Ads

Jeffrey Brown: Jedi akadémia 2. - A padavan visszatér

Hallottál már a Jedi képzőről?
Arról a helyről, ahol az ifjú padavanok az Erő segítségével tárgyakat emelgetnek, és ahol Kitmama a vuki tanár testnevelést oktat a diákoknak?
Roan Nochez régi vágya, hogy csillagpilóta legyen, de a tanév kezdetén mégis a Jedi képzőben találja magát.
A népszerű művész, Jeffrey Brown vicces történetei elevenednek meg a lapokon, és a tőle megszokott módon a nevetés most is garantált.

Természetesen a Blogturné Klub sem maradhat ki Roan kalandjaiból, ezért június 6-tól 13 állomáson keresztül olvashattok a megjelent két kötetről. Megismerhetitek, sőt ha velünk játszotok, tiétek lehet az egyik példány!

Jeffrey Brown


Jedi akadémia 2. - A padavan visszatér


(Jedi akadémia 2.)
Kiadó: Kolibri kiadó
Besorolás/műfaj: gyermek, ifjúsági
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Horváth M. Zsanett
Oldalszám: 176 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
 “Azt hittem, a második évem a Jedi Akadémián simán telik majd, és így is volt… eleinte. Építettem egy szuper robotot, tanulmányútra mentem egy jeges bolygóra, és messzire elkerültem Gammy galaktikus kajáját. De aztán minden összekuszálódott! A pilótaképzés sokkal nehezebb volt, mint vártam, a legjobb barátaim hanyagolni kezdtek, és az osztály zsarnokai megpróbáltak átcsábítani a sötét oldalra - ami egész jó mókának tűnt! És még azt hittem, hogy a régi suliban már mindent láttam…”

Roan számos tapasztalatot szerzett az első évben, gondolta nekivág a következőnek és minden könnyebb lesz. Arra nem számított már, hogy mindez pillanatok alatt romba tud dőlni. Így történet ez vele is...

Elsőhöz hasonlóan voltak benne tanulságos elemek, újabb karakterek, akiken keresztül úgy érzem az író az elfogadást akarja gyakoroltatni olvasóival. Új szakácsuk furcsa ételeivel beleillik ebbe a képbe és teljesen helyt áll morális mesternek. 
Továbbiakban példát mutat barátságról, bizalomról és hogyan lehet elbánni a piszkálódó sulisokkal, akik nem hagyják az embert kockulni. Jha és sose adjátok fel! Röviden így foglalnám össze a könyv lényegét, de visszatérek az egész sztorira.

Roan sulis évei folytatódnak, újabb izgalom vár rá. Eddig erejével voltak problémái, most sajnos pilóta tehetsége hagyja őt cserben. Félvállról veszi a tanulást és jól tönkreteszi a gépet. Egyből tagadás módba megy, nem ő tehet róla, szerintem rég senkit nm érdekelne, ha bevallaná ő tehet róla. Többször felsül szegény, például Pasha apukájának híres könyvével, amit elszakít. Némi udvariassággal és beismeréssel szerintem nem lett volna dühös.
Végül barátai dühösek lesznek rá, hiszen ha egy picit előzékenyebb, odafigyelőbb lenne, amit meg is mondanak neki, akkor nem okozna ekkora galibát.

Hát mi sülhet ebből ki? Persze Roan átáll a gyermeki sötét oldalra. Véletlen beosztják Kronáékkal egy csoportba és természetesen megpróbál megfelelni nekik. Benne van minden csintalankodásban, addig piszkál új "barátaival" mindenkit amíg a sulis holokönyvet le nem tiltják. Lassan ráébred az ellenségekből lett barátok kihasználják és minden csínytevésüket ráfogják, végül egy kajacsata után ő köt ki Yoda mesternél, ennél nagyobb szégyen kevés lehet számára. Szegény Gammyt is megríkatja, hiába a szemgolyós koszt, de azért nem jó dolog egy tanárt összeomlás szélén látni.

Kicsit furcsa a könyv, lehet mondtam, de kezdek rájönni miért. Az író, Jeffrey Brown nagyon szeretne a Star Wars világában megmaradni, néha el kéne engednie ezt, akkor kevésbé lenne ennyire erőltetett. Hiszen a jedik sem egyformák, mindez az ő elképzelése. Nem tudom mennyire szóltak bele történetébe, úgy érzem kissé túltolta ezt a történet hű témát és ha kevésbé szeretett volna hű enni hozzá akkor jobb lenne. Elsőre lehet nem tűnik fel, de picit úgy érzem Roan egy gyermeki mása Anakinnak, újabb köntösbe bújtatva, más előtörténettel. Későn került be a suliba, utólag jön elő ereje, ami hatalmas és persze csábítja a sötét oldal. - Jó, ezt megértem... :D


Igazából gyerekeknek izgalmas és élvezetes történet lehet, aki szeretne gyerekeknek sci-fis, Star Warsos mesét, mindenképpen ajánlom. Néha tényleg úgy éreztem igazán a 7-9 éves korosztályt célozza meg. Nem baj, tényleg repeste volna az örömtől ha valaha ilyet kapok. Másfelől, így felnőttként cukik a rajzok és vannak benne bizonyos poénok, amik ennyi idősen is viccesnek számítanak. Például az undi menza ételek. :D - Ha pedig Galaxy Questet láttátok, mindent értetek. :D


Összességében mulatságok könyv, különösen ajánlom jedinek készülő ifjú tanoncoknak nyári szünetre. Amikor nem szeretne olvasni, próbálkozz ezzel és szerintem imádni fogják. Könnyen tud azonosulni egy kissrác, vagy űrhajó bolond leányzó és a kötet aranyos osztálytörténet morális mondanivalókkal megspékelve. Kezdő lelkes Star Wars rajongóknak kötelező darab. ;)

Nyereményjáték

Bemutatjuk nektek a karaktereket, akik a Jedi Akadémián szerepelnek, néhányuk talán ismerős lehet. A feladat, hogy a nevüket írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába. De ne izguljatok, ha újak a szereplők, a bloggerek nevüket elrejtették a bejegyzéseikben, úgyhogy ki is tudjátok rakni őket!


Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




Jedi Akadémia 1.
06.06. Olvasónapló
06.07. Insane Life
06.08. Függővég
06.09. Dreamworld
06.11. CBooks
06.12. KönyvParfé

Jedi Akadémia 2.
06.14. Deszy
06.15. Dreamworld
06.16. Insane Life
06.17. Függővég
06.18. CBooks

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése