Ads

Laurelin Paige: Utolsó csók

Viszonylag ritka, hogy egy szerző duológiával jelentkezzen, de Laurelin Paige az első és az utolsó ellentétpár kihasználásával megtette ezt! Az elsőt már megtapasztalhattuk az Első érintés blogturnéjában, most pedig az utolsóig repül a Blogturné Klub csapata: négy állomásos turnén keressük a választ, milyen út vezet az elsőtől az utolsóig!
Tarts velünk, és ha ügyes vagy, a könyvet is megnyerheted!

Laurelin Paige


Utolsó csók


(First and Last 2.)
Kiadó: Insomnia
Besorolás/műfaj: felnőtt
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Horváth M. Zsanett
Oldalszám: 442 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
SZENVEDÉLYES JÁTÉK, SÖTÉT VÁGYAK, VESZEDELMES TITKOK
Emily Wayborn már döntött. Igaz, hogy nem bízik a szívdöglesztő és veszedelmes Reeve Sallisben, ám ő az egyetlen férfi, aki meg tudja adni neki, amire szüksége van. Reeve mellett Emily végre önmaga lehet. A dúsgazdag szállodatulajdonos azonban a titoktartás mestere, Emily pedig hiába keresi a válaszokat, valaki mindig egy lépéssel előtte jár…
Emily lassan kifut az időből, már nem hisz sem barátságban, sem szerelemben. Meg kell hoznia egy képtelen döntést, melynek következtében vagy sértetlen marad a szíve… vagy menthetetlenül összetörik.
Laurelin Paige új sorozata még forróbb, érzékibb és veszedelmesebb, mint a világszerte sikerlistás Fixed-regények.

Miután az Első érintést befejeztem csak ültem az ágyon néztem ki a fejemből, mert igazán függővége van. Egyre Kíváncsibb lettem vajon mi fog Reeve és Emily között történni. Szétszakadtak, kétségek különválasztották őket Emily bizalma pedig érthetően megroppant. Amberrel történt események még jobban felkavarják a heves kapcsolatot. Alig vártam olvashassam a második részt, vajon ez a gyenge szerteszéjjel cincált bizalom újra felépülhet a két főszereplő között? Revve meddig képes elmenni?

Aki hozzám hasonlóan várta már a folytatást, előre szólok nem fog csalódni. Rögtön az Első érintés végénél folytatódik az Utolsó csók és amíg az első részt dinamikus, erős és túlfűtöttnek írnám le, másodikban átvette ezek helyét az érzelem és a teljes bizalmatlanság. Megváltozott az egész könyv hangulata miután a két főszereplő között még mindig megvan a túlfűtött vágy, azonban mind a kettő makacs a maga módján. Emily okos és erős női szereplő, míg Reeve dominálni akar, mások fölé helyezni önmagát. Érdekes egyveleg, de ettől válik az egész könyv sajátos hangulatúvá. 

Emily érzelmei folyamatosan változnak, néha talán túlzottan rátarti és nyomulósnak tűnik, úgy tűnik neki ez működik. Felismeri a veszélyt, hiába vágyakozik valami után amikor lehet ő a kapocs fájdalmai egy részéhez. Néha ő saját magát sem ismeri teljesen s ennek hangot ad, inkább megérzéseire bízza magát. Barátai felfűtik minden belső vívódását és nem érzi mi az igazság.

Másik oldalon áll az erős, továbbra is kissé titokzatos Reeve. Ő a dominanciáját használja fel, ezzel védekezik a világ dolgai elől. Olvasás közben egyre több oldalát ismerhetjük meg, hamar kiderül kemény külseje mögött több minden rejlik. Végre megnyílik a lánynak ám úgy tűnik ezzel kicsit elkésett. Az egész kemény arca inkább álca, amivel megvédheti magát másoktól.

A kirakós darabjai helyrekerülnek Amber megjelenésével. Hozzáteszem Amberben csalódtam a legnagyobbat a könyv olvasása közben, nem tudtam megkedvelni.
Szép lassan Emily és Reeve között újra kialakul egy kapcsolat, ám a lány érthető módon továbbra sem bízik Reevben, érzelmeit folyamatosan megcáfolja a logikus következtetések hada. Emily helyében én is így láttam volna a helyzetet. Érzelmileg folyamatosan őrlődik, kettőjük között pedig lángol a szenvedély. Testileg tudja a férfi tökéletes párja, eszére hallgatva nem meri közelebb engedni a férfit. Egész könyvet átjárja ez a kétely és félelem. 

Nehéz spoiler mentesen írni a történetről, mert a két könyv szorosan összefonódik, eléggé sok esemény az előző rész fő szálait fedi fel. Ugyanazzal az intenzitással találkozik a két főhős, mint az első részben, viszont a gyanú beárnyékol mindent. Laurelin Paige nagyon ügyesen csöpögteti olvasóinak az érzelmi kételyeket, végére nem tudtam eldönteni kedvelem Reeve-t vagy sem. Ugyanúgy ő is állhat minden hátterében, mint más és néha úgy érzem meg sem próbálja magát tisztázni. Amire kimond dolgokat nem tudom eldönteni valóban úgy gondolja vagy sem. A kettőjük között lángoló vágyat nem tagadja, sodródik az árral és a lány felé. Érzem közöttük a kémiát, tudom ők tökéletesek lehetnének egymás számára.

Mind a két könyv hatalmas intenzitással rendelkezik, első a vágyakra épül, második mélyebb érzelmekre s ettől válik különlegessé számomra a duológia. A kötetek tökéletesen vannak elválasztva történet szempontjából. Egészet átjárja Emilyben lévő kétely, ott lebeg feje felett a mi van, ha Reeve áll minden hátterében, miközben a férfi szépen lassan beleszeret a lányba.

Egyben tekintve a könyveket megszerettem a történetet, tele van izgalommal, gyanúval és tényleg kapok történetet, miközben a két főszereplőt egyre jobban megismertem. Leginkább az izgalmas és szexi szóval tudom jellemezni a történetet. 
Már a Fixednél megtetszett Laurelin Paige stílusa és ezzel a sorozattal még jobban bebizonyította mennyire színesen tud írni. Karakterei nem egysíkúak, még csak nem is nevezném őket sablonosnak. Mindegyik könyvet egyforma figyelemmel olvastam, miközben reménykedtem mind a ketten megkapják amire vágynak. Néha egy kicsit sok volt nekem Emily, ezért gondolkoztam hány pontot adjak, ám maga a könyv egészen az utolsó lapig lenyűgözött.

A duológiát ajánlom azoknak, akik szeretik a kissé sötétebb hangulatú, kétes múltú szereplőkkel átitatott erotikus irodalmat. Nem klasszikus rózsaszín történet, egyik szereplő sem tökéletes sajátos árnyoldalukkal.  



Nyereményjáték

Ha már utolsó csók a téma, a csók témakörében merülünk el most a játékban is - és ötvözzük az irodalmat más művészeti alkotásokkal.
Minden állomáson egy-egy olyan művészeti alkotást találtok, aminek a témája a csók. Nincs más dolgotok, mint beírni a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba az alkotások ALKOTÓIT.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi postacímre postáz, a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk.





Állomáslista:

01.20 - CBooks
01.22 - Kristina blogja
01.24 - Deszy könyvajánlója
01.26 - Insane Life

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése