Ads

Sarah MacLean: Tizenegy botrány egy herceg meghódításához


Sarah MacLean


Tizenegy botrány egy herceg meghódításához


(A csábítás kilencs szabálya 3.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Kategória: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2016
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Hetesy Szilvia
Oldalszám: 416 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Juliana Fiori éltető eleme a szenvedély.
Vakmerő, lobbanékony és csak úgy vonzza a bajt, ő aztán tényleg nem egy affektáló angolkisasszony. Esze ágában sincs megfelelni a társadalmi elvárásoknak: ami a szívén, az a száján, és ráadásul figyelemre méltó pontossággal céloz, amikor behúz valakinek. Botrányos természete miatt kedvelt témája London fő pletykafészkeinek és pontosan az a fajta nő, akit a jó hírnevét féltve őrző Simon Pearson, Leighton hercege a lehető legtávolabb szeretne tudni magától.
A férfi jól rendezett életébe legkevésbé a botrány hiányzik. Gúnynevén a Hencegő herceg szinte csak azzal van elfoglalva, hogy rangjához méltón feddhetetlen maradjon és a titkai ne kerüljenek nyilvánosságra. Ám amikor egy késő este felfedezi a kocsijában rejtőzködő Julianát, akkor minden számára kedves dolgot kockára téve megfogadja, hogy leckét ad jólneveltségből a zabolátlan szépségnek.
Julianának azonban más tervei vannak: csak két hetet akar, hogy bebizonyítsa, még egy rendíthetetlen nyugalmú herceg is a mindent elsöprő szenvedély rabjává válhat.


Imádtam Sarah MacLean előző két kötetét, nem bírtam ellenállni ennek sem, ezt fokozva hozzátenném a három közül nekem ez tetszett eddig a legjobban. Nagyon bírtam Simon Pearson karakterét, pillanatok, oh, bocsánat, lapok alatt elcsábított engemet is. (A Hencegő hercegről mindig az Űrgolyhókból a hencegő hercegnő rész jut eszembe... :D )

Juliana sosem a problémamentes életéről volt híres. Gyakran keveredett pletykák kereszttüzébe és nem ment neki az úrilány viselkedés. Tüzes természete miatt mások talán kihívásnak veszik a lány elcsábítását, esetleg pont ez tetszik nekik benne, de nem Leighton hercegének.

Nekem ez jutott eszembe ennél a résznél
Miután egy férfi erőszakkal szeretné elcsábítani Julianát, elfut és bokrok, meg föld és egyéb furcsa dolgok kíséretében a herceg hintójában köt ki, Leighton hercegének pedig az utolsó dolog amire szüksége lenne, az ezzel járó botrány. Így is különböző nevekkel illetik és mesék terjengenek róla, családjáról s inkább elkerülné a lány, jó messzire, szögesdróttal elkerítve és körbebástyázva. Igen, valahogyan eképpen.
Simon húgát szájra fogják venni és oda lesz hírnevük, sürgősen feleséget kell találnia, ám hamar rádöbben, megfelelő hölgyek nem teremnek minden bokorban...

Julianát nagyon bírom, igazi életrevaló lány, tele van energiával és annyi tettrekészség van benne, mint egy Duracel Nyusziban. Mindig mozgásban van a lány, valamivel le kell foglalnia figyelmét, nincs az üléshez szokva. Igazából a testvérei miatt szeretne jó kislány lenni - esetleg úrihölgy - remélve egy szép napon nem lesz terhükre és a hírek sem arról szólnak, már megint mit rosszat csinált mindenki más szégyenére.

A herceg Simon komoly, a megszokott, tradicionális dolgok híve és nem szereti, ha valami áthúzza számításait. Elvárná mindenki a megszokott életet élje és a társadalmi elvárásoknak megfelelően. A probléma csak az, hogy húga nem így tett, a házassághoz kell valaki, aki biztosan nem Juliana. Habár szíve a lány felé húz, ám az agya mást diktált, messzire kell mennie, amennyire csak lehet, akkor talán nem kerül nagyobb veszélybe...

Nagyon bírtam ahogyan a kemény pasit alakítja, érezhetően nem ez az alaptermészete és igazából Juliana után vágyik. Mikor még nem is sejti a lány iránt mit érez, egyszerűen sütött a karakteréből a szeretet. Ritkán mondom ilyet, de ez a páros teljesen egymásnak lett szánva, annyira vibrál közöttük a kémia, hogy én gyulladok fel. :)

Történetileg tök jó történet, történelmi romantikusokat tekintve izgalmas, könnyed és szexi. A két főhős nem igazán tudja mit kezdjen saját magával, Juliana kevesebbnek látja magát, mint ami, míg a herceg azt hiszi ha tökéletlen, akkor gyűlölet fogja övezni és veszít hírnevéből. Mindegyik szereplőnek szüksége van a másik személyre, hogy karaktere megváltozhasson, hiszen pont azokat a tulajdonságokat hordozzák, amiknek híján vannak. 

Nincs benne annyi forró jelenet, de amik vannak, na azok nagyon jók. Néha a kevés többet ér és most pont igaz volt. A főszereplők között ki kellett épülnie olyan viszonynak, baráti megértésnek ami indokolttá teszi. Értem én megcsókolja, azt is, ha nem lehet az övé, mégsem láttam ebben akkora realizmust. Hiszen a köznép akaratának a lány jogcíme miatt mégsem annyira vét.

Lépjünk ezen. Juliana régen szerelmes a hercegbe, ha tagadja valamikor, akkor is tisztán látszik vonzódik akaratlanul hozzá. Ebben a saját maga irányában alátámasztott negatív önkép gátolja meg. Amint sikerül ezt lebontania, előtte áll az út.

Összességében nagyon tetszik ez a kötet, amit legelsőre írtam, kedvenc kötetem lett a sorozatban. Méltó zárása a trilógiának és mindent megkapnak az olvasók. Picit olvashatunk az előző karakterekről, ezzel pedig lenyugtathatjuk kíváncsi elménket.

Csak ajánlani tudom, történelmi romantikus rajongóknak szinte kötelező ez a sorozat. Igazából MacLean könyveit szoktam még ajánlani azoknak az olvasóknak, akik romantikus regényt szeretnének olvasni, még "pirongattató" részek ellenzőinek is. A humor, karatefelépítések, kötet történetszálai mind felépítettek és ezzel elvonja a figyelmet azokról, amik kevésbé jók.


Nyereményjáték
A regény hősnője, Juliana Fiori kisasszony édesapja lévén félig talján, s bár már jó fél esztendeje Londonban tartózkodik, beszédét olykor - olykor bizony még mindig színesítik olasz kifejezések. Mi is ellestünk tőle néhányat. Vajon ki tudjátok találni, mit jelentenek ezek az olasz kifejezések?
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Mai olasz kifejezés:




Blogturné állomások
05.16. - Angelika blogja
05.26. - Insane Life
05.27. - Dreamworld
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése