Ads

Simona Ahrnstedt - Egyetlen éjszaka

A General Press kiadó jóvoltából jelent meg a svéd írónő, Simona Ahrnstedt romantikus regénye. Natalia és David között nem lehetne semmilyen ismeretség, hiszen a férfi meg akarja semmisíteni a lány családjának cégét, azonban néha a szív szava mást diktál…
Tartsatok velünk a blogturnén és ismerjétek meg a könyvet közelebről!

Simona Ahrnstedt


Egyetlen éjszaka


Kiadó: General Press
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2016.
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Markwarth Zsófia
Oldalszám: 424 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
A svéd pénzügy kegyetlen világában a bizalom a legfontosabb árucikk
Senki sem tudja ezt jobban a könyörtelen, megállíthatatlan befektetőnél, David Hammarnál, aki épp Svédország egyik büszkeségének, a nagy múltú, több milliárd koronát érő vállalatnak, az Investumnak az átvételét tervezi. Amikor minden a helyére kerül, támogatóként már csak egyvalakit szeretne maga mellett tudni: a tulajdonos család egyik tagját – Natalia de la Gripet.
Az elegáns és tehetséges Nataliát hajtja a vágy, hogy megállja a helyét egy férfiak által uralt világban. David váratlan ebédmeghívása azonban kíváncsivá teszi. Mindenki tudja, hogy a férfi gazdag, veszélyes, és fittyet hány a szabályokra – a nő azonban hamarosan rájön, hogy David mély lelki sebeket is hordoz.
Bár mindketten tisztában vannak vele, hogy a kapcsolatuknak nincs jövője, mégsem tudnak ellenállni a kettejük között lángoló szenvedélynek. És ahogy a vége felé közeledik a forró nyár, megdöbbentő titkokra derül fény, és Nataliának meg Davidnak szembe kell néznie legbelsőbb félelmeivel és vágyaival.


Fogalmam sem volt, hogy az Egyetlen éjszaka történetében mire számítsak. Fülszöveg alapján jó kis romantikus regénynek tűnt, egyből rácsaptam a könyvre. Őszintén megmondom, sokkal jobb, mint amit vártam tőle. Nehezen tudom körbeírni, de a történet karakterei fogtak meg leginkább. Nem maga a milliomos státuszuk vagy bármi más, inkább a csupasz lényük, ezentúl a családok hozzáállása más emberekhez. 

Natalia egy férfiak által uralt családból származó lány. Az apja a hím sovinizmus példaképe és szerinte a nőknek semmi keresnivalója a vezetőségben. Elvégre a pénzpiacnak férfiakra van szüksége és az a gyengébb láncszem, aki nőket foglalkoztat. Natalia mindenben meg szeretne felelni apjának, családjának, ezzel nincs is probléma, a probléma ott kezdődik, amikor Daviddal találkozik.
David semmiből alapította vállalatát, valójában titkon bosszúra szomjazik és indulatok ösztönzik. Minden számítását keresztülhúzza Natalia, aki nem olyan személy, mint akire számított. Humoros, kedves és közvetlen, Davidnek a fejét pedig egyből elcsavarja.
A kérdés csak az, vajon elég erős a szerelmük ahhoz, hogy leküzdjék az összes akadályt? David bosszúja erősebb esetleg Natalia családszeretete? Hol van a határ amit nem szabad átlépniük?

Igazából az apa hozzáállása számomra élet közelibb volt. Ha valaha mozogtatok olyan közegben, tudjátok, még mindig sokszor a férfi nem akarata erősebb. Egy tanárnőm úgy fogalmazott, amikor tudományos pályát akartam választani, elég eltökélten menjek, át kell gázolnom mindenkin, nem lehet családom és küzdeni kell. 
Egyszóval nekem tetszettek a karakterek motivációi. Az anyuka aki alázatosan végig csinál mindent, mert ezt mondják neki, nincs más vágya mint a gazdagság. A férj, aki inkább tárgyként és szükséges lénynek tekinti a nőket ad egy hangulatot a könyvnek. Natalia bátyja kényszerházasságban él, ahol nincs semmilyen kontaktusa feleségével. Öccse egy szívtipró, nőfaló, híresen jóképű férfi, ám semmilyen szeretet nem kap. - Érezhető a család érzelmi pokla.

David a modern férfi felfogás megtestesítője, hisz az egyenjogúságban, a nők szerepének fontosságában. Elismeri mindenki máshogyan közelít a dolgokhoz és egy cég sikeréhez mai modern világunkban elengedhetetlen a vegyes nemű kollégák alkalmazása.
Igazából a férfit ért sérelmek hozták ki belőle mostani személyiségét. Akkor nem történik az, ami történt, nem biztos ekkora elsöprő sikereket ért volna el. Megjegyzem, nekem pozitívan jött át, hogy nem egy teljesen lelkibeteg karakterről van szó, ugyanis David családja is távol állt a tökéletességtől, lelkileg mégsem érték mély traumák egy esetet leszámítva. Viszont azt sem traumának élte meg, inkább küzdött kifelé belőle.
Natalia hasonlóan egy harcos nő. Ő az apja ellen küzd, még kimondatlanul is. David olaj volt a tűzre, talán megmutatta neki azt, amiről csak hitte, hogy létezik. Érdekes volt a két karakter kiegészítő tulajdonsága, hisz mind a kettő rávilágít a másik hibájára és pozitív dolgaira.

A könyv történetét nem nevezném annyira különlegesnek. Svéd gazdag lány és fiú találkozik, viszont nekem az emberközeli érzések, kommunikációk teszik hihetőbbé. Ráadásul egyik fél sem tesz "mesei" jellegű dolgot, vagyonukat nem két kézzel szórják, emberibben viselkednek, ezáltal saját magamhoz is közelebb éreztem őket. Mondhatni, el tudnám képzelni két ilyen ember valóságos létét. - Ez volt igazán az oka, amiért beleszerettem a könyvbe. - Nem éreztem földtől elrugaszkodottnak, lehetetlennek, másfelől érződik az írónő utánajárása.
Simona Ahrnstedt bevezetőben említi, utánajárt a svéd pénzügyi világnak, ami kifejezetten látszódik a könyvén. Sokszor felhozom, bizonyos írónők utánajárhatnának néhány dolognak, ha már erről írnak és igen, Simona megtette. 
Másfelől az írási módja tetszik, ha nem értesz valamit, nem baj, elmagyarázom, de nem úgy, hogy szájbarágós legyen és nem is úgy, hogy elvessz a szavak között. Leírásai szintén kellemesek, szinte ott vagyok a könyvben és látom a helyszínt, embereket, eseményeket, teljesen jól van megfogalmazva. Valaki esetleg felhozná, no mégis mennyi a szex jelenet, azt mondom van benne bőven, mégsem zavaróan sok. Két főszereplő közötti kapcsolat érezhető, ettől az összes jelenetnek meg van a saját varázsa.

Hosszasan fejtegethetném miért tetszett a könyv, a leglényegesebb gondolataimat már kiírtam. Nagyon tetszett a történet és egészen biztosan újraolvasós lesz. 
Szívből tudom ajánlani a modern romantika rajongóinak, ha gazdag pasis könyvet keresel, pénzügyi világos romantikus és sorolhatnám. Összetett, könnyed olvasmány és szerintem olvastatja magát.

Nyereményjáték:
A könyv gazdag üzletemberek világáról szól, ahol a pénz nem ismer határokat.
Mostani játékunkban ezért a világ legnagyobb gyémántjaiból kell hármat megtalálnotok kép és leírás alapján.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

Mai gyémánt:
A világ legnagyobb csiszolt gyémántja, 545,67 karátot nyom. Eredetileg barna gyémántból csiszolták, nyersen 755.5 karátot nyomott, ekkor még Névtelen barnának hívták, később megkapta hivatalos nevét. Nevet azért nem kapott, mert eleinte tesztelték és más gyémántok vágására akarták használni, néhány évig csak egy laborban tartották, a nyilvánosság számára ismeretlen volt.



Blogturné állomások:
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése