Ads

BTK rejtett bugyrai - Toffy szemével

A Blogturné Klub fennállása harmadik évéhez érkezve ismételten különleges turnéval jelentkezünk. 

Számos változáson estünk át a kezdetek óta, új tagokkal bővültünk, szélesítettünk repertoárunkat, úgyhogy úgy gondoltuk - meghallgatva kéréseiteket is -, elérkezett az ideje egy olyan turnénak, melyben nem a könyvek, hanem bloggereink, az ő élményeik és olvasmányaik kapnak főszerepet.

Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, kik rejtőznek a blogok mögött, netán szeretnétek bekukkantani a kulisszák mögé, és megismerni pikáns-belsős élményeinket! És ahogy azt már megszokhattátok, ezúttal sem hagyunk nyeremény nélkül Titeket, kedves olvasók!


Blogturné Klub
Létszám: 16 fő

Magunkról:
A Blogturné Klub az általunk szervezett blogturnékban résztvevő blogok közös fantázianeve. Ez a mi kis csapatunk, mind könyves vagy legalábbis könyvekkel is foglalkozó bloggerek vagyunk. Mind rajongunk az olvasásért, a könyvekért és mindannyiunknak van már blogos tapasztalata, sokan már személyesen is ismerjük egymást. Így egy olyan csapat született, ami elég sokszínű ahhoz, hogy a blogturnék érdekesek és változatosak legyenek, mégis jól tudunk együtt dolgozni és szépen kiegészítjük egymást.
Az általunk szervezett blogturnék célja elsősorban a könyvek, az olvasás népszerűsítése és az, hogy az olvasók minél több információt kapjanak az újdonságokról, még megjelenésük előtt. Így szeretnénk segíteni a választásban, és kicsit fokozni a várakozás izgalmát. A posztokat pedig akár a könyv olvasása után is érdemes lehet újra átfutni, hiszen az általunk megosztott érdekességek még a könyvek olvasása után is nyújthatnak pluszt.
 




Melyik a kedvenc (btk-s) mémed? Mutasd meg, és mondj róla néhány szót! 





Mi a legjobb a turnézásban?
Mivel több nyelven olvasok, sokszor ismerem már az adott könyvet, miről fog szólni, nem is ez számomra a legizgalmasabb. Miközben olvasok, sokszor elolvasom és észrevettem nem alkotok mély véleményt. Turnés könyveknél sokkal apróbb hibákat képes vagyok kiszúrni, esetleg bizonyos részekre jobban figyelni, ettől kicsit más fénybe kerül az egész könyv története. Másfelől imádok írni róluk, sajnos a munkám egy részt kivett belőlem, valahol tudom pótolni.

Eddig az idei könyvek közül melyik a kedvenced?
Robert Thiertől a Storm and Silence. (Nem turnés, nincs még magyarul.)
Goodreadsen annyira sok pozitív vélemény volt, hogy muszáj volt elolvasnom, hiszen több ezres szavazásnál a 4,75-ös átlag az 5-ből azt hiszem nem rossz. Történelmi romantikus könyv egy német férfi történész tollából. - Korhű, jó kis krimis történet és precizitás.
Hozzáteszem napokban jelent meg a folytatás, poszt után eltűnök olvasni.

Kedvenc pasi szereplő?
Ezt nem tudom túlbonyolítani, már kirajongtam magamat a turnénál.
Mint néhányan tudhatjátok, elvetemült, hardcore Kenyon rajongó vagyok és a válaszom egyértelműen Acheron. :D (Turné: Bűnös éj)

Nem unjátok a határidőre való olvasást?
Mindig konstatálom mire van időm, kapacitásom és kedvem. Ha azt látom el leszek havazva valamivel, inkább szelektálok és a kedvenceket helyezem előtérbe, vagy olyanokat, amiket okvetlen el akarok olvasni.
Például szeretem az erotikus műfajt, néha megcsömörlök, ilyenkor a beszerzendő könyvek listájára kerül és megveszem a boltban, amikor ismét kedvet kapok hozzá.
Összefoglalva nem hagyom az unalomig való elfajulást, gyorsan valami mást keresek.

Mi alapján döntöd el, milyen turnés könyvekre jelentkezel?
Író, kategória, fülszöveg és Goodreads a barátom.
Általában ismerem az érdeklődési körömbe tartozó könyvek friss külföldi megjelenéseit és a kategória jobbjait, ezért sok címet, írót már felismerek itthoni megjelenés előtt, esetleg látom érdekes a sztori, jók a vélemények és az én érdeklődési körömbe tartozik, lecsapok rá. Ha túl soknak találom a jelöltek listáját, jön a második és harmadik körös szelektálásom, ami így hangzik: Van ennyi időd? Van hozzá kedved? Nagyon tetszik? Témája hozzám közeli? - Amennyiben igen a válasz, jelölöm a táblázatban.

Milyen megoldást használsz, ha egy turnés könyv kevésbé tetszik?
Megírom mit találtam rossznak benne, de ha mód van rá, visszalépek és megírom a turnéfelelősnek, ez nem az én könyvem.
Mivel mi a könyveket népszerűsíteni szeretnénk, nem célunk szidni könyveket, inkább akkor turnén kívül, önállóan írjuk ki magunkból. 
Pozitívan olyan könyvről, ami nem tetszett, sosem fogok írni.

Volt olyan könyv, amit csak azért olvastál el, mert a többiek rávettek, vagy kellettél a létszámhoz, és végül annyira imádtad, hogy ha tehetnéd, újraolvasnád?

Hirtelen Gail Carringertől a Heartless - Szívtelen (Napernyő prorektorátus) ugrik be, ami a sorozat 4. része, de mivel nem volt elég ember elsőre, elolvastam az előző két részt, csak induljon a turné.

Következőnek Amy Kathleen Ryan jut eszembe és a Láng turné, amiben extráztam és azóta megvettem az első részt, annyira felkeltette az érdeklődésemet.

Ezeken kívül több könyv volt, amire harmadikként érkeztem, habár a többiek ismernek, ha megtetszik egy könyv, akkor nagyon dicsérem és megesett a három tagból öt lett. :D

Meséld el valamelyik kedvenc blogturnés, személyes élményedet!
A Hetedik fiú és az Emlékek őre mozizás. Valami eszméletlenül jól szórakoztam a lányokkal. Hajlamos vagyok rossz szópoénokat lökni és Lupi (Kelly & Lupi olvas), Rami (Dreamworld), Fummie (Bibliotheca Fummie), Deszy (Deszy könyvajánlója) körében mindig megtalálom az alkalmas mozis társakat. :D
Könyvhét és könyvfesztiválon szintén tombolunk, nagyon sok emlék fűz a csapat legtöbb tagjához.



Kampányfőnökként melyik volt a számodra legkedvesebb turné?

Amiket Andieval (FüggőVég) csináltunk/csinálunk! :D - Bűnös éj, Vámpírbosszú - még lesznek turnék, amiket együtt gyártunk. ;)

Tudom, ha mi alkotunk, akkor sírva nevetős percek következnek és nagyon sok beteg játékötlet, amiből végül egyet megvalósítunk. Ketten jól tudunk együttműködni, mert amit Andie nem szeret annyira, azt én szeretem és fordítva, néhány átfedéssel.


Zombiapokalipszis során melyik 5-7 szereplőből verbuválnál magadnak csapatot? És milyen szerepet töltenének be?
Lothaire (Vámpírbosszú), mert egy erős elmebeteg dák férfi mindig jól jön. :D Harcos lenne tuti.
Kate Daniels (Pusztító mágia), badass nőkből sosem elég és ő felderítő lenne.
Kaidan Rowe (Angyali gonosz), kellene egy kis démoni erő ide, érzem.
Jamie Fraser (Outlander), legyen kire csorgatom a nyálamat.
Végül Acheron és Savitar (Bűnös éj), mert már rutinosak a zombik terén és miközben egy fangirl ugrálna a nyakukban, előre engedném őket, s amikor mindenki más odaér, megsemmisül az összes zombi. (Ez cheatelés vagy csak nagyfokú kényelem? :D )
Folytatva a gondolatmenetemet, lemegy a csata, visszamegy mindenki és bedob egy sört... Toffy pedig a nyálában fulldokolva nézné az összes pasit, remélhetőleg egy szobába bezárva, aminek nincsen meg a kulcsa. (Kate Daniels elviszi "véletlen", igen, erre is gondoltam... :D )

Van kedvenc főgonoszod? Miért pont ő?
Poison Princess - Méreghercegnőből imádtam Arthurt, neki drukkoltam titkon végig. Annyira pszichopata, hogy már szeretem. Nekem az egész trükközése, mások beetetése és elmebeteg viselkedése valamiért megtetszett, ha főgonoszt kéne választani szerintem ő lenne.

A legkegyetlenebb főgonosszal üvegezel. Felelsz vagy mersz? Szerinted mire kérne/mit kérdezne tőled?
A legkegyetlenebb főgonosz egy férfi főszereplő volt, aki kitesz tíz másik főgonoszt és ő nem turnés szereplő. :P
Démonos könyv, ami elvetemült nem ugrik be, cserébe...
Nem főgonosz, de ha már Arthurt imádom, meg legalább pszichopata gyilkos állat, vele leülnék. Felelsz válaszra végig játszanánk, ami a könyvben volt, merszre megitatná velem a mérget és a véremben fürödne. :D 
Kérdés van még?

Mit csinálsz, ha nem blogolsz vagy olvasol éppen? Milyen más hobbid, titkos képességed, szuper erőd van?
©Toffy

Ázsiai kultúrák és nyelvek az egyik legrégebbi érdeklődési köröm, eredetileg a szakirányom kínai nyelv és kultúra volt, némi klasszikus mongollal és páli nyelvvel. - Ha jártok fel, néha láthattok ázsiai sorozatokról véleményeket.
Lépjünk tovább, imádom a retro számítógépes játékokat és megtaláltok a demoscene partykon. :D Hosszasan ecsetelhetném miért imádom őket, viszont az a tapasztalatom, ilyenkor az emberek egy része sikítva menekül másik irányba és annyit mondanak: kocka party.

Teljesen leásva pedig egy elveszett művészlelket találtok, aki hobbiból fest, rajzol, színez és mindegy mit csinál, csak ecset legyen nála.

Melyik extrádat volt a legnehezebb elkészíteni/megcsinálni?

Egy elsőre pofonegyszerű extránál voltam a legnehezebb helyzetben.
Hajlamos vagyok pepecselni képekkel, finnyás vagyok, nem szeretek arcokat látni képeken, sőt borítón sem. Erre mivel extráztam? - Dreamcast. Na jha, megmutatom, mi az a kép, amihez csak a képeket több, mint 12 órán át kerestem. :D 
Nem nevet, együttérez. :D - Igen, a Gyönyörű esküvő ábrázolása. :D




Nyereményjáték:



Mostani játékunk során, a turné tematikájához igazodva, kíváncsiak vagyunk, mennyire ismertek minket. Minden blogon találtok egy kérdést, ami turnéinkhoz és magához a Blogturné Klubhoz kapcsolódik, nektek pedig nincs más dolgotok, mint megválaszolni az összeset. Ha ez megvan, esélyetek nyílik megnyerni a bloggereink által felajánlott, mesés nyeremények valamelyikét. 

Aggodalomra viszont semmi ok, csak olyan kérdésekkel találkozhattok, melyekre a választ blogjainkon, közös blogunkon, vagy számos elérhetőségeink valamelyikén megtaláljátok. Ráadásul akkor is nyerhettek, ha a tizenkét megfejtésben vannak hibáitok. 

Mai kérdés: Mi a Blogturné Klub célja?



Figyelem! Kizárólag Magyarország területén belül postázunk, illetve a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a kiértesítést követően, ellenkező esetben újat sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway


A turné állomásai

08/01 Dreamworld
08/08 Insane Life
08/12 Szembetűnő
08/15 Zakkant olvas
08/19 CBooks
08/22 Bibliotheca Fummie
08/26 Deszy könyvajánlója
08/29 Always Love a Wild Book
09/02 Letehetetlen
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése