Ads

Kresley Cole - Árnyak hercege

Szeretitek Kresley Cole lenyűgöző Halhatatlanok alkonyat után sorozatát? A legújabb kötet az Athenaeum kiadó jóvoltából jelent meg Árnyak hercege címmel, ezúttal Trehan és Bettina izgalmas történetét ismerhetjük meg.
Négy blogger négy állomáson ír a könyvvel kapcsolatos élményeiről, ha pedig velünk játszotok tiétek lehet a kiadó által felajánlott egyik példány.


Kresley Cole


Árnyak hercege

(Halhatatlanok alkony után 13.)
Kiadó: Athenaeum
Besorolás/műfaj: paranormális romantikus
Megjelenés ideje: 2017.
Fordította: Goitein Veronika
Oldalszám: 400
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Kresley Cole, a New York Times első számú sikerkönyvszerzője új, izgalmas történettel folytatja a Halhatatlanok alkonyat után sorozatát. Ebben a részben megismerhetünk egy paranormális románcot, részesei lehetünk a vérbosszút kívánó múlhatatlan szerelemnek.
A VÁMPÍR ÚJ ÉLETE
Trehan Daciano herceg, a könyörtelen és mesteri halálosztó bármit megtenne, hogy megszerezze Aráját, Bettinát, a gyönyörű varázslónőt. Szerelméért véres lovagi tornán vesz részt.
A LÁNY KIT SZERET?
Bettina gyámjai kérésére beleegyezik, hogy akárki is legyen a lovagi torna győztese, feleségül megy hozzá. Álmaiban azonban egy rejtélyes harcos, egy igazi férfi csábítja tiltott gyönyörökre a lányt.
CSATA A HERCEGNŐ TESTÉÉRT, LELKÉÉRT
Trehannak két harcot kell megvívnia: meg kell küzdenie Bettináért a harctéren, és meg kell hódítania a lány szívét. A herceg testében, lelkében, érzékeiben feltör az évszázadokon keresztül elfojtott vágy.
Az Árnyak Hercege a Halhatatlanok alkonyat után bestsellersorozat 13. része, valamint az új sorozat, a Dacianók bevezető regénye.

Kresley Cole egyik kedvenc írónőim közé tartozik, tetszik a stílusa és karakterei igazi harcosok. Talán kicsit visszarepít az elképzelt fantasy világomba. Másik oka, amiért Cole-t kedvelem, az a színes fajokat és lényeket felvonultató szövevényes történetei. Nem kizárólag egy vagy két fajról olvasunk, hanem megismerjük esendőségeiket, hibáikat, gyengeségeiket még ha nem is főszereplők sokszor felfigyelek némelyik mellékes karakterére.

Imádtam Lothaire történetét, alig vártam a következő könyvet, hiszen folytatódik a Dák harcosok felemelkedése. Lothaire igazi kegyetlen harcosnak tűnik, Trehant megismerve mellette sokkal emocionálisabb. Nem azokra a pillanatokra gondolok, amikor éppen kardjára hány másokat, hanem harcon kívül. Sokkal érzelmesebbnek tűnik karaktere, hiába próbálja leplezni, elszántságát érzelmek irányítják és pont ez tette őt számomra érdekessé. Egy harcos aki leplezi érzelmeit, mélyen belül tele van fel nem oldott dühvel. Szembeszáll számos lénnyel, az írónő ezúttal nem fukarkodott fajokkal, mindenféle furcsa szerzet szeretne a hercegnő kegyeiért harcolni.

Újabb világba cseppenünk, ezúttal a Haláldémonok birodalmába, ahol Raum, Bettina keresztapja a nagyherceg. Bettina nem éppen mondható ártatlan virágszálnak. Hősként küzd lehetséges végzete ellen, legszorultabb helyzetében vált szememben nagyobbá karaktere. Elvettek tőle mindent, amivel küzdhetne, benne viszont a küzdő szellem erősen tombolt. 
Trehannal szemben sem kedvességéről híres első pillanatban, lehet egyből elfogadta volna Trehant már máshogyan tekintenék rá. Igazából ha az első oldalon nem éli át rémálmait, lehet több bizalommal lenne a Dák harcos iránt.

A Haláldémonok vérszomjasak tudnak lenni, csakúgy mint a legtöbben ebben a világba. A hercegnő kegyeiért harcot hirdetnek ki, ahol ringben harcolnak, akár egy gladiátor képzőben, csak itt a legjobb nyer, mindenki más meghal. Életükkel fizetnek minden baklövésért. Elsőre könnyűnek tűnik ez a feladat, látjuk az alagút végén a fényt és sejtjük ki nyeri, azonban felbukkan egy másik szereplő, aki ezt a fényt elhomályosítja, lassan megkedveltem őt is.

Főhősnő, Bettina nem hisz az elrendeltetett Arákban, nem sző rózsaszín álmokat, sokkal inkább úgy véli tudja mi kell neki, sors ezt nem határozhatja meg és ezzel még jobban bajba sodorja azokat, akiket szeret. Imádtam első pillanattól Salemet a szilfet, számos vicces és mókás jelenetet okoz bárhol megjelenik, meg persze ügyes kémként áll helyt. Sok mellékszereplő közül ő lett az egyik kedvencem és szívesen olvasnék róla még többet, mert felkeltette érdeklődésemet, hiszen egy testetlen hang, bárhol átsuhan, nem ismeri a prüdériát, egyszerűen imádni való. 

Caspion, Bettina plátói szerelme, szinte messziről csodálja, de semmilyen hibája nem tűnik fel a lánynak. Lehet furcsának tűnhet, azonban gyermekkori barátok, Bettina máshogyan értékeli az ő kihágásait, mint egy teljesen idegen, kissé rózsaszín ellenzővel néz rá. Érdekes olvasni lassan ként emelkedik fel a rózsaszín ködfátyol szeméről, apránként, szépen lassan ráismer a férfi hibáira, mégis barátságukon kívül furcsa kötelék van közöttük. Elsőre teljesen megértettem Trehan féltékenységét, néha már kilátástalannak találtam a szituációt.

Ez a kötet érdekes elegye az izgalomnak, érzelmeknek és kötelékeknek. Sok harc mellett, ami ringen belül és kívül is folytatódik, Trehannak meg kell tanulnia nem csak belső démonaival belül küzdenie, hanem kimutatni és kimondani azokat a szavakat amik benne lakoznak - titokban, mélyen legbelül. Ugyanez igaz Bettinára. Az átélt traumák miatt igazi poszttraumás stressz szindróma minden jelét mutatja, szerintem még ő is tudja magáról, küzdene, ám úgy érzi a történtek megbilincselték, nem képes bánatának hamvaiból feléledni és újra önmaga lenni. Megfosztották valamitől, itt nem csak erejére gondolok, sokkal inkább az egójától, lényétől amitől úgy véli az teszi azzá, ami.

Kötelékek mindannyiuk részéről nehéz, áldozatokat kell hozni. Trehannak választania kell Dákok között vagy felfedi kilétét és saját hazájában idegen lesz, másfelől Bettinának sorsa felől. Kit válasszon? A férfit, akibe szerelmes vagy akit neki szánt a sors? Nehéz döntések. Érthető okokból nem könnyű lépések, Trehannak egyetlen emberért fel kell áldoznia több száz éven át egyfajta családként működő unokatestvéreit, ahová nincs vissza út. Végül úgy dönt egyenesen fejest ugrik az ismeretlenbe s ezért becsülöm.

Összességében nekem tetszett a könyv, néhányaknál megosztó lehet a könyv, már csak a karakterek ellentétes viselkedése miatt és talán Bettina néha naivnak, döntésképtelennek tűnhet. Azonban az eseményeket elején megismerve érthetőek félelmei, előítéletei Trehannal szemben. 
Aki kedveli a paranormális romantikus műfaj világát semmiképpen ne hagyja ki, jó könyv.
Még nem olvastál semmit Cole-tól? Ne aggódj! Minden könyve önállóan olvasható, bizonyos részek teljesen másik lény világában futnak.

Sorozatról

Itthon a Halhatatlanok alkonyat után sorozatból 11 kötet jelent meg és egy novellás kötet, legelső kötet, amit láthattok a felsorolásból hiányzik és ha még mindenkinek minden kötete megvan, furcsa ez a 13-as szám. Egész sorozat nyitókötete, Nikolai és Myst története hazánkban nem jelent meg hivatalos magyar fordításban, csak 2. kötettől kaphatók.

A világ számos lényre, fajra, síkokra, világokra oszlik és emiatt minden könyve egyenként élvezhető. Jó magam a 7. kötettel kezdtem el a sorozatot, össze-vissza olvastam őket és nem vont le semmit az olvasási élményből. Nehéz spoilerezni, nem függenek a kötetek szorosan össze. Talán ebben a sok világban pont ez a jó. Néha utazol a vámpírok világában, Dákok világában és akár megjárhatod a poklot. Ha kedveled a színes kultúrájú paranormális könyveket, itt igazán ínyenc darabra lelhetsz.

Előbb leírtak miatt nehéz összképet alkotni a sorozatról, leginkább halhatatlan harcosokról szól, akik saját gyengeségükkel találkoznak - Arájukkal és rájönnek milyen apró pillanatból lehet valami nagyobb. Arájuknak sokszor karmuk van és hozzájuk hasonlóan harcos nők.

2. Vámpíréhség
3. Vámpírszerető
4. Vámpírharc
5. Vámpírvér
6. Vámpírzóna
7. A démonkirály csókja
8. Kresley Cole – Gena Showalter: A tél halálos csókja
9. A gyönyör sötét hercege
10. A sötétség démona
11. Az álmok sötét harcosa
12. Vámpírbosszú
13. Árnyak Hercege

Nyereményjáték

Kresley Cole híres Halhatatlanok alkonyat után sorozatában számos világ találkozik, vannak akik elrejtőznek, mások pedig prédájukra várnak és megfelelő pillanatban lecsapnak.
Mostani játékunkban minden állomáson találtok egy rövidke jellemzést valamelyik különleges lényről, akik részt vesznek a Betina kezéért folytatott viadalban. Ezek alapján ki kell találnotok milyen lényre gondoltunk.

A helyes megfejtők között a kiadó által felajánlott három példány egyikét sorsoljuk ki.

"Velük született mágikus képességeik segítségével képesek két féle alakot ölteni. Emberi és egy gyíkszerű alakot, ahol testüket pikkelyek borítják és két fejjel és denevérszárnyakkal rendelkeznek."



Állomáslista:

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése