Ads

Karen Hawkins - A veszély vonzásában

A General Press kiadó jóvoltából jelenik meg Karen Hawkins ismert sorozatának, a Hurts amulettnek következő része, A veszély vonzásában.
Robert Hurts egy ideje üldözi Moira MacAllistert, aki számtalan titkot hordoz magával. Vajon sikerül megtalálnia a nőt és esetleg másra is rábukkan?
Ezúttal öt blogger tollából olvashattok bejegyzéseket, ha pedig játszotok, tiétek lehet a három példány egyike. Kalandra fel!


Karen Hawkins


A veszély vonzásában


(Hurts amulett 3.)
Kiadó: General Press
Kategória: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2016
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Bánki Vera
Oldalszám: 240 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
Robert Hurst már évek óta üldöz egy nőt, követi a nyomát, és hiába veszti szem elől, újra és újra a keresésére indul. Ez az asszony Moira MacAllister - vagy Mrs. MacJames, vagy Mrs. Randolph, attól függően, hogy éppen milyen nevet használ. Moira nem mindennapi teremtés: vörös hajú, igéző szépség, virtuóz módon bújik egyik szerepből a másikba. Robert először a Brit Birodalom ügynökeként szegődött a nyomába, de a mostani indokai már inkább személyesek...
Nemcsak az asszony után nyomoz ugyanis, hanem azt a családi amulettet is meg akarja kaparintani, amelynek megszerzésére Moira is megbízást kapott. Ki melyik oldalon áll, ellenfelek vagy szövetségesek ők valójában? És bár a kettejük élete a múltban egy rövid időre már összekapcsolódott, most, hogy a sors megint

egymás mellé sodorta őket, vajon képesek-e arra, hogy a kölcsönös vonzalomnál erősebb kötelékre leljenek, amely összefűzheti az életüket egyszer és mindenkorra?

Karen Hawkinstól jó néhány könyvet olvastam és mindegyik tetszik, imádom a történetüket, egy valami szokott a kötetekből hiányozni és ezt néhány bekezdés múlva leírom. A Hurts amulett előző kötetére már megjegyeztem, hogy tetszett, azt viszont biztosan állíthatom Robert története jobb lett, sőt kifejezetten megkedveltem Robertet.

Robertről tudjuk, hogy egy ideje valami skót lányt kerget, akit ezúttal megismerünk: ő Moira. A lánynak számos titka van, de a legnagyobb s legféltettebb titka az, hogy miért próbálja Robertet minél távolabb tudni magától. Eddig sikerült Moirának elmenekülnie. Néhány éve a lány manipulációjának köszönhetően véletlen összeházasodtak, ezt Robert titokban tartja, a férfi egy napon szeretné végleg érvényteleníteni a házasságot. Viszont az útjuk egy tárgy miatt ismét kereszteződik, az egyik ládika amit mind a ketten akarnak összeköti jelenüket. 
A lányt sakkban tartják, Robert pedig a térkép darabka miatt szeretné megtalálni. Mi történik, ha két különböző, mégis hasonló ember ugyanazt akarja? - Együtt küzdenek.

Robertet nagyon megkedveltem, volt benne csibészség, elszántság és a jelleme nagyon szimpatikus. Bírtam Mary és William történetét is, nála viszont volt egyfajta szívecskés érzés, eddig sorozat karakterei szempontjából messze Ő vezeti a kis listámat. - A család nagyon fontos számára, testvéreibe vetett hite lenyűgöző és ahogy beszél szüleiről, testvéreiről minden tiszteletet magában foglal. 

Moira igazi tűzről pattant menyecske, amilyen a haja, olyan a természete. - Vörös, mint a tűz. Zsarolják egy bizonyos személlyel, aki élete a legfontosabb szereplője. Szeretne mindent megtenni érte s a másik kiszabadításban egyetlen ember van útjában, Robert. Akibe titokban szerelmes, ám úgy látja nincs jövőjük. 
Moira élete hazugságok és színjátékokból állt össze, a férfi pedig rögtön átlátott álarcán és leleplezte ostoba játékait. Talán ez utóbbi amiért szereti a férfi, egyetlen személy aki átlát rajta.

A történet nagyon tetszik, az egész kerettörténet megfogott a dobozokról, térképről és mindenféle izgalmas karakterrel van megfűszerezve. Mindenki személyiség, minden testvérnek más hobbija, életcélja van és ez teszi egyedivé őket. 
Amin úgy érzem az írónő mindig megcsúszik, azok a leírások. Nagyon sok mindent szeretne megírni, végül elfelejti, esetleg nincs ideje megírni a pontos részleteket. Már előzőben is megemlítettem nekem hiányzik valami belőle, a szereplők igazi előtörténetét csak foszlányokból ismerjük meg. Itt ugyanez ismétlődik, Roberték előzménytörténetét pontosan sosem ismertük, nem is volt ennyire szó az előzményről, viszont úgy érzem az írónő elvárná ismerjem a sztorit. Hiányzik a történet eleje, természetesen leírja, de úgy igazán nem megy bele. Ráadásul a szereplők ismerik egymást és csak utólag meséli el megismerkedésüket. William kötetében ugyanezt már leírtam, ott szintén azt éreztem, lemaradtam valamiről, közben nem volt előtörténetük. 

Visszakanyarodva imádom a skót tájat és ahogy Karen leírja, pont így emlékszem rá. A táj buja, mesébe illő és az emberek barátságosak mégis ellenségesek. A másik a sztori dinamizmusa, egyfolytában történik valami, ha egy pillanatra lapozok, újabb eseménnyel áll szemben Robert és Moira. 

Ha egyben kell néznem a könyvet, akkor szerettem és el fogom olvasni újra. A történet lebilincselő, izgalmas és tipikusan olyan sztori amiket szeretek többször olvasni. Ajánlom, akik történelmi romantikusra vágynak, csak talán fura lesz néha a történetek közötti ugrálás, ám ha nem zavar, akkor hajrá, szerintem megéri elolvasni.

Borítókról
Egy időben összeszedtem a borítókat és mindent kiírtam róluk. Most Andi segítségével és egy külföldi ötlet alapján lehet újrakezdem a borítómustrát kicsit rendhagyó módon. - Még finomítok rajta. ;)
A Veszély vonzásában kötethez két borítót találtam, mégpedig az eredeti angolt és egy még kevésbé korhű németet.



 Nyereményjáték

A történetben Robert egy különleges dobozt keres, amiben térkép darabka rejlik. Ezúttal nektek is hasonló feladatotok lesz.
Minden állomáson találtok egy képet, mellette pedig meg van adva hány betűs szó tartozik hozzá, valamint egy betű segítségetekre lesz. Nektek ki kell találnotok a képhez illő szót, amit beírtok a Rafflecopter dobozba. Ez még nem elég, a szavak összekevert kezdőbetűjéből egy nevet fogtok kapni, amit végül szintén beírhattok a dobozba. Kalandra fel!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.  

Mai kép és a hozzátartozó szó, ami 7 betűs.

_ _ n _ _ _ _



Blogturné állomások:
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése