Ads

Benina - Rekviem a szivárványodért

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent Benina legújabb regénye, a Tükör, mely a Rekviem a szivárványodért című sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere egy halálon túli világba kalauzol, hogy bemutassa Neszta és Damien szerelmének hátborzongató történetét!

2015. április 22-től egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Benina


Rekviem a szivárványodért 


(Tükör 1.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: YA
Kategória: misztikus, romantikus
Megjelenés ideje: 2015.04.23
Olvasott nyelv: magyar
Oldalszám:  280
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Beleolvasó
ISBN: 9789633731994
Pont: 5/5
  Előbb légy halott, hogy aztán élhess!

Neszta életvidám, ambiciózus, szerelmes…

… és halott.
Nem képes alakot ölteni.
Egyetlen ember hallja.
Egyetlen ember látja.
Egyetlen ember érzi, amit ő.
Vőlegénye, a hajdani FBI-nyomozó, mára tanácsadó Damien Corner egy Tükrön keresztül képes kommunikálni a lánnyal, aki először semmire nem emlékszik az életéből. Damien kétségbeesett nyomozásba kezd – segítségére van Neszta húga, az autista Zorka.
A nővérek a közöttük feszülő, erős lelki kapocsnak köszönhetően érzelmi-szimbiózisba kerülnek.
Neszta emlékei lassan térnek vissza, pedig sietnie kell,
mielőtt az Árvák megkaparintják a
lelkét. A Tükörben csak magára számíthat,
és Hollóra, a különös, kalapos fickóra.
Damien számára mindenki potenciális gyanúsított,
minden árnyékban támadás rejtőzhet,
minden eltelt pillanattal közelebb kerül a paranoiához,
Míg Neszta önmagának egyre halványuló másaként tengődik a
Tükörben.
Neszta és Damien szerelmének hátborzongató története.
A Tükör fordulatos, halálon túli világba kalauzol, és ha elkezded olvasni, többé már nem ereszt.


Eredeti ITT
Benina könyvei kivétel nélkül a kedvenceim közé tartoznak. Szeretem a stílusát, változatos írásmódját, ahogyan kifejezi, megírja a szereplők érzéseit. Olvastunk már Beninától romantikus fantasyt és történelemmel átszőtt romantikus könyvet. Most újabb oldalát mutatta meg ezzel a thiller jellegű nyomozós könyvvel, ami ráadásul paranormális is. Elsőre lehet, néhány embernek soknak tűnhet, de állítom nem az.

Damien kissé sötét karaktere ad egy keretet a történetnek és ezzel megalapozza a hangulatot. Időközben kiderül a múltjáról egy és más, ami alapján ő sem annyira ártatlan, bár ezt sosem tagadja.

A történet nyitójelenetétől fogva tudjuk, mi lesz a végkimenetel, csak azt nem, mi volt az előzmény. Miért történt?
Nesta karakteréről ellenben lassan tudunk meg információkat, csak apránként adagolódik milyen is ő valójában.

A sztori magával ragadott. Egyszerre volt izgalmas, sötét és érzelmekben gazdag. Nyomozós rész és maga az elkövető játéka megtetszett, kicsit olyan volt, mint a mesebeli farkas, aki Piroskát szép szavakkal próbálja becsalni.
Úgy éreztem legelejétől el volt átkozva Nesta és Damien kapcsolata, azonban küzdöttek az előjelek ellen és pont ez tette a románcot elbűvölővé.
Eredeti ITT

Hiába emelem ki a romantikus szálat, a könyvvel kapcsolatban mégsem mondanám, hogy ebbe az irányba dőlt a mérce. Egyformán olvastam benne a nyomozásról, valamint a háttérben történtekről és a különböző karakterek lelkiállapotáról. Olyan érzésem támadt néha, hogy ez egy érzelmi és pszichológiai hullámvasút, amiből nem lehet egykönnyen kiszállni.

Összességében nagyon tetszett ez a könyv! Ajánlom!
Ha nem olvastál még Beninát, esetleg a romantika tántorított el eddig, akkor ezt a könyvet neked találták ki! Próbáld meg, szerintem nem fog csalódást okozni. Többi megjelent könyv stílusától eltér, komorabb, sötétebb és szerintem mindezek mellett nagyon izgalmas.

Rajzok a könyvhöz:
Benináról már sokan tudjátok, hogy nagyon ügyes és szépen rajzol. Ehhez a könyvhöz is számos alkotása készült.
Az összes képet elérhetitek a Facebook profilján ITT.
Ízelítőként feljebb kettőt láthattok közülük. :)

Nyereményjáték:

A regény borítója szimbolikus tartalommal rendelkezik, mivel a pillangók sok egyéb mellett a lélek fejlődését, és a halálból kialakuló életet is jelképezik. Így hát mostani játékunk során a lepkék lesznek a főszereplők.

Minden állomáson találtok egy kérdést, és három válaszlehetőséget. Nektek pedig nincs más dolgotok, mint a helyes megoldást vagy annak betűjelét beírni a rafflecopter megfelelő mezőjébe, majd ezt megismételni az összes állomáson, hogy esélyetek nyíljon megnyerni a kiadó által felajánlott regények egyikét.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

A kínaiak szerint mit jelent a pillangó?
A) halhatatlanságot
B) változékonyságot
C) örömöt



04/25 Media Addict
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése