Ads

Anna Randol - A liliom bűne

A General Press Kiadó újabb írónővel bővíti történelmi romantikus részlegét, Anna Randol bemutatkozik a magyar olvasóknak is A liliom bűne című izgalmas és romantikus könyvével.


Anna Randol


A liliom bűne


Kiadó: General Press
Műfaj: Felnőtt
Kategória: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2015. október
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Hajnal Gabriella
Oldalszám: 352
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789636438098
Pont: 5/5
  A botrányos életű Madeline Valdan lába előtt hever a világ. A férfiak többsége legalábbis biztosan. Az igéző szépségű kurtizán hírében álló nő egy nap megdöbbentő bejelentést tesz, és olyasvalamit bocsát árverésre, ami ritkán kerül az aukcióvezetők kalapácsa alá. Az előkelőbbnél előkelőbb urak
kapva-kapnának az alkalmon, hogy maguk derítsék ki, valóban megéri-e licitálniuk... Mivel félő, hogy az árverés végeztéig sokan csalással, netán erőszakkal próbálnák megszerezni, amit akarnak, Madeline úgy dönt, felbérel valakit, hogy az ajánlattevők és anyagi helyzetük után kutakodjon.

Gabriel Huntfordot, a jóképű, intelligens nyomozót jelölnék ki mellé. A férfi azonban habozik, elvállalja-e a megbízást, mert más cél lebeg a szeme előtt: az, hogy megtalálja a húga gyilkosát...

A nyomozó végül kötélnek áll, ám ami kezdetben egyszerű feladatnak indul, hamarosan túlnő önmagán: valaki Madeline életére tör. A nő kénytelen lesz megbízni Gabrielben, és minél több időt töltenek együtt, annál nyilvánvalóbbá válik: a legkevésbé sem közömbösek egymás számára. Vajon
Madeline képes lesz megnyitni a szívét a férfi előtt, és felfedni előtte legféltettebb titkát? Vagy a végzet asszonya álarca mögé rejtőzve éli tovább az életét?
Anna Randol (Titkos csók) legújabb regényében a perzselő szenvedély és a szerelem ígérete tör magának utat az izgalmak, sötét titkok és veszélyes helyzetek szövevényében a beteljesedés felé.


Első könyvem volt az írónőtől, eléggé megfogott a stílusa. Igazából nem voltak elvárásaim, nem néztem utána, csak éppen egy kis romantikus könyvre vágytam. Másfelől a Madeline név az egyik legkedvesebb női nevem, ezzel látatlanban lopta be magát szívembe.

Madeline előző munkájából nem sok bevételt kap, ezért áruba bocsájtja egyetlen értékét - a szüzességét. Sokakat meglep, hiszen a lány kurtizánként híresült el, utolsó dologként feltételezték róla, hogy még ártatlan.
Az olvasó elejétől rálát a lány valódi szándékaira és mennyire más személyként mutatkozik ismeretlenek, ismerősök előtt, mint amilyen valóságban, közeli barátokkal. Míg a csábító perszónát játssza meg az urak társaságában, egyedül nem több egy egyszerű nőnél, aki nem vágyik túl sok dologra.
Gabriel kételkedik a nő igazában, de mivel felkéri Madeline, hogy dolgozzon neki, ráadásul más ügyek felderítésében segíthet a nő, ezért nincs mit tennie, elfogadja az ajánlatot. 
Nyomoz a licitálók után, miközben Madelinnel lassan más is kialakul közöttük, mint barátság.

Vegyesen vélekedtem elsőre a könyvről, nagyon tetszett, de a főhősnő idegesített, ami igazából a könyv szerves része volt, ez volt a rászabott szerep, amit Madeline el akart érni.
Természetesen, az írónő ezzel elérte a célját, végső soron én is azt mondom, jó volt.
Madeline összetett, kifelé mutatja a csábos, önimádó nőt, miközben legbelül ő is unja a szerepét. Vágyik szeretetre, amire mindenki más, azonban senkiben nem bízhat - helyesebben nem bízik - meg annyira, hogy múltjáról beszéljen. Múltja nélkül pedig egy hazug jövőt épít fel. Egyetlen éjszakára felteszi majdnem minden reményét, holott mélyen belül kétségbeesetten vágyik a valódi szeretetre. 
Önmagától visszakozik néha, nem szereti azt, akinek mutatja magát.
Pont ezzel fogott meg a lány. Említettem előbb, unszimpatikus volt, ám abban a minutumban, amint átváltott önmagára, megszerettem, határozottan kedveltem. 
Akárhogy nézem, az írónő tökéletes karaktert adott, hiszen ténylegesen kivált érzéseket másokból. Érzések szempontjából lényegtelen a gyűlölet, harag vagy szeretet, viszont ha már megvan az érzés, könnyebben az emberbe ivódik.

Gabriel igazi pasi. Szerintem teljesen jól felépített, ízig-vérig férfi, minden hibával. Szimpatikus számomra, még, ha ne is lett az álompasim, de mindenképpen kellemes személyisége, határozottsága megkedveltette magát. Sokszor olvashatjuk belső vívódásait, lányt hova tegye, mert rájön, ő sem annak adja ki magát, aki valójában. Bár még ez sem mentség az ő múltjára, családjára. Ezek az apróságok emberibbé tették jellemvonásait, s apró gesztusok és mondatokkal pedig könnyen szívembe lopta magát, mindenképpen emlékezetes karakter maradt.

A könyv története lekötött, több szálon fut, ettől válik izgalmasabbá. 
Egyfelől Madeline múltja, másfelől jelene, Gabriel sem egyszerű eset, sok múltbéli árnyékkal. A licitálás során sok különféle jellemű, jellegű karaktert megismerünk, akadnak, akikről szívesen olvasnék még. Gabriel háttérben természetesen több eset után kutat, bálokra járnak és szórakoznak. Semmiképpen nem egy unalmas, egysíkú könyv. Rengeteg helyszínre követhetjük a főhősöket és minduntalan újabb nyomra bukkanunk, vagy másik eseménybe botlunk.

Összességében nagyon tetszett, izgalmas történelmi romantikus könyv. Nincsenek benne elhúzott jelenetek, unalmas átvezetések. Mindenképpen ajánlom azoknak, akik olyan történelmi romantikusra vágynak, aminek lapjai között egy csipetnyi kaland, izgalom is megbújik.

Nyereményjáték
A General Press Kiadó 4 példányt ajánlott fel A titkok bűne c. könyvből a nyereményjátékra. Azok között sorsoljuk ki, akik mind a négy blogon a helyes megfejtést írják be a Rafflecopter dobozba!
Ebben a játékban Madeline tiszteletére világhírű kémnőké lesz a főszerep. A képek és a bejegyzésekben elrejtett betűkből ki kell találnotok melyik kémnő segít közelebb jutni az egyik nyereménykönyv egyikéhez.




Résztvevő Bloggerek Listája
10.23. - Kristina blogja
10.25. - Angelika blogja
10.27. - Insane Life
11.01. - Deszy könyvajánlója
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése