Ads

Charlie N. Holmberg: A papírmágus

A GABO SFF jóvoltából hazánkban is megjelent Charlie N. Holmberg A papírmágus című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub öt bloggere bemutatja a késő viktoriánus kori Angliában játszódó, különleges, egyszerre sötét és szeszélyes kalandokkal teli történetet, melyet a Disney tervez megfilmesíteni.

Charlie N. Holmberg


A papírmágus


(Papírmágus 1.)
Kiadó: Gabo SFF
Besorolás/műfaj: YA
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Márton Zsófia
Oldalszám: 240
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Ceony Twill összetört álmokkal érkezik meg Emery Thane mágus házába. A varázslóképző iskolában évfolyamelsőként végzett lány fémmágusnak készült, most mégis papírmágiára kárhoztatják - de hát mi haszna a papírnak egyáltalán?
Azonban a varázslatok, amelyeket Ceony a csodabogár Thane keze alatt megtanul, rácáfolnak előítéleteire. Ahogy kibomlik előtte a papírmágia csodálatos világa, megismeri tanára sötét múltját és egy olyan tiltott és veszedelmes mágiafajtát, amellyel szemben szinte semmi reménye nem lehet felvenni a versenyt. Mégis muszáj megtennie, mert hamarosan szó szerint Thane szíve lesz a tét.
A papírmágus különleges, egyszerre sötét és szeszélyes kaland, amelyet a Disney tervez megfilmesíteni.
"Charlie egy ragyogó, egyéni stílusú, remek világteremtő képességekkel megáldott szerző."
-- Brandon Sanderson, a Ködszerzet írója

A könyvet nem ismertem olvasás előtt, kiajánlón és a Goodreadsen keresztül láttam miről szól és felkeltette az érdeklődésemet. Mostanában lehet észrevettétek nem nagyon olvasok Young Adult könyveket, valahogy jobban érdekelnek a felnőtt kategóriások, viszont leírás és ajánlók alapján aranyosnak tűnt. Szerencsére olvasás után ugyanezt tudom elmondani. 

A történet rendkívül aranyos, könnyed szállal. Nem erőltetett bele az írónő semmi kitöltést és ez így van jól. Könnyen olvasható, egész történet szinte adja magát, emiatt nehéz volt letenni. Végén még megszakít valami az olvasás közben. Imádom a mágiával foglalkozó sztorikat, valószínűleg annak köszönhető, hogy részben Harry Potteren nőttem fel. Akik szeretik a kedves, mágiával átszőtt történeteket, nem fognak csalódni a könyvben. Nem szövevényes, nem fut sok szálon, viszont ennek ellenére rendkívül elragadó. 

Forrás Pinterest
A papírmágus karakterekben nincs elengedve, sőt nem is kell, elég nekünk a fő szálakat megismerni, így a főszereplőket könnyebben megismerhetjük, mi több motivációikat megérthetjük. Minden Ceony, Thane és Lira körül forog, ők a történet mozgatórugói és rájuk épül minden. Nagyon tetszett az a megoldás, ahogyan Charlie N. Holmberg bemutatta Thane karakterét, Ceony nem csak egy felszínes darabkát ismert meg, hanem szó szerint a szíve mélyén lapuló féltett titkokat. 

Az egész könyv egyszerű történetvezetésre épül, talán ettől tartom zseniálisnak. Szeretem ha letisztult és hihetőbb sztorit olvashatok. Tudjátok mikor túl sok szálon sok esemény fut, néha úgy érzem már nem hihető. Tisztában vagyok vele egy könyv, de nehezebb azonosulni. Itt pont ezt küszöbölte ki az írónő ezzel és úgy érezhettem, ha még mágián is alapszik a történet, akár meg is történhetne. Ceony néha makacs és önfejű, talán még hálátlannak is tűnhet, valamiért mégis megszerettem. Thane kedves, türelmes, ott lapul benne a kellő rossz, viszont ő tipikusan a rendes pasi kategóriájába tartozik és bevallom ennek van egy sajátos bája. 

Összességében egy rendkívül cuki történet, kedvelhető karakterekkel és jól megírt sztorival. Nem több és nem kevesebb, mint kellene. Egy pontot csak azért vontam le, mert talán néhány dologról még olvastam volna bővebben, de megadom a lehetőséget, hogy a következő kötetekben kiteljesedjenek ezek a részletek.
Ajánlom azoknak, akik szeretik a bájos mágiával fűszerezett könyveket és szívesen olvasnak mesésnek tűnő könyveket. Sajátos varázsa van a könyvnek, egy próbát megér. :)

Nyereményjáték:

Játékunk során megismerkedünk a papírmágia csodálatos világával.
Minden állomáson találtok egy hajtogatási útmutatót, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, milyen alakzat jön ki belőle. Extra pontokért természetesen el is készíthetitek őket (a képi dokumentációt a rafflecopter doboz megfelelő részébe illesszétek be).
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



Állomáslista:
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése