Ads

Lacey Weatherford: Crush - Bizsergés

Október 27 és november 3 között a Blogturné Klub 8 bloggere mutatja be Nektek Lacey Weatherford: Crush - Bizsergés című regényét, Hunter és Cami izgalmas szerelmi történetét. Az értékelések mellett persze extrákkal és a már megszokott játékkal is készültünk, ahol három példányt nyerhettek a könyvből.

Lacey Weatherford


 Crush - Bizsergés


( Crush - Bizsergés 1.)

Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: YA
Kategória: romantikus, nyomozós
Megjelenés ideje: 2014
Olvasott nyelv: Magyar
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789633990148
Pont: 4/5
   Cami Wimberley-nek van egy terve, és ebben a tervben nem jut hely a pasiknak – főleg minden idők legvadabb partiállatának, Hunter Wildernek nem, mindegy milyen jóképű és karizmatikus. Cami gyönyörű, végzős, elképesztően tehetséges, jó tanuló, s mindent megtesz azért, hogy bekerüljön álmai főiskolájára, musical szakra. Minden tökéletes.
Hunter Wilder nem akar barátnőt – attól most csak túl bonyolulttá válna az élete. Főleg Miss Jókislányt nem akarja, de akkor miért nem tudja levenni róla a szemét? Megpróbálja tartani tőle a három lépés távolságot, de a sors mintha a másik karjaiba taszítaná őket. Régóta nyilvánvaló mindenki számára, hogy tetszenek egymásnak.


ÉRTÉKELÉS:


A könyv amerikai megjelenésekor, a beharangozó reklámozásnál Dave buzdítását követően részt vettem. Ilyen online játékok voltak és lehetett nyerni, persze mi popcornra és csokira pályáztunk nagyon. Néhány játék után véletlenül nyertem egy pakkot, vegyesen könyves reklámokkal, hűtő mágnessel, kitűzővel.
Ezek után elolvastam a könyvet is és eléggé kellemes meglepetés ért.

A történet eleje kicsit tucat jellegű, már akkor megijedtem, te jó ég, újabb szerelmi háromszög lesz itt? Szerencsére végül az írónő nem játszotta ki ezt a kártyát. (Személy szerint nagyon nem szeretem a szerelmi háromszögeket.)
A történet meglepő fordulatot vesz félúton, az addig lagymatag romantikus könyvből egy egészen szépen kikerekített történet bontakozik ki. Amikor a részek utolsó darabjai is helyére pattantak, leültem. Mindenre gondoltam, csak arra nem, ami tényleg történt. Nem lövöm le, de ha meglepetéssel szolgáló romantikus YA könyvet szeretnél olvasni, akkor figyelmedbe ajánlom. Nyilván vannak hibái, mint például amit említettem, a történet lassan indul be, ennek ellenére szerintem igazán szórakoztató a Crush.

A főhősnő, Cami, aranyos, számomra szimpatikus jellemű. Rendelkezik valami bájjal, amiért megkedveltem. Az okossága sem bemagyarázott, hanem úgy éreztem, az írónő nem burokban nevelkedett és ismeri a tinik problémáit, valamint azoknak a felmerülő problémaforrásait. Rosszfiúk, csendes betegek.

Hunter pedig ennek fényében: igazi rosszfiú, aki alapvetően nem éppen Cami esete lenne, mégis úgy alakul a helyzet, hogy egymásba szeretnek. A karaktere belevaló, rosszfiús kisugárzással bír, miközben van benne valami igazán szerethető. Sokszor érezhetően távolságot tartott, ezért is volt az, hogy a végére mindenre tippeltem, amire lehetett. Úgy érzem jellemileg összeszedett, felépített karakter.

Clay már a könyv legelejétől irritált. Túl tenyérbe mászónak tűnik, olyan, akit nem lehet levakarni. A sok okoskodása és fiús dolgai ellenére, végig úgy éreztem, sajnáltatja magát, ezzel próbálja egyfelől lelkileg Camit zsarolni. Szeretet pedig kizsarolni másból nem lehet...

Összességében nem rossz könyv. Kifejezetten tetszett, olyan, ami olvastatja magát. Ha szeretnél kikapcsolódni a szürke hétköznapokon, akkor ajánlom neked. Akár színfolt is lehet, a kissé pezsgő történetével és csattanójával. Ha kedveled a YA és romantikus műfajt, akkor szerintem próbálkozz meg vele.

SOROZATRÓL:

- Crush
- Smitten
- Love
- Smolder



SPOILER
A könyvsorozat részeiből, most októberben jelent meg a negyedik kötet amerikában.
A második kötet, a Smitten továbbfolytatja a Crushban megismert páros történetét. Cami és Hunter már nem annyira friss kapcsolata bimbózik, miközben újabb izgalmakat élnek át. Ezúttal illegális gyorsulók után kutat Hunter.
A harmadik kötet, a Love már két évvel később játszódik a Crushoz képest. Kapcsolatuk bimbózik, de valaki kiszemelte őket. Segítséget kér Hunter, hogy a számára legkedvesebbeket biztonságban tudja. Ez sajnos nem mindig sikerül.
A sorozatban ezeket a részeket külön trilógiának számolnám, mert a negyedik kötet már egy másik párosról szól.
A Smolder főszereplője Russ, Hunter barátja, akit a sors összehoz Evie-vel, az orvossal, és általa a média is felfigyel Russ-ra, aki érthető okokból nem akar kamerák elé kerülni.

NYEREMÉNYJÁTÉK

A történet főhősnője, Cami, többek között a gyönyörű vörös hajával ejti ámulatba Huntert. A könyvekben sok vörös hajú főhősnővel találkozhattatok, így most szeretnénk egy olyan játékra meghívni Benneteket, ahol ki kell találnotok kép vagy leírás alapján, hogy kiről is van szó. A helyes megfejtők között pedig a Crush - Bizsergés három példányát sorsoljuk ki.
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz, a győztesnek pedig 72 órája van válasz e-mailt küldeni, ellenkező esetben új nyertest kell sorsolnunk.


“Kitűnő iskola. Elbűvölő ifjú hölgyek. Szó szerint azt ismételi, amit nagyanyám mondott, miután két hetet töltöttünk Pleasant House-ban, angol vidéki kúriájában. Hosszú, kutató pillantással mért végig, számba vett a szeplőimtől a rakoncátlan vörös sörényemen át a dacos képemig mindent, és úgy döntött: ahhoz, hogy valamikor is rendes házasságot kössek, be kell adnia egy tisztességes leányinternátusba. - Érthetetlen, miért nem küldtek haza már évekkel ezelőtt - ciccegett helytelenítően. - Köztudott, hogy az indiai éghajlat rosszat tesz a vérnek. Biztosra veszem, hogy édesanyád is így akarná.”

10/27 Kelly Lupi olvas
10/28 Deszy könyvajánlója
10/29 Dave világa
10/30 MFKata gondolatai
10/31 Könyvszeretet
11/01 Dreamworld
11/02 Insane Life
11/03 Media Addict
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése