Ads

Sarah Andersen: Puha Boldog Puffancs


A Fumax kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Sarah Andersen képregényeit tartalmazó második kötet, a Puha Boldog Puffancs. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere hosszas könyvtapizást követően, figyelmen kívül hagyva a való világbeli kötelezettségeit, elmerült a  fiatal felnőtt-lét ádáz érzelmi hullámvasútjának magasságait-mélységeit rejtő gyűjteményben.

Tartsatok velünk, ismerjétek meg a pulcsilopás ősi hagyományát, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.



Sarah Andersen


Puha Boldog Puffancs


Kiadó: Fumax
Besorolás/műfaj: képregény
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Tót Barbara
Oldalszám: 128
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Itt a fürdőruha-szezon! Készítsd fel a strandoláshoz a tested! Dolgozz azon a hasfalon! Emeld meg a feneked!
… Őöö, vagy mégse. Felejtsd el, és légy inkább puffancs. Puha boldog puffancs!
A Sarah Andersen összegyűjtött képregényeit tartalmazó második kötet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt – vagyis összegömbölyödve egy kupac paplan alatt, figyelmen kívül hagyva a való világ kötelezettségeit. Ezek az új képregények és rajzokkal ellátott személyes jegyzetek a fiatal felnőtt-lét ádáz érzelmi hullámvasútjának magasságait-mélységeit követik: anyagi problémák, nyűglődések, a pulcsilopás rejtelmei, és egy otthonmaradós- pizzázós nap örömei. Mindenki a fedélzetre!
Sarah Andersen egy fiatal brooklyni képregényrajzoló és illusztrátor. Igazából menő és kiegyensúlyozott életet él. De tényleg.

Sarah's Scribble sorozat szívem csücskei közé tartozik Business Cattel és Simon's Cattel az élen. Már az első kötetnél is hatalmas élmény volt a képregény, de ezzel úgy érzem kiteljesedett életem. :D
Ha kezetekben fogjátok első amit észrevesztek, az egész borító kék része simogatható, puha, olyan mint egy nagy puffancs. Kézhezvétel után percekig simogattam a könyvet és mosolyogtam milyen pihe-puha. Ha valaki borító mániás, okvetlen ajánlom ezt a könyvet gyűjteményébe. Csak ne simogassa le róla a borítót...

A könyv szerintem minden könyvrajongó polcára illik, nem csak a már kiemelt borító miatt, hanem brilliáns humora miatt. Számtalan élet szülte gaget olvastam benne ismét. Előző kötethez képest talán kevésbé volt rendezett, néha pár kocka inkább becsúszott, semmint a történet vonalához kapcsolódott, habár ez csöppet sem izgatott. Az élményből nem vont le semmit. 

Részben a főhősnővel való azonosulás miatt vált könnyen megszerethetővé ez a képregény, másfelől általános dolgokkal foglalkozik. Legtöbben küzdünk ezekkel az élet adta apró problémákkal és nem csak az integráltságról beszélek, hanem olyan általános dolgokról, mint a pulcsi fétis, vagy a könyvek imádata. Legtöbb moly azt érzi nem kell erre-arra költeni, de könyvek láttán az "I'm a rich bitch" szöveg jut eszembe. :D 

Hárman vagyunk nagyon jó barátok közel 10 éve, majdnem minden hétvégén összeülünk filmezni, pizzázni és az utolsó dolog ami izgatni szokott minket, a barátok szobája, pizzás dobozok mennyisége. :D Másfelől kávé addikcióm van, ha működésre szeretnének bírni, egyből kell a kezembe a bögre. - Sarah képkockái pedig tökéletesen ábrázolja a mi barátságunkat. Élet? Öröm? Bánat? Nem baj! Mindenre ott vagyunk mi, a filmek és a pizza! 

Van egy nagy kedvencem a Baby boomos képkockák. Erősen Y generáció vagyok, inkább karrierista és bevallom félek a párkapcsolatoktól, mindent túllihegek és több szívrohamot kapok egy elmulasztott dologért. Számomra egy görbetükör a könyv saját kis rohanó életemről, ám úgy érzem nem csak én érzek így. - Visszatérve témámra, nagyon sokszor megkapom miért nincs család gyerekek és ilyenkor arra gondolok, hogy nem szeretném a gyereket olyan helyzetben megszülni, ahol nem tudok megadni mindent. Ekkor jönnek a lustasággal, holott már én nem bírok többet bevállalni, még így is nehéz megértetni nem minden Y/X generációs lusta, sokszor inkább kiégnek és nehéz az út amíg megtaláljuk ismét a fényt. 

Ez a könyv ismét zseniális, ahogyan elődje, újabb friss képkockákkal feldobta a napomat és néha az esős depis délutánokat igazán megszínesítette. Kell az embernek valami más, mint a megszokott és ez a könyv pont az.

Nyereményjáték


A Puha Boldog Puffancsban jelentős szerep jut a macska- és pulcsilopásnak. És hát ki tudna ellenállni egy édes puffancsnak vagy puha, pasi illatú pulcsinak? Mi biztosan nem, úgyhogy mostani játékunkhoz eltulajdonítottunk néhány cicát és ruhadarabot.
A feladatotok egyszerű, az egyes állomásokon látható képek alapján találjátok ki hogy:
a) ki a pulcsi eredeti tulajdonosa (lehet filmes vagy könyves szereplő).
b) ki a macska eredeti gazdája (lehet könyves, filmes, valós - több gazdi esetén mindegy, melyiket írjátok).
Azok között, akik minden állomást teljesítenek, kisorsolunk egy, a kiadó által felajánlott Puha Boldog Puffancs c. képregényt.
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



Állomáslista: 
05/17 Szembetűnő
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése