Ads

Jennifer Probst: Keresd mindörökké

Megjelent a Libri Kiadó jóvoltából Jennifer Probst legújabb könyve, a Keresd midörökké. Már az előzőekben megismert Arilyn és Stone Petty rendőr kap főszerepet ebben a vicces és romantikus történetben, de visszatérnek régebbről jól ismert karakterek is. Gyertek és tudjatok meg többet a könyvről és játsszatok velünk!

Jennifer Probst


Keresd mindörökké


(Keresd... 4.)
Kiadó: Libri
Besorolás: Felnőtt
Megjelenés ideje: 2016.
Fordította: Babits Péter
Oldalszám: 443 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Arilyn Meadows az a lány, aki szinte mindenhez ért: jógaoktató, önkéntes állatmentő, stresszkezelési terapeuta, szabadidejében pedig imádott nagyapját gondozza. E számtalan elfoglaltság mellett nem marad ideje, hogy megtalálja álmai pasiját. Egy nap igencsak félreérthető pózban rajtakapja jógi barátját egy csinos tanítványával, ekkor úgy dönt, a jövőben nem teszi ki a szívét ilyen megrázkódtatásnak, és nem keresi tovább a Tökéletest. Önkéntes száműzetésbe vonul, és elvállalja, hogy vigyáz Kate kutyájára, amíg a barátnője nászúton van. Eközben új páciens jelentkezik nála: Stone Petty rendőrt indulatkezelési terápiára küldték a felettesei. Stone-ból sugárzik a férfiasság és a rosszfiús vonzerő, de Arilyn keményen ellenáll: őt aztán nem veszi le a lábáról egy tüzes pillantás vagy egy szexi vigyor.

Mi van, ha az Igazi akkor csönget nálunk, amikor szabadságra küldtük a szívünket?
Jennifer Probst a Milliárdosfeleségek sorozattal világszerte bebizonyította: ő a női olvasók új kedvence. Okos nők, erős férfiak, túlfűtött vágy és csipetnyi humor ez Probst sikerének receptje.

Kedvelem Probst könnyed, humoros, romantikus stílusát. Néhol picit a chick lit stílusra hajaznak könyvei, mégsem fordult teljesen a stílus irányába. Továbbra is a romantikus könyv kategóriájában marad, inkább úgy fogalmaznék, kölcsön veszi a chick lit elemeket.

Humoros könyveire jellemző a könnyed, független női főszereplő, akit saját maga korlátai tartanak fogva. Férfi főszereplői legtöbbször különcök, nem minden könyvben találkozunk ilyen pasikkal, különösen a Keresd… sorozatában. Volt itt már kocka, haver (friend zone), válóperes ügyvéd – egyszóval nem a tökéletes könyves álompasi fogalom megtestesítői, mégis mindegyik imádnivaló volt. Kíváncsi voltam a rendőr és jógaoktatónak mekkora esélye van. Hozzáteszem régebben olvastam Probstól egy hazánkban ki nem adott könyvet és abban is jógaoktató volt a főszereplő hölgy és másik oldalon a mindent bekebelő vállalat igazgató volt, szerencsére azt is imádtam. :)

Igazán belegondolva pont a teljesen hétköznapiságuk teszik őket ennyire elragadóvá. Teljesen hétköznapi hősökről, helyesebben néha „anti hősökről” beszélünk, mégis Probst úgy írja meg őket, hogy az olvasó pusztán csak szeresse őket, közben megértesse a főhősnőknek miért ők lesznek a szerelmeik.

Stone Pettyt már jól ismerjük előző kötetekből, nyers és indulatos, tele van fékezhetetlen, kitörni készülő dühvel. Mi látjuk az olvasói szemszögből, jól cselekszik és nem rossz személyiségű férfi ő, pusztán tudnia kéne kezelni a benne fortyogó haragot. Megértjük a miérteket, szándékait és elfogadjuk ezeket, ám az nem tagadható, személyes életében változás kell.

Arilyn teljesen ellentéte Stonenak. Igazi kissé hippi benyomású lány, vegán, jógaoktató, stresszkezelési terapeuta és még önkéntes is, belemenekült a mások megsegítésének jóleső képébe, itt jobbára úgy érzi senki nem bánthatja. Mivel stresszkezelési terapeután kívül mind megvolt, megértem valahol, Stonera nagy hatással van és idegesíti is ezzel. Buddhisták között mindig elfogadtam, ha valaki vegetáriánus, még ha én nem is voltam az, legtöbb pedig elfogadta, én nem vagyok vegetáriánus. Némelyik beszólt, velük nem foglalkoztam, mert igaz barát elfogad olyannak, amilyen vagyok. Úgy érzem Arilyn túltolta ezt a dolgot, másokra rá akarja erőszakolni saját nézeteit, holott nem minden fekete és fehér.

Szerencsére lassan engedni kezd és elfogadóbbá válik. Stone hozzá kissé idomulva szintén elkezd változni, s ez igazán jót tesz a karakterének. Nem lesz egy sírós nyuszika, vagy a lány másolata, megmarad olyannak, amilyen, viszont néhány valóban rossz dologról leszokik, megtanulja kordában tartani az agyára szálló fekete ködöt.

A könyv tetszett történetileg, mert humoros, s a két karakter személyisége zseniális és a háttértörténet, hiszen ha már zsarunk van, kell lennie annak is, nem olyan erőteljes, mégis mozgatja előre a történetet. Meg voltam vele elégedve.

Eleinte Airilyn idegesített, túl sokat akart másoktól elvárni, nem lehet mindenki olyan, mint ő és ezt kellett megértenie. Néha olvasó szeme láttára élte magát bele az elképzelt kis törékeny varázsvilágába, ahol minden pasi jó, megcsalás tabu, mert az a lelkek egyesülése. Mikor rózsaszínű buborékja elpukkant, szerencsére ott volt és elkapta.

Aranyos történet, két teljesen különböző emberről, akik a másik elfogadásával megtalálják igaz szerelmüket. Habár nekem még mindig a Keresd a szépet könyv legnagyobb kedvencem a sorozatból, szerintem ezt is sokan fogják imádni. Ugyan azt a szintet hozza, mint a sorozat többi tagja.

A Milliárdosfeleségekről és a Keresd… sorozatról


Lehet már észrevettétek, de a két sorozat néhány szálon összefügg. 
Genevie testvére Alexandra, aki az Érdekházasság főszereplője. Wolfe pedig Julietta és Sawyer (Eltervezett házasság) örökbefogadott "fia", Carina és Michael az ő nagynénje és nagybátyja. 



Nyereményjáték:

Főhősünk Stone Petty a rendőrök sztereotípiáját festi le, Arilynnel ellentétben, aki egészséges életmód és béke híve, ő gyorséttermeket részesíti előnyben és nem törődik egészségével.
Mostani játékban Stonehoz hasonlóan rendőröket keresünk. Minden állomáson találtok egy híres filmes rendőrről, rendőrpárosról képet és ki kell találnotok a film címét. Kis segítség, hogy egyik film sem mai darab.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.





Állomáslista:
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése