Ads

Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító

A Fumax kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Felnőni kiábrándító című Sarah’s Scribbles-gyűjtemény. Ennek örömére a Blogturné Klub 12 tagja bemutatja az őszinte, ámde annál viccesebb képregényt, mely olyan fontos problémákat feszeget, mint például a testkép, az öntudat, introvertáltság, személyes kapcsolatok és a melltartó-mosás gyakorisága.
Tartsatok velünk a 12 állomásos turnén, és vigyétek haza a Fumax kiadó által felajánlott regény két példányának egyikét.

Sarah Andersen


Felnőni kiábrándító 


Kiadó: Fumax kiadó
Műfaj: képregény
Megjelenés ideje: 2016.
Fordította: Tót Barbara
Oldalszám: 112
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Úgy érzed, kilógsz a sorból? Szeretnéd kapcsolatépítéssel előremozdítani a karrieredet? A felnőttkor olyan új, izgalmas kihívás a számodra, amire érzésed szerint teljesen fel vagy készülve? Hát pfuj. Kérlek, tedd le ezt a könyvet.


Sarah Andersen, az elképesztően népszerű, ifjú brooklyni művész lezseren megrajzolt, tökéletesen célba találó rövid képregényei ugyanis nekünk, többieknek szólnak. Bemutatják, hogyan lehet teljes hétvégéket fenséges módon elszúrni az interneten, milyen elviselhetetlen kín egy jóképű sráccal kézen fogva végigmenni az utcán, vagy egész nap arról álmodozni, hogy végre hazaérünk és belebújhatunk a pizsamánkba. Más szavakkal: a modernkori fiatal élet horrorisztikus és kényelmetlen valóságát. Ja, és egyáltalán nem önéletrajzi mű. De tényleg!

A Felnőni kiábrándító a rajongók kedvenc képsorait tartalmazza tucatnyi új képregény mellett, amelyek csak ebben a kötetben olvashatóak. A képregény olyan fontos problémákat feszeget, mint például a testkép, az öntudat, introvertáltság, személyes kapcsolatok és a melltartó-mosás gyakorisága, és ezeket Sarah letisztult őszintesége varázsolja elképesztően viccessé - amellett, hogy mindenki magára ismerhet bennük.

(Határidő) - Minden oké.
Rendszeresen olvastam Sarah Andersen rövid képkockáit, mindig mosolyt csaltak az arcomra. Könyv megjelenésével tudtam, hogy ez nekem kell. - Méltó helyet fog kapni a Simon's Cat könyvem mellett és hasonlóan szívembe lopta magát, mint a Bunny Suicides könyvek.

Mi fogott meg benne? A humora, mert az zseniális! Mindent leír, ami a nőket illeti, s azokat a dolgokat, amiket nem mondunk ki hangosan. Görbe tükörkép egy csomó öniróniával tűzdelve. - Jó, nem mindent ír le és nem igaz mindenkire minden, de nagy általánosságban igazságokat tartalmaz. :D

Rajzolása hűen a kis képsoros képregényekhez, könnyű vonalakkal, egyszerű mintákkal könnyeddé varázsolja a történeteket. Leginkább szórakoztató, egyszerű történetek, a valóság alapja pedig megadja az élet igazi humorát. Kevés olyan szituáció van, amit nem éltünk át... oké, termesztésen egyéntől és karaktertől is függ ez.

Két személyiség között állok, ugyan hajlamos vagyok sokat beszélni és elengedni magamat társaságban, ugyanakkor, ha nem céllal megyek valahová, nincs biztos talaj alattam, nagyon zavarban tudok lenni, emiatt csak ismerősökkel jártam mindig bulikba. Házibulikban különösen kínosan tudom magam érezni, viszont egy idő után elkezdek felmelegedni, valaki kedvenc témáimba belekérdez, bármilyen másik irányba el tudok jutni. 
Bizonyos esetben zavarban vagyok és állok, mint egy darab fa.
- Őőő, talán.... kevesebb kávét
kéne innod.
- Miről beszélsz?

Sarah visszaadja azokat az életérzéseket, amikről legtöbb esetben nem beszélgetünk, talán cikinek is érezzük. 
Egyszer piacon vásárolni akartam és sikerült jó néhány tampont kikapnom a pénztárcámmal együtt, én nem szoktam hangoztatni ezt, viszont barátnőm mai napig könnyesre röhögi magát az eseten és nem rest elmesélni másoknak sem. :D 
Millióéves anyu kötötte pulcsimat nagyon ritkán felveszem, sosem árulom el, hogy közel 9 évesen kaptam, nagy volt rám. (Hamar megálltam a növésben. :D ) 
Egyik barátnőm hasonló természetű volt, mint én és néha elképzeltük miként tüntetünk mindenkit el a teremből. *muhahhaa* Sőt kis apró rajzaink vannak, amint T-Rexek eszik a 4-6-os villamosokat és a Boráros téren tüzet gyújtanak és botra szúrva a hév szerelvényt sütik.

Nagy általánosságban szerintem mindenki magára találhat a könyvben és Sarah karakterein keresztül a mi belső hangjainkat hallhatjuk. Kicsi önbizalom hiánnyal rendelkező személyeknek ad egy nagy ego növelést, hiszen rájöhet, nem csak ő van bizonyos dolgokkal úgy, ahogyan elképzelte, hanem mások is ugyanezt érzik. Hiába tudjuk magunkról, ám valljuk be sokan egy másik szép lány hatására rögtön önbizalmunkat veszítjük, pedig lehet másnak nem is ő fogja meg a tekintetét és saját magunkat nem látjuk reálisan.
Tél, Tavasz, Nyár és
Ősz

Felnőttként sok dolgot megcsinálunk az élet legtöbb terén, mégis ott mélyen legbelül mindenkiben ott bújik a kisgyermek, amelyik fel akar törni. Belegondolva felemelő lenne ledőlni, eltávolodni a világtól és picit visszafordulni a régi gyermeteg énünkhöz. Nem időt ugrani, csak picit átélni ismét a gyermekkort, amikor megtehettünk olyan dolgokat, amikért senki nem szólt, most viszont társadalmilag "ciki" kategóriába tartozik, pedig mindenki titokban megtenné. Ez a képregény eme pillanatokat emeli ki és mutat rájuk néhány rajzzal. 

Szeretem a képregényeket, mangákat és magam is jó néhány (nyelvű) példánnyal rendelkezek. - Szigorúan külön kupacnak veszem a magyar, angol, kínai, német és japán képregényeim. - Nem tudok ellenállni nekik, bevallva a képregényekkel is gyermeteg énemhez fordulok vissza. :D 
Imádtam a Felnőni kiábrándítót, magamra leltem benne és számos résznél nagyon jókat nevettem rajta.

Képek forrása: https://www.facebook.com/DoodleTimeSarah


 Néhány képkocka azoknak akik nem ismerik és azoknak is, akik már ismerik. :)
- Cefetül érzem magamat. Nem tudom
miért.
- Talán a diétád miatt?
*visszaemlékezés* Szemét
Nyilvános helyen:
- Emlékszel amikor az a dolog
történt tegnap?
Olyan vicces volt...

Nem hiszem el, hogy mindjárt
vége a nyárnak.
Hová tűnt az idő?
Ez olyan elszomorító.
- Nincsenek görcseim.
- 2-3 napig tart a havim.
- Néha nincs is havim.
- Általában nincsenek menstuáció
előtti tüneteim.
*én* 

Nyereményjáték:

Mostani játékunk során a képregényeké lesz a főszerep. Minden állomáson láttok egy képet vagy részletet egy közismert képregényből, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyikből. Ha ez megvan, a képregény címét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Azok között, akik mind a 12 állomással megpróbálkoznak, a kiadó jóvoltából kisorsolunk két példányt a Felnőni nehéz c. Sarah’s  Scribbles-gyűjteményből.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




Állomáslista
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése