Ads

Brittainy C. Cherry: Csendfolyó

Brittainy C. Cherry már sokak szívét meghódította történeteivel, melyben a megsebzett, darabokra tört szívű főhősei életét ismerhetjük meg. Az írónő képes arra, hogy karakterei és történetei mélyen megérintsék az olvasót. Az Insomnia Könyvek most elhozta az írónő új történetét, mely még emberibb, és még szívbe markolóbb, mint az eddigiek. Ismerjétek meg ti is Maggie és Brooks történetét, és tartsatok a Blogturné Klub 8 bloggerével, akik elmesélik, hogy milyen felemelő történet a Csendfolyó című regény. A turné végén nyereményjáték is vár, amivel megnyerheted te is a 3 könyv egyik példányát.


Brittainy C. Cherry


Csendfolyó


(Az vagy nekem 3.)
Kiadó: Insomnia
Besorolás/műfaj: Felnőtt
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: H. Prikler Renáta
Oldalszám: 432 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Gyerekként szerettek egymásba, ám egy szörnyű élmény rányomja bélyegét a lány életére. Elég erős-e a szerelem ahhoz, hogy leküzdjék a múlt árnyait, amelyek rátelepednek a kapcsolatukra? Brooks és Maggie May szeretik egymást…de nem szeretik önmagukat. Szívbe markoló történetük megszegett ígéretekről, szerelemről, életről és halálról szól, azoknak, akik sodródnak a hullámokkal, és azoknak, akik mellett lehorgonyozhatnak.
Brittainy C. Cherry ELEMENTS – sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!



Aki olvasta előző értékeléseimet a sorozat első két részéről, tudja számomra a Lebegés volt az igazi szívszerelem, mérce, amit nehéz megütni. Sajnos a Tűzeső nálam nem hozta azt a szintet, habár erről több bloggerrel beszélgettünk, mert volt akinek kifejezetten a Tűzeső tetszett jobban. Igen, itt látjátok igazán mennyire nem egyformák az ízlések. Hiába tetszett a Tűzeső kevésbé, de még így is nagyon megfogott, most pedig a Csendfolyó története ismét belopta szívembe magát legalább annyira, mint a Lebegés. Néha könnyekkel küzdve, máskor mosolyogva olvastam és úgy éreztem megint gazdagabb lettem egy történettel.


Tudjátok vannak történetek, amiket úgy éreztek elvesznek tőletek, másik meg hozzátok tesz. Ez leginkább akkor igaz, ha ti is végigolvastok egy olyan könyvet, amit amúgy már rég le kellett volna tenni, annyira nem jó. Itt a másik véglet történt, annyira tetszett, alig lehetett a történetből kiszedni, körmömet rágva vártam hogyan alakult a cselekményszál. Igen, sejthető a vége, itt nem is ez a lényeg, könyvet sem ezért olvastam, hanem az a lélekmelengető, pszichológiai játék, amit lefuttatsz magadban. Ez a történet megtörténhetne mással? - Igen. Sőt, meg is történik. Ha nem is ennyire durván, mint a történetben, de sokan érezhették, esetleg érzik magukat úgy, mint Maggie.
Kicsit én is Maggie-vé váltam.

A történet Maggie-ről szól főként - olyan traumatikus eseményt él át, mitől megnémul. Igazából az átélt stressz hatására pszichológiailag nem képes beszélni, egy része ott marad a tragikus események helyszínénél és újra átéli minden hasonló pillanatban. Négy fal között él, nem akar kimozdulni és a ház nyújtotta biztonság számára az egyetlen menekülési útvonal, helyesebben stabil pont, amibe tud kapaszkodni. Képtelen elhagyni a lakást, szociális életet élni, kirekesztik és szép lassan élete négy fal közé szorulva, néhány lapon valamint egy listán nyugszik. Tudja mekkora kötelet szorított maga köré, de ő úgy érzi neki mentálisan ezek adnak megnyugvást, képtelen kitörni, mert újra szembe kellene nézni a valósággal.

Történet elején megismerünk egy Brooks nevű srácot, aki lapról lapra válik gyermekből férfivé, kitart Maggie mellett s legjobb barátjának tartja, habár mindenki úgy véli igazi szerelme Maggie. Tudjuk mi fog történni, de nem szeretném ezt lelőni, mert még a történet java része hátravan. Az ő szerelmüknek számos nehézséget kell kibírnia, hiszen a lány mentális állapota és helyhez kötöttsége nem engedi mozogni, ebből adódóan nem tudnak hétköznapi párként viselkedni. Mindettől a történet gyönyörű képet ad a maga keserédes környezetében.

Lehetségesnek találom-e egy ilyen helyzet kialakulásának?
Filozófiát tanultam, úgyhogy igen, mi több lehet olvastátok ez valójában egy egyre növekvő probléma Japánban, jelenleg mintegy fél millióra tartják azok számát, akik legalább fél éve vagy évek óta nem léptek ki lakásukból. A pszichológusok azzal magyarázzák a kialakult helyzetet, hogy társadalmi elvárásokon felül a depresszió és önostorozás vezetett ide, nem hiszik képesek elérni az elvárt szintet és arra jutnak egész életük csak egy értelmetlen csőd. Tehát Maggie problémája nem is annyira kitalált. Édesanyám rendőr volt, úgyhogy tudom a sokk hatására rendkívül érdekes dolgokat produkál egy egészséges ember szervezete is, nemhogy egy gyermeké, aki éli rózsaszín életét és első játék esküvőkére készül. Mindezek fényében a könyvet akár reális történetnek is el tudnám képzelni. Viszont ha nem akarok ilyen messzire elmenni, számos gyermek beszél sokat, ha sokat mondják a szülők most ne, kevesebbet és a külső nyomás ránehezedik, képes megtörni annyira, hogy akár évekig hang nélkül éljen, egyszerűen az agya eldönti számára ez a legmegfelelőbb védekezési mechanizmus.

Talán észrevettétek nem tértem ki a karakterekre, eléggé nyomós okom volt most rá. Kicsit Maggie és Brooks karaktere olvasói szemszögből változik. Ha volt olyan barátotok, mint Brooks, esetleg ismertek egy Maggie-hez hasonló lányt, ebben az esetben az azonosulás kiszínesíti karaktereiket. Nekem emiatt rettentően ismerős és egyben kedves karakterek lettek.
Nyissátok ki a szíveteket és engedjétek őket beférkőzni, nem fogjátok megbánni.

Ha igazán szívhez szóló, lebilincselő, elgondolkoztató történetre vágytok, vegyétek elő ezt a könyvet és olvassátok. Nem fogjátok megbánni.



Tudom már párszor írtam, de a Titkárnő című film pont ezért hatalmas kedvencem, két rendkívül megtört pszichológiailag instabil ember hogyan képes saját magát a társadalmi normáktól eltérő életbe beilleszteni. A könyv közben többször beugrott Lee vízben való lebegése, ami nem csak érzelmeit árulja el, hanem mennyire gyermeki lelke van még mindig.

Nyereményjáték
A Csendfolyó egyik főhőse Maggie igazi könyvmoly. Nagyon szeret olvasni, és a könyvek összekötik őt Brooksszal is, akivel könyvet cserélgetnek, és jegyzeteket készítenek a regények mellé. Maggie az olvasásba menekül, akkor is ha boldog, és akkor is ha szomorú. A lány rengeteg könyvet elolvas a történet során, így most egy igazi könyvmolyos játékra hívunk titeket.
A feladatotok az lesz, hogy a kissé hiányos fülszövegekből kitaláljátok a Maggie által elolvasott könyv címét és íróját. Ha ez megvan, akkor nincs más dolgotok, csak beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába és várni a sorsolást :) Éljenek a könyvmolyok!
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

(....) három évet töltött börtönben, közben mindvégig csak azt a pillanatot várta, amikor végre hazatérhet szeretett feleségéhez, hogy együtt új életet kezdjenek. De mielőtt találkozhatnának, szabadulása előtt néhány nappal a felesége autóbaleset áldozata lesz. (...) élete romokban hever, és ekkor a sors egy különös idegennel hozza össze, aki Szerda néven mutatkozik be, (....)  

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

08.31.Deszy Könyvajánlója 09.01. Zakkant olvas 09.02. Angelika blogja 09.03. Könyvvilág 09.04. CBOlvas 09.05. Insane Life 09.06. Kristina blogja 09.08. Dreamworld
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése