Ads

Nicholas Sparks - Eltékozolt évek

A General Press kiadónál jelenik meg immár harmadik kiadásban Nicholas Sparks Eltékozolt évek című műve, amit az óriási sikerű Szerelmünk lapjai  folytatásaként jegyeznek. Noah és Allie legidősebb lányának, Jane-nek a házassága forog kockán, amit férje nagy elszántsággal igyekszik rendbe hozni. Vajon sikerül, ha épp lányuk váratlan esküvőjét kell egy hét alatt tető alá hozniuk? Tarts velünk a három állomásos blogturnén, esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.


Nicholas Sparks


Eltékozolt évek


Kiadó: General Press
Műfaj: felnőtt
Kategória: romantikus
Megjelenés ideje: 2015
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Nagy Ágnes Karolina
Oldalszám: 248 
Megtetszett? Megrendelheted itt!
ISBN: 9789636437961
Pont: 4/5
  Wilson Lewis egy átlagos augusztusi napon, miután hazaért a munkából, mit sem értve figyeli felesége csalódott arcát. Hiába próbálkozik: talán fodrásznál volt az asszony, talán valami felbosszantotta; nem jön rá, mi lehet az oka. És azt sem tudja mire vélni, amikor lefekvéskor Jane sírva fakad.

Wilson megfeledkezett a házassági évfordulójukról. A huszonkilencedikről.

És ezzel egy olyan úton találja magát, ahol azelőtt még nem járt, az első tétova lépéseket újabbak követik; a tét a házassága. Ahogy végiggondolja eddigi életüket, látja a küzdelmes éveket, az otthonteremtés, a gyereknevelés nehézségeit, a szükségszerű eltávolodásukat, de felrémlik előtte a kezdet is, amikor a zuhogó esőben belefeledkezve gyönyörködött a majd harminc évvel ezelőtti Jane arcában. Wilson talán már nem is emlékszik, hogyan kell egy nő szívét meghódítani, de most, ha meg akarja menteni a házasságát, nincs más választása.

Nicholas Sparks megható regényében ismét a szerelem mindenhatóságáról ír - a Szerelmünk lapjai című könyvéből ismert Noah Calhoun és családja életét továbbszőve -, arról, hogy ha igazán akarjuk, sosem késő megváltoztatnunk a sorsunkat.



Az Eltékozolt évek bátran kijelenthetem, mély nyomokat hagyott bennem. Az én romantikus lelkemnek gyógyír az ilyen érzelmes jellegű könyv. Nincs benne igazán rossz vagy jó oldal, sokkal inkább egy páros elhidegüléséről szól és kapcsolatuk hamuvá válásáról, amit egy kis tűzzel újra lehet csiholni. Könnyű feladatnak hangzik, de ha valamit már elrontottunk igen nehéz helyrehozni. Ahogy egyszer valaki megfogalmazta nekem, megbocsájtani lehet, felejteni nehezebb.
Szerelmünk lapjait még nem olvastam, sok jót hallottam róla, de valamiért kimaradt a repertoáromból. Elsőre megijedtem, hogy ez egy folytatás, végül kiderült nem az, hanem csak köze van az itteni két főhősnek a Szerelmünk lapjai főhőseihez, pontosabban Jane az egyik lányuk.

Portugál
Wilson sok apró hibát követ el, igazából némelyik igen gyakori férfiaknál. Azonban Jane számára ezek az apróságok bántóak és fájnak neki. Addig fajulnak a dolgok, míg Jane a fiához megy, csak ne kelljen a férjével együtt tartózkodnia. Természetesen Wilson is észrevette ezeket a változásokat és tisztában van Jane lelki problémáival.
Váratlanul legidősebb lányuk bejelenti, hamarosan megházasodik, ez egy csapásra megváltoztatja mindenki helyzetét. Wilson folyamatosan látogatja Noaht, aki egy hattyút etet, amiről meg van győződve halott felesége inkarnációja.

Angol
A történet nagyon érzelmes, sokszor törölgettem könnyeimet. Mélyen hat a lelki világra, amikor ennyire mély szeretetről van szó. Ez már nem szerelem, hanem igaz szeretet. Wilson próbálkozik helyretenni, amit elrontott, csak éppen nem tudja, melyik úton induljon el. Beszélgetései Noah-val ráébresztik rég elfelejtett érzésekre, apróságokra. Valójában hétköznapi problémákkal küzd Wilson, a modern világ betegségétől szenved, munkamánia és rohanó idő. Nem veszi észre mikor felejt el fontos dátumokat, amikor pedig kedvességre vágyik a másik, nem képes azt megadni. A könyv rávilágítja az embert, házas élete során mennyire fontos a másik megértése, az, hogy odafigyeljen rá a társa. Saját szemléletem szerint sok válás megelőzhető lenne, ha a két fél képes lenne értelmesen megbeszélni mit rontottak el, küzdeni azonban nehéz, végül feladják.

Német
Könyvben megjelenő hattyú, mint visszatérő szimbólum nagyon szép. Nem tudom, mennyire tudjátok, számos kultuszban a hattyú újjászületési szimbólum, valamint jelképezi az otthont és a békét. Nem véletlen Nicholas Sparks ezt választotta, mint egyik fő visszatérő elem.

Összességében érzelmekben gazdag, gyönyörű könyv. Nagyon megfogott a mondanivalója és sokak számára ajánlanám olvasásra, hátha Wilson története mutathat nekik még újat.

További kiadások borítói:

Angol
Portugál

Olasz
Spanyol

Spanyol
Bulgár


Nyereményjáték:

A regény eredeti címe: The Wedding, így a kapcsolódó játékunk is az esküvő kellékeiről szól. Nem mindennapos kellékek ezek, hanem a történetben szereplő, néhány nap alatt megszervezett esküvő egyedi  részletei. A három bejegyzés kiemelt betűit összeolvasva kapjátok meg a szavakat, amiket be kell írnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! 72 óra áll rendelkezésre a nyertesnek jelentkezni az értesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.


Blogturné állomásai:

07.30 Szembetűnő
08.01 Kelly és Lupi olvas
08.03 Insane Life
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése