kolostorba, ahol aztán rangját levetve, szorgalmasan készült leendő hivatására. ...”

Valiant személyét eleinte nem tudtam hová helyezni. Nagy, erős démon, erre eleinte sokszor behódol mások akaratának. Hamarosan bebizonyította hű a démonok nevéhez, teljes bedobással küzd. Szimpatikus karakter, van egy kedves, megtépázott oldala és egy sötét, veszélyes oldala. Ezek pedig nagyon vonzóvá varázsolják. Nem tudtam megérteni Mortua miért dühös rá, amikor jogos önvédelmet használ legtöbbször, szerencsére előbb-utóbb ezt a lány is belátta. 

„...– Valiant szerzetesnek szánják a szellemek – felelte szelíden Aynira. – Ez szilárd meggyőződésem. Neki sem tesz jót, hogy tartózkodást lát a testvérek arcán. Nálad viszont se nyitottabb, se segítőkészebb embert nem ismerek. Hiszem, hogy képes leszel kezelni őt.
– Abban nem lesz hiba – értett egyet Mortua –, de vajon ő is képes lesz kezelni engem?...”

A többi mellékszereplővel sem volt kivetnivalóm. Mindegyik főbb szereplő külön személyiséggel rendelkezik, nem éreztem sablonosnak őket.
Aynira úrnőről szívesen olvasnék akár egy külön könyvet is. Nagyon megfogott a karaktere misztikussága, valamint az úrnői álarca mögé rejtett nő.

Történet eleinte lassúnak tűnhet, nálam ez az érzés egy idő után megszűnt és átvette a helyét a kíváncsiság. Ahogy a karakterek fejlődtek, a sztori is egyre bonyolultabbá vált. 
Az egész fő szál lassan kezd el kibontakozni, ami nem probléma, hiszen a szereplőket így ismerhetjük meg jobban, utána koncentrálhatunk ismét a sztorira.
Ahogy fentebb írtam, a fantasy vonal jelentősebb szerephez jut. Kapuk varázslókat, mágusokat, szellemeket és egy démont is.
A jeleneteket inkább egy középkori környezetben tudom elképzelni, ahol a mágiának misztikusabb szerepe volt, ezért a városok képe is így jelentek meg.

Nagyon tetszett az egész könyv, olvasmányos és izgalmas. Aki szereti a démonos fantasy történeteket, némi romantikával fűszerezve, azoknál telitalálat lehet.

NYEREMÉNYJÁTÉK

Könyvben szereplő papnő, Mortua különféle kalandokba kerül, oldalán Valiannal. Mindenki undorral tekint a démonra, pedig mélyen legbelül egy igen érzékeny lény.
Mint tudjuk, különféle démonok léteznek, ezért most nektek démonokat kell keresnetek.
Nem is akárhogyan!
Minden állomáson egy démonian jó könyvből találsz idézetet, csak sajnos a papírra ráfolyt a tinta, ezért az idézetek nem olvashatóak mindenhol jól. Lehet a démonok voltak, lehet a macskák nem akarták, hogy elolvassuk őket, de cserében legalul különféle adatokat találhattok a könyvekről.


(A kiadó csak Magyarországi címre postáz! Ha a nyertes kiértesítést követően 72 órán belül nem jelentkezik, újabb nyertest sorsolunk. )


 Résztvevő blogok:
11.22 Insane Life
11.24 Media Addict
11.26 Kelly & Lupi olvas
11.28 Dreamworld

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése