Ads

Jamie McGuire - Varázslatos szerelem

A Maxim Könyvkiadó jóvoltából megjelenik a Véletlen szerelem trilógia harmadik, befejező kötete Varázslatos szerelem címmel!
Erin és Weston különböző fősulira mennek, vajon túléli a szerelmük ezt a változást? Erin vér szerinti szülei aggódnak érte,  esetleg örökre elveszítik a lányt?  A két fiatal szerelmi története a végéhez érkezett, most végre választ kapunk a kérdéseinkre.
Ha te is kíváncsi vagy, tarts velünk a hat állomásos blogturnén a játék során megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában!


Jamie McGuire


Varázslatos szerelem


(Véletlen szerelem 3.)
Kiadó: Maxim
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2016
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Béresi Csilla
Oldalszám: 216 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Légy óvatos azzal, mit is kívánsz! Lehet, hogy minden valóra válik…
Most, hogy Erin megtudta az igazságot a lányokról, akik kiközösítették, és a fiúról, akit szeret, úgy érzi, az érettségi előtti idő egyre gyorsabban fogy. Amíg egykor még a nyári szünet előtti napokat számolták vissza, most már ténylegesen az utolsó napjaikat töltik Blackwellben. Szülei, Sam és Julianne attól félnek, hogy most, hogy végre megtalálták Erint, mégis el kell engedniük őt, a feszültség pedig csak egyre nő azóta, hogy Erin rájött, ki is ő valójában.
Weston egyre rosszabbul érzi magát, ahogyan telnek a nyári napok, hiszen a lány, akit gyerekkora óta szeret, más főiskolára megy, mint ő. A legnagyobb félelme, hogy ez azt jelenti, elválnak útjaik. Miközben próbálja a legjobbat kihozni a maradék időből, és elérni, hogy minden maradandó emlékük legyen, folyamatosan kétségek között őrlődik. Rájön, hogy a remény olyan, mint a folyós homok: minél jobban szenved ő, annál gyorsabban süllyed Erin.

Erin és Weston története picit guilty pleasurré vált (amikor már csak azért is elolvassa az ember). Imádom Jamie McGuire könyveit, belátom, ez volt első könyve, még szerkesztő nélkül magánkiadásban, ezért hemzseg a hibáktól. A rövidsége viszont nem indokolta annyifelé vágását, bár elektronikusan megint más. Ebből kifolyólag, próbálta összesűríteni a történetet és hol azt látom túl gyorsan halad a sztorival, instant megoldásokat keresi, máskor meg pont jól írja meg, esetleg túl kevés információval. Végig motivált a két főhős története, hová viszi őket a sors, mi történik velük a suli után? Sikerül nekik és a szerelemnek mindent legyőznie?


Weston és Erin éppen az élet tinikort és a felnőttkort elválasztó küszöbén áll, amikor nem tudja senki erre vagy arra, merre van egyáltalán arccal. A két fiatal is így érez, szeretnének együtt lenni, de a múltjuk ott liheg nyakukban és csúfondárosan mosolyog. Erin kiszakadt a megszokott családjától, a mostani friss és új, fogalma sincsen mihez kezdjen velük. Ugyanakkor ott van párja, Weston, aki támogatja, mellette van és leginkább őt nevezném a lány családjának.

Hiába minden, Westont aggodalommal tölti el, mi fog a jövőben történni. Hiába szereti egymást a két fiatal, ha külön utakon fogják az elkövetkező éveket folytatni. Nem hisz a fiú kellőképpen szerelmükben, sőt, inkább úgy fogalmazok, nem hiszi el eléggé a kettőjük kapcsolatát. A páros emiatt hol együtt van, hol külön utakon járnak.


Ez a kötet lényegében a két főhős belső vívódásáról szól, hogyan lesz a tiniből felnőtt és kell megküzdenie életében felbukkanó első nagyobb problémákkal. Természetesen Erin átélt egy csomó arculcsapást, kigúnyolták, lenézték és ez az élete hátramaradt, azonban a baleset, volt iskolatársak árnyékában nem képes a városban maradni, menekülni akar, bárhova, csak messzire el. A két fiatal döntése igazából azon áll, hogy együtt vagy külön, képesen egy csapatban játszani, vagy sem.

A történet hosszából adódóan nem túl bonyolult, előzőekhez hasonlóan röviden és tömören megismerjük a két főhős problémáját, amire megoldást keresnek. Erin sokkal nagyobb döntés előtt áll, mint eddig, hiszen bárhogy dönt, mindenképpen veszít és egyben nyer. Rajta múlik mi a fontosabb saját lelkének.
Westonból egy picit sok volt nekem, ez a bizonytalansága és állandó aggályoskodása túl tett az eddigi köteteken. Valahogy sokkal sértődékenyebb lett és nem vette olyan jól a problémákat, mint eddig. Értem a probléma gyökerét, de megannyi más módon állhatna Erinhez, esetleg magához a megoldáshoz.


Nem volt rossz könyv, lezárt, ezzel befejeződött a sorozat. Összességében egyszerű, könnyed kis olvasmány. Semmi bonyodalom, két tini rögös útja a felnőttkor felé és szerelmük mélységéről. Aranyos a maga módján és élvezhető, ám annyit olvastam Jamie McGuire-től, hogy már magasabban van a mérce és többet várok el tőle. 
Egyetlen dolgot hiányoltam, az pedig az epilógus. Imádom az epilógusokat és mi történik a főhősökkel. Na ezt most nem kaptam meg sajnos.

Összességében nem rossz sorozat. Ha szereted az elcserélt gyerekes, tini vívódásokkal teli könyveket, akkor hajrá. Romantikus, izgalmas és igazi könnyű olvasnivaló.

Nyereményjáték:


Erin és Weston immár főiskolára mennek, mostani játékban ehhez kapcsolódó feladatotok lesz, méghozzá címer alapján kitalálni melyik amerikai felsőoktatási intézmény emblémáját látjátok. Mivel ez nem egy könnyű feladat, segítségül láthatjátok nevének első betűjét és az alapításának éve alapján könnyebb beazonosítani őket.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.




Állomáslista:
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése