Ads

Meredith Wild: Hardwired - Rád kattanva 1.

A Libri Könyvkiadó újabb sikersorozattal örvendeztettett meg bennünket, a Rád kattanva első része a napokban jelent meg magyarul Meredtih Wild-tól Hardwired címmel.
A Blogturné Klub 7 állomásos turnén népszerűsíti Blake Landon és Erica Hathaway szenvedélyes kapcsolatáról szóló történetet október 22. és november 3. között.

Meredith Wild


Hardwired - Rád kattanva 1.


(Rád kattanva 1.)
Kiadó: Libri
Besorolás: felnőtt
Kategória: romantikus, erotikus
Megjelenés ideje: 2015.
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Székely Szilvia
Oldalszám: 344
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789633106754
Pont: 4/5
 Erica Hathaway korán megtanulta, hogy az életben csak magára számíthat. Apa nélkül nőtt fel, később pedig áldozatául esett egy erőszakos férfinak, akinek az emléke még most is kísérti. Friss diplomásként internetes vállalkozásba kezd, de hogy sikerre vigye az ötletét, befektetőt kell találnia. Egy sármos, de arrogáns férfi azonban az útjában áll, és úgy tűnik, nagy árat kér azért, hogy segítsen

Blake Landon hírhedt számítógépes hacker, aki nem ismer lehetetlent. Fiatal kora ellenére mesésen gazdag, de úgy hírlik, a múltja sötét titkot rejt. Erica határozottsága és romlatlansága szinte megbabonázza, és képes a végsőkig is elmenni azért, hogy megszerezze a lányt

Erica tovább akar lépni, de a múlt ismét megkísérti.

Blake birtokolni akarja szerelmét, de a lány segítsége nélkül elveszett.

Meredith Wild a New York Times és az USA Today bestsellerszerzője, díjnyertes regényeit több millió rajongó olvassa világszerte. Meredith az egyetem elvégzése után sikeres vállalkozó lett, szabadidejében pedig megvalósította gyermekkori álmát, amikor megírta élete első regényét. A Rád kattanva (Hacker) a tavalyi év egyik legkeresettebb romantikus sorozata volt.

Megszállott volt.

Áthágta a szabályokat.
Úgy vonzott, mint a mágnes.

A könyv fülszövege felkeltette az érdeklődésemet, főleg a tartalomban található hacker és ehhez hasonló szavak. Engedtem a csábításnak és elolvastam. Igazából kétféleképpen értékelem. Mint átlag olvasó és mint aki konyít valamit a témához. Elsősorban azért átlag olvasóként, mert tudom itt sokan nem mélyültek el a számítógépek világában, viszont másfelől volt egy pont amikor veszekedtem a könyvvel. Mert nem igazán értettem egyet a megoldással. 

Könnyed romantikus könyv, bizonyos fokig erotikus csak, mert nem igazán sok forró jelenet van benne, nem veszi el a történet fontosságáról a hangsúlyt és pont ez tetszett benne. Hiszen itt a sztorinak is van jelentősége. 

Erica szeretne sikeres webshopot, amibe már sokat invesztált, de anyagi keretei végesek, szeretne partner támogatást nyerni magának, Blake üzlete lenne a tökéletes célpont számára. Azonban nem úgy sül el a találkozó, ahogyan a lány szeretné. Blake egy arrogáns, pökhendi, ám szexi pasi. Innentől Blake mindenhol feltűnik és minden információt megszerez.

A karakterek egyszerűek, Erica szeretne sikeres vállalkozást és ezért mindent megtesz. Karakterileg bírtam, mert erős, megmondja amit akar és azért eléggé sokáig ellentartott Blake-nek. Ha nem segített neki a férfi, akkor pedig máshoz fordult. Több lábon állt és igazi nő volt.
Számos jelenetnél azt éreztem ő az egyik legerősebb jellem, múltja által okozott kellemetlenségek megerősítették és nem elgyengítették. Volt néhány pont mikor ellentmondásos volt, de megesik, lehet neki ez volt a legnagyobb traumája.

Blake a másik oldalon. Nagyon keveset tudunk meg róla, kissé titokzatos, mégis könnyen kiismerhető férfi. Szimpatizálok vele, bár azt, hogy valójában mit csinált, helyesebben mit csinál, nem igazán tudtam meg. Jó, persze hacker és üzletember, de ennél lehetne több is.
A férfinek vannak furcsa húzásai, kicsit félelmetes volt néhol, ezzel együtt megmaradt a hihető karakternek. Ha valaki tényleg ekkora hacker, elhiszem ennyi adatot tud lopni. 

Két főszereplő, Erica és Blake között meg van a kémia, bár még nem teljesen bontakozott ki az ő szerelmi száluk. Természetesen ebben közrejátszik, hogy a lány erősen ellenáll és még nem adta meg magát, emiatt ez szerintem rendben van ez a rész is. 

Mellékszereplők érdekesek, változatosak, nem tökéletesek. Például Erica legjobb barátnője valamilyen szinten cserben hagyja, ám a lány ezt pozitív dologgá formálja.

A történet alapjában hackertámadásról, üzletépítésről és Erica vívódásairól és barátainak életéről szól. A lány nem szeretett volna kapcsolatot, de Blake jobban keresztülhúzta számításait, mint amire számított. 
Na és akkor itt hoznám fel azt a pontot, amin veszekedtem. :D A hackertámadások. Valahogy így nézett ki: Menjünk át másik szerverre. -(Én:) Állíts a firmware-n. - Új ip... - (Én2:) Mondtam, inkább állítsatok a tűzfalon... áh hagyjuk. - Igen, kicsit itt felidegesített a dolog, hogy nem kérdezett az írónő hozzáértő embert. :D Továbbra is kettő perc lesz feltörni. Lényegében ez elnézendő, mert szerintem annyi kocka nem olvassa. 

A könyv tetszett, jó volt és könnyű kis délutáni olvasmány. Romantika van benne elég, bár nem az a szirupos. Ha valaki egy kicsit lazább könyvre vágyik, szerintem jó kis olvasmány lehet. 

Nyereményjáték

Mivel a Harwired - Rád kattanva 1. című könyvben a hackereké a főszerep, így a nyereményjátékot is e téma köré építettük fel, ezzel is ráhangolva mindenkit a témára. :) Ismert hackerek válnak nap, mint nap népszerűvé a való életben is, de valljuk be a filmekben, sorozatokban is általában a kedvenceink, hiszen vagy vicces kockák, vagy rejtélyesek és kicsit veszélyesek. Így érthető, hogy ők azok, akik felkeltik az érdeklődésünk a legtöbb esetben, különc viselkedésükkel.
A Libri könyvkiadónak köszönhetően a szerencsések meg is nyerhetik a könyv egyik példányát. Nincs más dolgotok, mint felismerni a turné állomásokon a képeken szereplő filmes karaktereket, esetleg a valós hackereket, és beírni a megfelelő helyre a karakter nevét.

Jól figyeljetek! A helyes megfejtés a karakterek filmes neve, nem a valódi. Tehát nem a színész nevét kell beírni a megfelelő helyre, hanem a karakterének a nevét.





Turnéban résztvevő bloggerek listája:
10.28. CBooks
11.01. Insane Life
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése