Ads

Sarah MacLean - A hódítás tíz szabálya


Sarah MacLean


A hódítás tíz szabálya


(Csábítás szabályai... 2.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Besorolás: Felnőtt
Kategória: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2014.12.16
Olvasott nyelv: magyar
Fordította: Hetesy Szilvia
Oldalszám: 448
ISBN: 9789633739563 / 9789633739570
Megtetszett? Beszerezheted ITT
Pont: 4/5
  „Lord Nicholas maga az eszményi férfi!
És a szemei, drága Olvasóink, a szemei! Olyan gyönyörű kékek!”

(Gyöngyök és pelerinek, 1823. június)

Amióta a népszerű női magazinban megjelent a hír, hogy Lord Nicholas St. John még a facér férfiak táborát gyarapítja, azóta folyamatosan üldözi őt az összes előkelő hajadon hölgy. Egy időre elutazik, hogy megszabaduljon tőlük, ám ekkor nagy igyekezetében éppen kinek az útjába keveredik? Egy önálló és határozott nő elé, aki ugyanakkor a leggyönyörűbb is, akit valaha látott.
Lady Isabel Townsend egy léhűtő szerencsejátékos nemes lánya. Túl sok titkot őriz, a pénznek viszont valójában nagyon is híján van. Bár már hozzászokott ahhoz, hogy gondot viseljen magára, apja halála miatt ezúttal segítségre szorul: meg kell védenie a kisöccsét megillető jogokat. A jóképű és tájékozott Lord Nicholas megoldást jelenthetne minden problémájára. Ám a ladynek roppant elővigyázatosnak kell lennie, kerülnie kell mindent meggondolatlanság – például, hogy piszkosul, szenvedélyesen beleszeressen valakibe.



Nagyon megszerettem már az első részt is, ezért nem volt kétségem afelől, hogy folytatni szeretném. Kedvelem a történelmi romantikusokat, külön gyengéim az ilyen sorozatok.

Az alaptörténet egyszerű és bájos, a kor sajátosságai pedig érdekesebbé teszik a hangulatot. Az ilyen, történelmi romantikusokat azért szeretjük, mert érzelemvilága színes, kissé egzotikus, hiszen számos szokás mára elavult vagy teljesen ki is kopott. Ilyenkor az olvasó kicsit úgy érezheti, ismét ebben a viktoriánus korban jár és időutazáson vesz részt.
Itt is pontosan ezt éreztem. Isabel a makrancos hölgy, akit édesapja otthagyott a slamasztikában és nem tud megházasodni. Végül úgy dönt, ha neki nem megy, inkább más nőkön segít, akik bajba jutottak. Lord Nicholas így bukkan rá a lányra. Persze a műkincsek, ami a lány birtokában vannak is vonzották, de valójában a lány titokzatossága és furcsa viselkedése bírta maradásra…

Szereplők kapcsán, Isabelt szerettem, mert megpróbál a saját korában, ahol a nőknek csekély beleszólása volt, talpon maradni és egyéniséggel rendelkezni. Természetesen muszáj óvatosnak lennie, mert egy baklövés és könnyen megmaradt becsülete is odavész.
Küzd azért, hogy ne nézzék le, másokon segíthessen, még ha ez nem is mindig sül el jól. (Ahogy a könyvben kiderül.) Nagyon tetszett benne ez a sajátos kis pimaszsága, ami nem volt túlzó, netán idegesítő, hanem olyan kis finom szurkálások voltak. Szerintem női karakterek között a bájosak közé sorolnám.

Lord Nicholas is szimpatikus volt. Néha voltak bizonyos húzásai, amikkel nem teljesen tudtam azonosulni, de nem ez a lényeg. Számos alkalommal érezhetően túlfeszíti a húrt, ami lehet, másoknál működik, Isabel viszont egyből megérezte, ha megpróbálták kihúzni alatta a talajt. Neki is volt egy élcelődő, csipkelődős stílusa, ami Isabel kissé hasonló természete miatt esetenként vakvágányra futott és zárt ajtókkal szemben találta magát.
Igazán kedves karakter és a maga kissé férfiasan nagyképű és pimasz módján, szerethető.

Mellékszereplőket nem éreztem túl hangsúlyosnak, sokszor háttérbe szorultak, ha pedig valaki többet szerepelt, hamar valamelyik főszereplő elvette a csillogásukról a fényt.

A történet, ahogyan feljebb említettem, nem igazán akciódús, azonban humoros, romantikus és a maga módján eseménydús. Lord Nicholas megpróbál egy barátjának húgára bukkanni, ezért keveredik bele ebbe az egész kalamajkába, ráadásul utána lohol egy rakat nő, mert az egyik újság szerint az egyik legszexisebb szingli uraság közé tartozik és biztosan jó parti. Tehát nem unalmas, pörögnek benne más szálakon az események, mint a nyomozás, a műtárgyak elemzése és a két főhős közötti kapcsolat apránként való kialakulása. Ami olyan, hogy néha előrelépnek, utána hátra ugranak és ismét neki állnak az egymás megközelítésének.
Az egyetlen negatívum számomra, hogy a két szereplő néha túl sokat marakodott, egy idő után olyan érzésem volt, már megint újra kezdik és nem izgalmas volt, hanem unalmas. A legvégső „vitánál” szinte nem is figyeltem, úgy voltam vele, ez már sok.

Azoknak ajánlom, akik szeretik a történelmi romantikusokat vagy a romantikus regényeket. A humora sziporkázik, szereplők könnyen szerethetőek és a történet sem lapos.
Ha éppen érzelmi krízisben vagy, esetleg éppen túlcsordulsz a szerelemtől és nem tudsz vele mit kezdeni, akkor ismételten bátran ajánlom.



EXTRA

Ha tetszett ez a könyv, akkor ajánlhatok más történelmi romantikusokat is, amik magyarul elérhetőek.

Az egyik nagy kedvencem, ami egyike az első történelmi romantikusaimnak, Gayle CallenA szépség és a kém.
Charlotte izgalomra vágyik, tudja, hogy vannak, akik kémkednek a házban, de nem, hogy ki. Így hozza össze a sors Nicholasszal, aki az apjának dolgozik és emellett hazaáruló kém…

Cambray úrnője egyike a legzseniálisabb történelmi romantikusoknak. A történet annyira elviszi a könyvet, hogy a romantikus rész szerintem már-már háttérbe szorul. A főhősnő egy férfiak által uralt világban próbál helyt állni és kiemelkedni az elnyomásának béklyóiból. Sok mesei eleme van és a főhősök útja is eléggé kalandos.

Celeste BradleyA szélhámos szintén egy izgalmas történelmi romantikus, ahol szinte senki nem az, akinek elsőre látszik.

Sokak számára nem lesz új, de az Outlander – Idegen a történelmi romantikusok egyik legkiemelkedőbb darabja. Sajátos hangulatával, nyelvezetével és stílusával mind a mai napig a külföldi listák élén jár.
Ne hagyd ki Jamie-t, megéri kipróbálni. :D


Továbbá beleolvashatsz Kresley Cole – Szeress, ha mersz! könyvébe, ami szintén skótos témájú, vagy ajánlhatom Kinley Macgregor (Sherrilyn Kenyon) skótos MacAllister testvérek sorozatát. Ha szereted a kalózokat, akkor neki szintén van két kötetes kalózos történelmi romantikusa, a Csábítás mestere és az Álmaim kalóza
Csábítás mesterét külön kiemelném, az a könyv szerintem tetszhet, ha a Csábítás szabályai sorozat is bejön.


Hirtelen ezek jutottak eszembe, amik itthon megjelentek, olvastam és kapcsolódhat a könyvhöz. Ha gondoljátok, írhattok még könyvekről, amik szerintetek tetszhet azoknak, akik ezt a sorozatot is szeretik. Szívesen fogadok további tippeket és ajánlatokat. 

NYEREMÉNYJÁTÉK
A hódítás tíz szabálya az 1823-as esztendőbe repít vissza minket, abba az időbe, amely számos történelmi-romantikus regény szerzőjét megihletett már.
A blogturné bejegyzéseinek végén olyan szerelmespárok neveit adjuk meg, akiknek története szintén a korabeli - regency és viktóriánus - Angliában játszódik. Megfejtésként e könyvek címeit várjuk a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A kiadó kizárólag Magyarország területére postáz! Az emailes értesítést követően, ha a nyertes nem válaszol 72 órán belül, új nyertest sorsolunk.)

Mai párosunk:
Mr. Darcy és Elizabeth Bennet


A turné további állomásai
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése