Ads

Blade Man

Blade Man





Ország: Korea
Eredeti cím: Aieonmaen
Vetítés ideje: 2014.09.10 - 2014.11.13
Gyártó: SBS2
Részek száma: 18 (20-ból)
Műfaj: romantikus, fantázia, komédia




A sorozat leírása és szinapszisa nagyon megtetszett, kreatívnak tűnt és gondoltam - fú tuti jó sorozat lesz ez!
Lehet sokat vártam tőle, őszintén nem tudom.

Eleje jól indul, a srác bunkó karaktere is teljesen illik a képbe. Szuper hallása, szaglása van és minden zavarja, ami nem természetes. Ráadásul a kiálló késekkel igazi szuperhero lehetne. LEHETNE!

Első néhány rész még nagyon jó és ütős lett, gondoltam majd folytatják ezen a vonalon. Elején megtudjuk a srác exe meghalt, akitől a gyerek van. (Nem spoilereztem, mert az első néhány percben kiderül ez.) Viszont néhány rész után elmennek a főhős lánnyal a srác exének a szüleihez és ott majdnem négy részt elhúznak, kezdtem az egész történetet unni.
Amikor végre visszatérnek a városba, alig vártam az akciósabb jeleneteket és ekkor kezdett a kedvem is elmenni a sorozattól…

A teljes felvezetett téma logikátlanságba torkollott. Nem tudtuk miért lett a srác ilyen szuper szörny, gondoltam ezt is elmondják. Viszont ha jól emlékszem a hetedik részben rájön, hogy ő a pengés ember, aki fákat vág szét és ledöbben ezek a tényen és kiborul, hogy Ő egy szörny. NA, itt gyorsan le kellett kapcsolnom.
Őőőőő.
Kérdés, ha már az első részben kicserélteti a székét, mert szétvágta és szuper hallásával és szaglásával tájékozódik, akkor már rég tudja. Elejétől úgy volt bemutatva a srác, hogy ez teljesen nyilvánvaló és ez a szörnyes dolog az ő titka. Egyszóval ez egy oltári nagy baki volt a sorozat közben és nem hiszem el. Tényleg senkinek nem tűnt fel?
Elmondja a titkára, egy kísérlet eredménye, de már a sztorin ez sem segít. Az egész akkora katyvasz lett, hogy teljesen felesleges kibogozni. Itt abbahagytam a sorozat heti rendszerességgel való követését, most már ráérek kivárni a széria végét és egyben megnézni, mert ez nem annyira jó, hátha javítanak a történet szálain és felemelkedik poraiból.
Sajnos nem így lett.
Olyannyira, hogy az utolsó két részt már a csatorna sem vetítette le, mivel rettentő alacsony nézettséget produkált. Legelső rész 6,0%-os országos nézettséget kapott, míg a legutolsó vetített három rész 2,9-2,2% között stagnált.* Tehát több, mint a nézők fele elpártolt tőlük. Hozzáteszem, ez a fajta elkaszálás nem túl gyakori Koreában.

A sorozat nem lett volna rossz, ha kevesebb részt szánnak neki, túlzottan elhúztak bizonyos részleteket. A szinapszis jól sikerült, de nem elég egy történetet ennyivel kitartani, kell valami mozgatórugó. Itt hiányzott.
Karakterek jellemében is sok hiba volt. Például a férfi főhős az első 6-7 részben nem volt képes megszerettetni magát, ha kellett, ha nem, bunkó volt. Hiába kedvelte a csaj, de a kisujját nem mozdította, amikor az segítségre szorult. Van egy tetőfedős rész, a csaj fedi a tetőt, pont ugyanúgy, ugyanott ahol a volt nője, erre mit csinál? Jól leszúrja.
A női szereplő sem volt tökéletes, nagyon szélsőséges jellemzői voltak. Hol kedves, hol átmegy hiperaktív karakterbe, nem volt egyensúlyban. Sajnos a színésznő sem volt túl szerencsés választás, még kellett volna neki játszania egyéb mellékszerepeket, mert nem ment ez még neki.

Sok sebből vérzett a sorozat, lehet valakinek fog tetszeni, engem nem tudott megfogni. Rettentő sok felvételi hibát, logikai hibát találtam benne, ráadásul a színészi játék is hagyott kifogásolnivalót.


*Wikipédia, TNmS Ratings


SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése