Ads

Sarah Addison Allen - Barackfa titka

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelent meg 2014. december 12-én a Barackfa titka című könyv, ami visszaröpít az időben minket.

Január 13 és január 25 között öt blogturné tag értékelését olvashatjátok végig, extrákkal fűszerezve. A turné során játszhattok is és megnyerhetitek a három példány egyikét!

Sarah Addison Allen


Barackfa titka


Kiadó: Könyvmolyképző
Besorolás: Felnőtt
Kategória: kortárt, romantikus, család
Megjelenés ideje: 2014.12.12
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Molnár Edit
Oldalszám: 250
Megtetszett? Beszerezheted itt!
Pont: 4/5
  A harmincéves Willa Jackson – generációkkal korábban anyagi romlásba dőlt régi, előkelő déli család sarjaként – kétes hírnévnek örvend. A Blue Ridge Madam – amit még Willa ükapja építtetett, és ami annak idején a környék legpompázatosabb otthonának számított – évek óta a hanyatlás és a szégyen jelképe.

Willa megtudja, hogy volt osztálytársa , a nemesi származású Paxton Osgood, kívül-belül fel akarja újíttatni az épületet, hogy első osztályú fogadót alakítson ki belőle. Ám amikor az építkezés közben egy csontváz kerül elő a magányosan álló barackfa alól, rég eltemetett titkok kerülnek napvilágra, a városkában pedig furcsa események követik egymást.
A véres rejtély minden várakozás ellenére közelebb hozza egymáshoz Willát és Paxtont, akik közösen kénytelenek szembenézni a két család szenvedéllyel és árulásokkal teli történetével, illetve kideríteni az igazságot, ami azóta is hatással van az élők sorsára.



Az írónő másik könyvéről, a Csodálatos Waverly kertről igen sok jót hallottam, bár még nem jutottam el addig, hogy el is olvassam.
Ez a könyv első olvasmányom tőle, s nagyon megfogott az írónő rendkívül kedves és aranyos írásmódjával. Bármennyire is egy abszurd, kissé krimis szálba botlunk az olvasás folyamán, és legyen szó bármekkora félelemről a szereplők oldaláról, mindet elő tudta adni a legnagyobb bájjal.

A Barackfa titkarténetének belső mondanivalójának középpontjában a család, barátság és a barátság kötelékének fontossága szerepel. Bárkivel lehetsz együtt, bárkit szerethet szerelemmel a szíved, de akikre mindig a legjobban lehet számítani, azok a barátok, legfőképpen az igaz barátok. Georgie és Agatha, a két nagymama bármekkora bajba került, végül mindig bízhatott a másikban, és ezért sírba vitték legnagyobb titkukat. A valódi barátok mindig kiállnak a másik mellett.

Willa volt a gimi mókamestere, mindenki beskatulyázta a vicces kislánynak, azonban az élete nem vett ilyen vidám fordulatot. Sokszor magányos és szeretne a saját kis skatulyájából kiszabadulni és a társadalmi nyomástól eltávolodni. Sajnos ez nem sikerül neki, családja is eleinte úgy tűnik, elnyomja, semmint segítene neki.
Paxton pedig az ellentétes pólusa. Gazdag és mindent megkaphat, amire csak vágyik. Könyv elején még idegesítőnek is tűnik karaktere, inkább hasonlít egy elkényeztetett fruskára semmint egy valódi nőre.
Mikor megtalálnak egy csontvázat, akaratlanul is a két nő, Willa és Paxton közelebb sodródik egymáshoz, ebben persze a két férfi is a segítségükre lesz, akik szintén kapocsként áll két lány között.
Sebastiant úgy ismerjük meg, mint Willa nagyon kedves barátja, ráadásul a kapcsolatuk minőségét sokan félre is értik.
Colin pedig Paxton testvére, aki éppen most tért vissza Japánból és emlékszik még Willa csínytevéseire.
Azt látom, a két férfi karaktere nincs annyira felépítve, mint a két lányé, ez azonban nem okoz gondot. Inkább annak ad nyomatékot, hogy ők a két lány életében játszanak szerepet, ennek a történetnek viszont nem ők a főszereplői, ők csak "játékosok a pályán".
Tehát a két férfi és az események forgatagában kissé kulcsfigurákká válnak. A két lány pedig az események hatására és a két férfi nem túl közvetlen hatására barátokká válik. Így jönnek rá, hogy a másik fél nem is olyan rossz, mint ahogyan elképzelték. Mindegyik előítélet alapján vont le következtetéseket a másikról, míg a valódi személyiségüket nem látták az álarcon át.

A történet lassú, sok elem inkább díszítésként jött át nekem, nem igazán az események szálát bővítik. Azonban pont ez tetszett meg a történet folyamán. Ez a lassúság, szavakkal való díszítés, miközben egyszerűek a mondanivalók, mind romantikussá, misztikusabbá teszik a könyvet. 
Mikor megtudjuk mi történt a múltban, megértjük a gyilkos indítékát, lehet elítélni, azonban nem szabad szemet hunyni afelett, mit okozott a férfi a lány számára.

Kellemes olvasmány, ajánlom egy tea mellé, néhány keksz kíséretében. Leginkább a család, nők viszonyáról és a barátságról valamint az összetartozásról, összetartásról szól. Ezt kell szem előtt tartani. Az biztos, hogy az egész könyvnek van egy nagyon bájos és sajátos hangulata, amit nem tudok máshoz hasonlítani. Inkább lelkileg hat az emberre.

Nyereményjáték:

Számos festő jelenített meg képein barackot, barackfát, mivel a gyümölcshöz számos történet és szimbólum fűződött. Nektek a különböző állomásokon összekevert betűkből és egy festmény alapján öt különböző híres festőművész nevét kell kitalálnotok.
A játék végén, a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából három szerencsés nyertes kerül kiválasztásra, akik a könyv 1-1 példányával lesznek gazdagabbak.


(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. Ha a nyertes kiértesítést követően 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk!)



A blogturné állomásai:
01.13: Könyvgalaxis
01.19: Dreamworld
01.22: Insane Life
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése