Ads

Debbie Macomber: A fagyöngy alatt

Debbie Macomber ízig-vérig karácsonyi regényében két fiatal megható és sokszor megmosolyogtató történetét követhetjük nyomon a nehéz kezdettől a fagyöngy alatti beteljesülésig.


Debbie Macomber


A fagyöngy alatt



Angyali segítség 10.
Kiadó: General Press
Műfaj: romantikus
Megjelenés ideje: 2015.
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Szentesi Mária
Oldalszám: 240 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789636438180
Pont: 4/5
  Addie Folsom egykor nagy álmokat szövögetve vette nyakába a világot. A lány az érettségi vizsga előtt otthagyta az iskolát, sőt a szülői házat is, hogy a maga útját járja. Immár felnőttként, édesapja halála után hazatér, hogy az anyjával töltse az ünnepeket. Ám valósággal földbe gyökerezik a lába, amikor megtudja, hogy az asszony egészen mást tervezett: a legjobb barátnőjével, Julie-val kéthetes floridai hajóutazásra indulna. Úgy tűnik azonban, egy baleset keresztülhúzza a számításaikat. Julie fia, Erich, akit Addie a háta közepére kíván, balesetet szenved. Mivel a lány tudja, az édesanyjának mekkora szüksége van erre az útra, kénytelen-kelletlen felajánlja, hogy gondját viseli a férfinak a távollétükben. Erich azonban mogorvább, mint valaha, sőt az ünnepeket is utálja. Vajon némi égi segítség elegendő lesz ahhoz, hogy a karácsonyi csoda ezúttal se maradjon el?


A könyv befejeztével legelső reakcióm az volt, hát ez nagyon cuki volt. Valódi karácsonyi, fűszeres és édes történet. Már-már megadta a karácsonyi hangulatot. (Ami nálam nem is szokott elmúlni... :P )

A történet több szálon játszódik, több karaktert ismerhetünk meg, de lényegében Erich és Addie páros viszi a fő vonalat. Harry őrangyal, akit Addie felügyelésével bíztak meg és szeretne segíteni a lányon, mindezt úgy, hogy az angol tanárjaként adja ki magát az iskolában. Másfelől Harry szála is fut tovább, hiszen megismerkedik egy tanárnővel...

Addie és Erich kiskoruktól fogva gyűlölik egymást és Addie különösképpen nem bírja elviselni a fiút. Ennek az oka, hogy szomszédja Erich, aki egyébként testvére haverja már darabokra törte a szívét. Érthető miért taglózza le a hír, hogy neki kell majd "vigyáznia" Erich-re, hiszen szinte ősi ellenségek. 
Ahogy egymással összezárva vannak és gondoskodik a fiúról, fokozatosan rájönnek, nem is olyan rossz a másik. Addie pedig kénytelen szembesülni a ténnyel, Erich nem az a negatív típusú személy, amilyennek beállította, pusztán az emlékek sötétítik el a benyomásait. helyesebben az összetört szív sok mindenre máshogy emlékezik.
Természetesen Erich élete sem volt csupa móka és kacagás. Néhányszor arcul csapta a valóság és ebből fakad az ünnephez való tartózkodó hozzáállása, valamint eleinte a lánnyal sem viselkedik túl kedvesen. Odaszólásaival idegesíti a lányt és érezhetően nem érzi Erich körül kényelmesen magát. 
Másfelől Addie-nak is van néhány félresikerült kapcsolata, tehát az évek múlása és tapasztalatai kapcsán volt ideje mérlegelni a srác nem is volt akkora szemét, mint ahogyan emlékszik.

Rettentő aranyos történet, igazán ünnepi hangulatot tud előidézni, minden elem meg van benne. Szeretet, összetartás, egymás iránti tisztelet, fa, fagyöngy és szinte orromban érzem a karácsony illatát. (Lehet erről az olajmécses is tehetett. - Nincs 5 fajta és nem, nincs mellé fenyőillatú...)
Sokszor megálltam és elgondolkoztam egy pillanatra, inkább csak a karakterek érzelmeit elemeztem. Mindenki másmilyen, más háttérrel rendelkezik, megkockáztatom ez az egyik mozgatórugója a történetnek. Pillanatra beleképzeltem mindig magamat az adott személy helyzetében, néha azért nehezebb volt, például Harry esetében, valahogy nem ment.

Minden szereplőnek külön története van, más előélettel és nem is mindenki szent. Ez ad a sztorinak másik keretet, ami tulajdonképpen Addie és Erich esetében is feljön, az elfogadás. Fogadjunk el másokat olyannak, amilyenek és ha lehet ne ítélkezzünk felettük oktalanul.

A könyv rövidke, hamar kiolvasható és szórakoztató. Azt mondom két sütés között, amíg kel a tészta, esetleg sül a beigli kiolvasható. A legtökéletesebb fotelben hátradőlve, karácsonyi égőket bekapcsolva meleg tea mellett olvasni, esetleg karácsonykor. 
Természetesen rövidségének meg van a saját hátulütője, mert így nem minden karakter lett egyformán kifejtve. Kicsit lehetett volna hosszabb és mélyebbre ható. Ettől függetlenül ez a stílus is rendelkezik egy sajátos bájjal, több mindent tudsz beleadni saját képzeletedből.

Összességében nagyon cuki karácsonyi könyv. Ajánlom mindazoknak, akik picit át szeretnék érezni a karácsonyi hangulatot és esetleg ezt az érzést némi romantikával fűszerezni. Igazán édes eredményt kapunk. 
Most mondanám elmegyek mézeskalácsot sütni, de szerintem kicsit még korai. :)

Nyereményjáték:

Debbie Macomber léleksimogató történeteit világszerte imádják, így nem meglepő, hogy néhány művéből filmet is forgattak. De vajon sikerül-e kitalálni mindegyiket? Mostani játékunkban hat filmadaptáció címét (magyar és eredeti címeket egyaránt elfogadunk) kell megírnotok a rövid rávezető leírások alapján.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Utolsó filmes utalás: Ez az írónő nevéhez fűződő hatodik tv-s darab, amely szerepel a Hallmark csatorna idei decemberi kínálatában is.



A turnéban résztvevő bloggerek listája:
11/15 Angelika blogja
11/17 Kristina blogja
11/19 Szembetűnő
11/21 Kelly & Lupi olvas
11/23 Dreamworld
11/25 Insane Life
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 megjegyzés:

  1. "Nevéhez fűződő" alatt mit értesz? Már nincs is Hallmark csatorna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van még mindig, külföldön Hallmark, itthon Universal Channel vette meg.

      Törlés
    2. Köszi, ez sokat segített :D

      Törlés