Ads

Szigeti Kovács Viktor: Lúna gyermekei

A Ciceró Kiadó jóvoltából megjelent Szigeti Kovács Viktor regénye a Lúna gyermekei. Kíváncsi vagy hogyan hozza a gyermekeket a gólya? Érdekel milyen történet áll valójában a kialakult mítosz mögött? - Ha igen a válasz, akkor kövesd a turnét és ismerd meg jobban a gólyák történetét!
Ha pedig velünk játszol, tiéd lehet a könyv egyik példánya!

Szigeti Kovács Viktor


Lúna gyermekei

Kiadó: Ciceró kiadó
Besorolás/műfaj: gyermek és ifjúsági történet
Megjelenés ideje: 2016.
Illusztrálta: Cserny Timi Pookah
Oldalszám: 154
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Régóta vitatott probléma, hogy hogyan hozzák a gólyák a gyerekeket. A szerző új regénye többek között ezt a kérdést is firtatja. De arra is választ kapunk ebben a fordulatokban gazdag, izgalmas történetben, amely egy gólyacsapat útjáról szól Afrika felé, hogy miért repülik át a madarak minden évben a világot, miért olyan a színük, amilyen, vagy miért fészkelnek a házaink melletti oszlopokon.

Az emberi tulajdonságokkal felruházott gólyák hihetetlen kalandjaiban és a mögöttük kirajzolódó mitológiában a gyermek és felnőtt olvasók egyaránt megtalálják a nekik szóló üzeneteket.

Nem árulok zsákbamacskát, amikor leírom, nem sok gyerek és ifjúsági könyvvel szoktam turnézni, természetesen vannak kivételek, például a Lúna gyermekei. Mégis miért? - Lenyűgöznek a gólyák, kecsességük, szépségük mindig elámított, emiatt számomra ez egy hiánypótló könyv volt.

Kedvelem a kultúrákat, sokan tudjátok az ázsiai kultúrkör az én igazi szakterületem, viszont sosem tudtam elmenni csak úgy a magyar népmesék és történetek világa mellett. A gólya egész Európában, mi több megkockáztatom az egész világon közkedvelt madár. Szépségük számos írót, költőt megihletett és sok történet kapcsolódik hozzájuk. Legismertebbek között szerepel a gyermekáldáshoz fűződő kapcsolatuk, valamint az emberi lélekkel való kapcsolatuk, aminek története egészen az ókori Egyiptomig vezethető vissza.

A Lúna gyermekei rendkívül bájosan ábrázolja a gólyákat, megszemélyesítésükkel varázslatossá teszi az egész történetet. A kíváncsiak választ kapnak a gyermekszületésére, gólyák színére, szélre és számos kérdésre. A könyvet olvasva rájöttem nem csak gyerekeknek ajánlott, ha valaki szereti a gólya mítoszokat s újabb aspektusokból lenne kíváncsi rájuk, akkor semmiképpen ne hagyja ki. Néha elgondolkoztatott a könyv és szerintem nagyon szépen van ábrázolva eme csodás madarak szerepe világunkban.

Gólyák vonulása áll a középpontba, hogyan indulnak el és érkeznek meg Afrikába. Tudtátok a madarak vonulásának megfigyelése a gólyákkal kezdődött? Németországban néhány gólyában nyílvesszőt találtak és a tudósok ebből jöttek rá, hogy a madarak vonulnak egyik helyről a másikba. - Könyves gólyáink is számos kalandban részesülnek, sokszor csapatban kell dolgozniuk a túlélésért, bizonyos természeti erőket pedig képtelenek legyőzni. Szigeti Kovács Viktor mesésen, majdnem mitológiai mesébe illően ábrázolja ezeket az akadályokat, így a könyv egy még meseibb köntöst kap, mint a beszélő gólyák.

Állatos mesének is fel lehet fogni a történetet, habár szerintem sokkal több rejtőzik benne. Kedves mese nagyobbaknak az állatok természetéről, viszonyáról a körülöttünk lévő természettel. 

Bevallom elsőre a rajzok nyűgöztek le, beleolvasva láttam milyen szépen formált mondatokkal írja le az eseményeket az író. Olvasás közben jöttem rá a Lúna gyermekei végig rendkívül szépen kidolgozott történettel rendelkezik, nagyon szép a magyarsága is. - Lehet pongyolán megfogalmazni egy történetet, barokk körmondatokkal teleírni és van az igazi szépirodalmi magyar. Itt az utóbbit éreztem.

Kellemes csalódás volt ez a könyv. Elsőre gondolkoztam elolvassam vagy ne, most már úgy vagyok vele, örülök a döntésemnek. Ha szeretitek a szépen megfogalmazott ifjúsági történetet, ne hagyjátok ki. Igazából ha valaki Fekete István stílusát szereti, akkor szinte kötelező darab. Nyugodt szívvel mellé sorolom.  

Nyereményjáték:

Mint olvashatjátok a történet középpontjában megszemélyesített gólyák szerepelnek, így mi más passzolna jobban egy játékhoz, mint gyermek és ifjúsági mesékben megjelenő szárnyas kedvenc, aki valamiért kedvelt szerepet töltött be a rajzfilmekben. Lehet észrevettétek, gyakran libákból lesznek a legjobb barátok, ezért mostani játékunkban híres rajzfilmes libákat kell felismernetek kép alapján és a Rafflecopter megfelelő dobozába beírnotok, hogy melyik rajzfilmben szerepel, esetleg szerepelnek a libák.
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




Állomáslista:

06.02 KönyvParfé
06.04 Insane Life
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése