Ads

Lakatos Levente - Szeress jobban!

A Libri kiadó jóvoltából ismét egy remek Lakatos Levente könyvet olvashatunk.

 

Lakatos Levente


Szeress jobban!


Kiadó: Libri
Kategóriák: felnőtt, romantikus
Megjelenés ideje: 2015.
Olvasott nyelv: magyar
Oldalszám: 602
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Pont: 5/5
Barbara öt esztendeje megjárta a poklot. Az akkor tizenhét éves, mindent a pillanat szépsége alá rendelő lányt megkísérelték eltenni láb alól. Barbit a lehetőségek városáig, New Yorkig üldözi a múltja, ott igyekszik új életet kezdeni, tervei azonban sorra kudarcba fulladnak. A huszonéves lány vaskos hazugságokba burkolózva él, mígnem egy baljós éjszakán találkozik egy titokzatos, még nálánál is súlyosabb lelki terhet hurcoló férfival. Vajon sikerül megmenteniük egymást a sötétségtől?

Krisz öt éve tartó, tökéletesen gondtalannak hitt párkapcsolata egyik pillanatról a másikra összeomlik. A kiábrándult fiú New Yorkba menekül, hogy tisztázza felkavart érzéseit. Éppen amikor a háta közepére sem kívánja a társaságot, a sors összehozza egy agyontetovált, illegális küzdősportot űző férfival. A titkoktól kemény álca azonban nagyon is sebezhető szívet takar, amely most könnyen megrepedhet…

Barbibébi története öt évvel az első kalandot követően folytatódik! Mennyit változik az ember a felnőttkor küszöbét átlépve? Hogyan találunk valódi önmagunkra, pontosabban arra a személyre, akit majd néhány év múltán ismét átértékelhetünk? Áldozni kell-e a harmóniáért, és utóbbi egyenlő-e a boldogsággal? A legtisztább tükröt önmaguknak állíthatjuk, a kérdés, hogy van-e bátorságunk belepillantani.



Egy kicsit rendhagyó körülmények között születik ez a poszt, mert otthon nincs netem, ezért a munkahelyi gépen szerződések írása közben, telefonálások mellett alkotom. Állítólag nő vagyok, vagy mi a fene és többfelé tudunk koncentrálni. :D
Máskülönben van még egy oka, amiért a könyv kiemelkedik, ez pedig a 3 órás időintervallum, ami alatt kiolvastam a Szeress jobban!-t és egyéni rekordot döntöttem.
Igyekszem minél spoiler mentesebben írni, amit nehéz elérni, mert sok dologról szeretnék írni, anélkül, hogy elrontaná az élményt. :D

Barbi és Krisz története eleinte párhuzamosan történik, utána viszont egybefutnak a szálak, mégis két személy története külön is végig kísér minket. Nekem tetszik ez a megoldás, így kicsit többet tudok meg a történetről és más eseményekbe beleláthatok, amitől közelebb érzem a könyvet. Nem kifejezetten egy karakterre fókuszál, többet tudhatok meg az előzményekről és emiatt szintén bejön nekem a párhuzamos történet.

Már írtam korábban, az Aktus értékelésemnél, hogy Levente könyve nekem nagyon pozitív csalódás volt és most önmagamat tudom ismételni, sőt mi több, nekem ez a kötet jobban tetszett, mint az Aktus. Rettentően bele tudtam magamat élni és minden oldalnál azt éreztem, még, még, szeretném folytatni. 
Nem csak a főhősök története motivált, hanem imádom a könyveket, amik valami filozófiát, lélektani dolgot piszkálnak és ezt a kívánságomat teljesítette a Szeress jobban! Barbi nem csupán összetört, ledegradálja női mivoltát, sokkal alacsonyabbra helyezi értékeit, mint valójában. Nem tudok egyetérteni azokkal akik valamilyen oknál fogva ribancnak titulálnak másokat, egyfelől mindenki maga rendelkezik a testével, szabad döntése van, másfelől minden esetben mérlegelni kell az előzményeket. Számos esetben szegénységből indulnak akik konzumhölgyek, pornószínészek lesznek, esetleg lelkileg tették tönkre, amitől ebben látja a saját vezeklését.
A könyv sok olyan helyzetre rámutat, amiket esetenként tabuként kezelnek, magukban tartva belső szenvedésüket nem tudnak a helyzettel mit kezdeni.
Krisz homoszexuális, Babri pedig úgy érzi szex terén nem képes azt nyújtani amit a másik szeretne. Mégis mi az a határ, amit átlépve valaki nem teljesen illik a társadalomba, elvárásokba? - Úgy vélem, ez személyes döntés, ki mit tart maga szerint elfogadhatónak, ilyenek viszont nem szabad szenvedni és a másikra ráerőltetni egy általános sablont. Te nem vagy jó, mert nem illesz az én kialakított világképembe. (Ezekre mondják "nem normális", de mi valójában a normális, ki dönti el?)

Visszatérve a könyvre, Barbit a lelki dolgok nyomják, tudat alatt attól szenved és nem bír kijönni a saját problémáiból. Akiket választ próbálja úgy választani, tökéletes ellentétei legyenek annak, akiket ismer, emiatt köthetett ki egy agresszívebb, soviniszta pasi mellett, aki szerint a nők arra vannak, hogy a férfiakat szolgálják. Ebből ha sikerül neki kilépnie és nem megbélyegzi magát valamilyen címszóval, képes lehet átélni az örömöt és végre megtalálja a testi kapcsolatban az egyensúlyt. Legalábbis én így láttam az első pillanattól fogva.

Krisz és párja között elhidegült a kapcsolat, szeretik egymást, de hiányzik az a kapocs, ami sokáig jelen volt. Szakításukat akár sorsszerűnek lehet titulálni, hiszen ha együtt maradnak (ki tudja meddig) nem sikerülne az újrakezdés és nem találkozna azzal, aki jobban megérti őt. 
A kapcsolatból a bizalom, másik megértése és elfogadása hiányzik, valamint minden ember változik, folyamatosan alakítja a társadalom, élet és minden külső befolyásoló erő, amitől személyiségünk akár előzőekhez képest gyökeresen megváltozhat. Ehhez elég valamilyen megélt valós vagy belső tragédia, amin a tudat nem bír átlépni, menekülőre fogva inkább változik.
Szerintem az ő esetükben ez játszik szerepet. Krisz jogi egyetemre kerülése mélyebb nyomott hagyott bennük.

Történet szempontjából izgalmas könyv, a leírtakon felül bekapcsolódik a krimisebb szál, Barbi pedig ismét egy nem túl kellemes szituációban találja magát, bárhol ellenség lapulhat. Eleinte úgy tűnik neki, kísérti a múlt, én úgy látom szüksége van erre, mert a hasonló események nyomán leküzdi magában azt a gátat, amit eddig nem tudott. Néha csak egy kis lökésre van szükség, hogy egy problémával szembenézzünk, Barbi esetében ez történik.

A két főhős különbözően reagál a kialakult helyzetre. Barbinál azt érzem futni szeretne, Krisz pedig változtatni, tehát eléggé különbözően közelítik meg a helyzetet. 

A lány találkozik azzal, aki segíthet rajta, megérti a problémáját és hasonlóan neki magának is vannak sötét foltjai élete során. Ezzel egy kicsit egálba helyezi Barbit, hiszen a lánynak valahol hiányzik ez a "hibafolt", ha tökéletes pasi jönne, ugyanúgy nem tudná értékelni, nem érezné, egy "csapatban" játszik.
Krisz is megtalálja azt aki jobban megérti, náluk nagyobb szerepet kap a két fél problémájának belátása. Mind a kettőjüknek meg kell találni magukban mi bántja őket és így újra tudnak kezdeni.

A Szeress jobban! nagyon megtetszett, igazi érzelemdús hullámvasút, ahol különböző élethelyzetekbe lehet belelátni és megpróbálni átérezni milyen lehet. Az izgalom sem maradhat el, sőt a humor is néha meg csillogtatja magát.
Azok, akik nem szeretik az erotikus műfaj, emiatt nem mertek Levente könyvet olvasni, szintén erőteljesen ajánlom, nincs benne annyi forró jelenet, mint gondolnák, a hangsúly a karakterfejlődésen, lelki vívódásaikon, érzelmeken van. Úgy is megfogalmazhatnám, modern társadalmi problémákat vet fel és majszolja el apránként.
Csak ajánlani tudom Levente könyvét, ismét ámulatba ejtett, nagyon negatívumot nem írok, mert keveset találtam. Kis világomba tökéletesen beilleszkedett a könyv és tartalma.


NYEREMÉNYJÁTÉK

Az Aranykönyv-díjas Lakatos Levente már öt regényt, két e-könyvet és egy útmutaó könyvet is megjelentett. Mennyire ismered az író munkásságát? Alább egy-egy idézetet találsz a műveiből, találd ki, hogy melyikhez készült és írd be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

A megfejtők között egy példányt sorsolunk ki a Szeress jobban! regényből. Ne feledjétek, csak Magyarország területén belül tud a kiadó postázni.

Mai idézet:
Ám amit egy párkapcsolat kezdetén nem harcolunk ki magunknak, azt később legfeljebb kínkeserves lázongással érhetjük el.


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:
December 23 - Tekla Könyvei
December 29 - Kristina Blogja
Január 1 - Szembetűnő
Január 4 - Kelly Lupi olvas
Január 8 - Insane Life
Január 12 - Media Addict
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése