Ads

Simone Elkes - Vonzás szabályai

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelent meg Simone Elkeles hazánkban sokak által kedvelt Tökéletes kémia sorozata.
Ezúttal öt blogger tollából összesen 11 állomáson olvashattok mind a három kötetről. Megismerhetitek, sőt ha velünk játszotok, tiétek lehet az egyik példány!


Simone Elkes


Vonzás szabályai


(Tökéletes kémia 2.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: YA
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2012
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Neset Adrienn
Oldalszám: 368
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789632456423
Pont: 5/5
  A szókimondó, és meglehetősen szabadszájú középső Fuentes testvér, Carlos, nem találja a helyét Mexikóban, ezért a család visszaküldi Amerikába Alex és Brittany közelébe, hogy távol tartsák a bajtól. Ami természetesen Coloradóban is rátalál. Már az első hetekben összeakasztja a bajszát a helyi kábítószer kereskedőkkel, ráadásul megismerkedik egy különös lánnyal, aki szabadidejében hegyet mászik, autót szerel, és meleg a legjobb barátja. Carlos úgy gondolja, hogy Kiara Westford túl jó hozzá, ezért igyekszik érzelmileg nem belebonyolódni a kapcsolatba. Kiarát viszont elvarázsolja az a néhány pillanat, amikor Carlos az igazi énjét mutatja meg. Szó szerint fájdalmas az egymás felé vezető út. Vajon mindketten túlélik a közeledést?

Carlos többi karaktertől eltérően nem lett első olvasásra nagy kedvenc. Talán nekem túl renitens volt első olvasásra. Ám ebben a kötetben bebizonyította mennyire jó srác tud lenni. Eleinte féltem az előítéleteim miatt és azt hittem, Carlost továbbra sem fogom szeretni. Inkább tényleg csak első benyomások hatására alakult ki bennem róla negatív kép, szerencsére bebizonyította, tud ő másmilyen lenni.

Carlos a börtön elől menekül, Alex segít neki, hogy elkerülje a dutyit. Terveiben viszont nem számol viszont Kiarával, a szelíd és ártatlan lánnyal. Kiara szülei normális családból származnak, semmiben nincs hiányuk, aztán Carlos a saját rosszfiús természetével mindent felborít a lány életében.

Főhősnőt, Kiarát, hamar megszerettem. Tipikus jó kislány - bájos, szelíd és kedves teremtés. Nem éreztem túl határozottnak, amit nem rovok fel neki negatívumnak, szerintem Carlos esetében ez nem is baj. A fiú egymaga kitesz két másik embert makacsság tekintetében. Még, ha nem is vallja be.

Carlos valójában Alex nyomába akar érni, de mi már tudjuk Alex nem szívesen szállt be a fekete ügyekbe, Carlos viszont elmélyül ezekben és innen nehezebb kiszállni, mint gondolta.

Mint férfi karakter hihetetlenül megfogott. Teljesen duális karakter, hiszen míg ő eljátssza a külvilág számára, mennyire rosszfiú, mind e közben belül igazi jó fiú, ám nem érzi magát biztonságban és inkább álcaként használja ezt a dualitást. Carlos és Kiara karaktereik közötti érzelmekben is ugyanez volt jelen. Teljes dualitás, ellentétek, amik tökéletesen kiegészítették egymást. - Itt megjegyezném, a könyv címe teljesen tükrözi azt az érzést ami bennem kavargott. 

Brittany és Alex ismét feltűnik a könyvben és visszatérő szereplők. Meglátásom szerint Alex karaktere változott az előző, Tökéletes kémia kötethez képest. Valahogy nem tűnt annyira Alexesnek, nem volt annyira rosszfiús. Valami hiányzott belőle, amitől Alex. Természetesen ettől függetlenül imádtam őket, teljesen beszippantott a történet.

Nekem ez a rész is nagyon tetszik, Carlos karaktere nagyot nőtt a szememben és talán egy picivel jobban szeretem, mint az előzőt.


Ha megkérdeznétek ajánlom-e, akkor egyértelműen egy nagy igent válaszolnék. Rettentő kedves sorozat számomra a Tökéletes kémia trilógia és ha tetszett az első rész, semmiképpen ne hagyjátok ki ezt se! :)

Nyereményjáték:
A Tökéletes kémia trilógia középpontjában mexikói származású főszereplők vannak, akik emiatt különböző nehézségekbe botlanak.
Ebben a játékban ezért a jelmondatunk: minden, ami Mexikó!
Különböző állomásokon itthon is ismert mexikói sorozatok, színészek, színésznők, zenészek és filmek rejtőznek el. Nektek a feladatotok kitalálni ki látható a képen vagy honnan származik a kép. Annyi könnyítésrt kaptok, hogy mindennap elhangzik a kérdésben melyik műfajt képviseli a képen látható személy, esetleg jelenet.
(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)

Melyik telenovellában szerepel a képen látható lány?
Kis segítség, a neve megegyezik a szappanopera címével. A főhősnő a történet alapján virágárus lány, sorozat közben amnéziás lesz.





Bloggerek listája:

Tökéletes kémia:
08.11. Deszy könyvajánlója 
08.12. CBooks
08.13. Szembetűnő
08.14. Insane Life

A vonzás szabályai:
08.16. Insane Life
08.17. CBooks
08.18. Deszy könyvajánlója
08.19. Media Addict

Láncreakció:
08.21. Insane Life
08.22. Media Addict
08.23. CBooks
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése