Ads

Monica McCarty - A vipera

A General Press Kiadó megújult külsővel lepte meg az olvasóit a Romantikus Regények sorozatánál, és Monica McCarty A vipera című regénye az első, mely az új stílust bemutatja. A Felföld rettegett fiai sorozat 4. része a napokban jelent, így a Blogturné 5 állomásos turnéval népszerűsíti a történelmi romantikus műfajú regényt, extrákkal, értékelésekkel és természetesen nyereményjátékkal.



Monica McCarty


A vipera


(A felföld rettegett fiai 4.)
Kiadó: General Press
Műfaj: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2016. február
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Szigeti Judit
Oldalszám: 392 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 4/5
William Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…
Lachlan McRuairi – vagy ahogy harcostársai nevezték, a Vipera – kegyetlen, erőszakos, megalkuvó férfi hírében áll, aki az erszényén túl senkihez sem hűséges. Egy nap váratlan feladattal bízzák meg: vigye el biztonságban Isabella MacDuffot a király megkoronázására. A makacs asszony ugyanis úgy döntött, férjét elárulva, családja örökös jogával élve maga emeli trónra Robert the Bruce-t. Lachlan maga sem tudja, milyen fába vágja a fejszéjét a küldetés elvállalásakor – a büszke, érzékien szép grófné ugyanis akarva-akaratlan megbabonázza őt.
Bellának bátor tettéért azonban szörnyű árat kell fizetnie: nemcsak a szabadságától, de a lányától is megfosztják. Szörnyű rabsága idején egyedül az a remény tartja életben, hogy egyszer még viszontláthatja szeretett leányát. És ezért hajlandó szinte bármire. Még arra is, hogy ha kell, testét-lelkét eladja a rettenhetetlen harcosnak, akinek valamilyen oknál fogva képtelen ellenállni. Közös útjuk alatt Lachlant és Isabellát megannyi kalandos és veszélyes helyzet elé állítja az élet, miközben mindketten óriási küzdelmet vívnak: Bella a lányáért és a boldogságért, Vipera pedig azért, hogy újra képes legyen szeretni.

A Felföld rettegett fiai-sorozat negyedik darabját tartja kezében az olvasó: a rettenthetetlen harcosok és szerelmeik kalandos és buja történetei folytatódnak.

Imádom a skótos történeteket, már régen belopta magát szívembe Skócia, ebből adódóan mindig érdeklődéssel figyelek az újabb történetekre. Most jöttem haza néhány napja északabbi országból és Kínához picit visszahúztam, ezért felüdülés volt egy kis Skót történet. Nem volt rossz, a sorozatból korábban már olvastam a Harcost, akkor megfogott az írónő, ez a kötet is hasonlóan tetszett.

Isabella olyan helyzetben találja magát, ami embert próbáló, hátra kellett hagynia lányát és a 11 éves gyerekén kívül igazából senki más közelebbi rokona nincsen, akire támaszkodhatna. Házassága megromlott, sőt sosem volt jó. Aztán megszöktették és egy börtönben találja magát pár évre, de kitartásának köszönhetően túléli, míg Lachlan ki nem hozza, habár ő is juttatta oda. Igazából ez egy kissé furcsa párosítás.

Isabella kedves lány, kissé temperamentumos, ám érthető, nem sok jót hallott a hírhedt "Viperáról" és többször mutatja ki karmait, viszont másfelől emiatt szimpatikus számomra. Ellenkezése és hevesebb természete jót tesz a könyvnek, hiszen egy harcoshoz nem tudok elképzelni holmi nyávogó kislányt. Vége felé néhány ponton picit úgy éreztem azért túlzásba esett az írónő,  én ízlésemnek már túlságosan is ellenálló volt, szerencsére nem sokáig tartott ez az állapot és ezeket a kirohanásait leszámítva, egyébként szimpatikus volt nekem Bella.

Lachlan - alias Vipera - is kapott bőven az élet által osztogatott citromból - előző felesége emléke és amit tett sok fájdalmas emléket hagyott benne, amitől bizalmatlanná válik a nők irányába. Kissé magának való harcos, aki még mindig a múlt foglya és nem tudott lépni rajta. 
Bella iránt elejétől érez valamit, nem szerelmet, semmiképen nem hívnám szeretetnek sem, sokkal inkább testi vonzódást. Későbbiekben, szépen lassacskán elkezdi megismerni a lányt, rájön nem is annyira távoli világban él. Jó volt szerintem ez az átvezetés, nem instant love és úgy látom mind a két fél hevesebb érzéseket táplál a másik iránt és nem a gyűlöletről beszélek. Ámor nyila viszont később találta el őket, ez biztos.

A könyv történetileg érdekes, nem azt mondom, hogy a legjobb skótos, de mindenképpen megéri elolvasni, mert cselekményszála izgalmas és érdekes. Bella viszonya lányával, hogyan fogja fel hiányát, dolgozza fel az eseményeket. Másfelől Lachlan élete sem csupa vidámság, neki is megvannak a saját kis lelki kukacai, egyedül nem tudja feldolgozni és Bellának sikerül bizonyítania, nem mindenki veri át a kedvesét. A könyv szól kötelékekről, emberi viszonyokról és egy olyan szerelemről, amiben mindenki valami komoly lelki problémát hozott magával.
Két főhős között a kémiát nem éreztem egyből, úgy a könyv felénél kezd igazán kialakulni, addig kóstolgatják egymást. Véleményem szerint hiányzott még az-az igazi tűz, saját kis bánatukban hempergőzve jól érezték magukat. - Nálam ez egy fontos elem, szeretem ha a két főhős elejétől egy hullámhosszon van, hiába nem rögtön esnek egymásnak, bár néha valóban szükség van egy kis gyűlölethez, hogy igazán szerethessék egymást.

Karakterileg felépített, leginkább a két főhősre koncentrál, természetesen emellett háttérben fut a többi mellék szál is, ami a történeteket összeköti, helyesebben Bella múltját is összeköti jelenével. Visszaemlékezések segítenek megérteni a karakterek lelkivilágát és állapotát. Másik erős pont, Robert Bruce megjelenítése, bemutatása, amitől időben könnyebben lehet a szereplőket eseményekhez kötni, emiatt jóval átélhetőbb a történet.

Ha összességében nézem, tetszett a könyv. Minden skót és történelmi rajongónak ajánlom, ha pedig valaki erős skót harcosokról akar olvasni, akkor mindenképpen kötelező darab. 

Nyereményjáték:

A General Press Kiadó megújult külsővel lepte meg a Romantikus Regények sorozata rajongóit. Mivel mi is szeretjük a szép borítókat, a játék ezúttal abból fog állni, hogy minden állomáson egy-egy borító részletből kell kitalálnotok, melyik szépségből vágtunk ki egy kockát. A rafflecopter megfelelő helyére az író nevét és a könyv címét várjuk. 4 példányt sorsolunk ki azok között, akik minden megfejtést helyesen adnak meg.




Állomások
Február 10. - Insane Life
Február 12. - Kelly Lupi olvas
Február 14. - Dreamworld
Február 16. - Deszy könyvajánlója
Február 18. - Kristina blogja

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése