Ads

Jennifer L. Armentrout - Opál

A Könyvmolyképző Kiadó elhozza nekünk a Luxen sorozat következő könyvét, az Opált. Katy és Deamon története folytatódik, még csak most lendül be igazán. A könyv elit startjával egyidőben indul a nyolc állomásos blogturné is, ahol nem csak érdekességeket tudhattok meg a könyvről a szokásos értékelések mellett, de egy különleges nyereményjátékban is részt vehettek. Persze nyeremény is van: nem kevesebb, mint három szerencsés tarthatja majd kezében hamarosan az Opált!

Tartsatok velünk egy űrutazásra! Mi hozzuk a helyes űrlényeket. :)


Jennifer L. Armentrout 


Opál


(Lux 3.)
Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: YA
Kategória: romantikus, földönkívüli, fantasy
Megjelenés ideje: 2014.09.26 (Elit start: 08.26)
Olvasott nyelv: Magyar
Fordította: Miks-Rédai Viktória
Oldalszám: 448
ISBN: 9789633738573
Pont: 5/5
Megtetszett? Itt be tudod szerezni.
    
Senki sem érhet fel Daemon Blackhez.
Amikor elszánta magát, hogy kimutatja az érzéseit irántam, komolyan beszélt.
Soha többé nem kételkedem benne – és most, hogy túljutottunk a zökkenőkön, újra és újra fellobbannak köztünk a lángok.
Csakhogy még ő sem védheti meg a családját, ha eltökélik, hogy kiszabadítják a szeretteiket.
Mindazok után, amiken keresztülmentem, én sem vagyok többé ugyanaz, aki voltam. Még mindig változom, és fogalmam sincs, mi lesz a vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembekerülünk a hibrideket tesztelő és kínzó titkos kormányzati szervezettel, ráébredek, hogy a képességeim nem ismernek határokat.
A halál a mindennapjaink részévé vált. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról kiderülhet, hogy valójában a halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza.
Akkor sem, ha az eredmény örökre darabokra töri az életünket.
Egységben az erőnk – és ezt ők is tudják.


Ülj le a sarokba és gondolkozz el az életeden.
Mostanában végigolvastam az egész Luxen sorozatot, extra novellával, könyvvel együtt és ezért az Ónixhoz érve ismét nagyon beleéltem magamat.
Többször említettem, Armentrout az egyik legkedvesebb írónőm és bármikor, bármilyen könyvét újra elolvasom. Armentrout írási stílusára vall a karakterek fejlődése, ami nem csupán apró jellembeli különbséget jelent, hanem merőben kicserélődnek. Nála még az elején még gyermeki lélekkel rendelkező karakterek is megedződnek.
A Luxen sorozata áll hozzám legközelebb az összes könyve közül, részben a földönkívüliek miatt, részben pedig a karakterek jellemzőik, humoruk és érzelemviláguk miatt.

Mindegyik kötet érzelmek viharát váltja ki bennem. Dawsonék novellája komor és szomorú, Obszidián vidám és vicces, Ónix vidám, de előszele a sírásnak. Aztán jön az Ónix amiben már érződik a vihar kezdete.

Bárcsak Daemon Blacket hoznád vissza... *sóhaj*
A két főhős ismét sziporkázó, nagyon sok helyen olvashattátok mástól is, tőlem is a két karakter mennyire jó, kedvelem és ehhez hasonlók. Nem fogom ismételni ezeket a mondatokat. Kedvelem a főhősöket, vannak hibáik, itt is lesznek bőven. Féltékenykednek, néha butaságokon összevesznek, valójában ez teszi őket kicsit emberibbé őket.

Dee-t nagyon sajnáltam még mindig, mert ami történt az előző kötetben, azért részben Blake felelős, Katy is tehet valamit erről. - Van egy mondat amit Katy hall másoktól, mint pletyka, elárulom, van benne igazság, de ezt majd megtudjátok. – Dee dühe és keserűsége ezek miatt teljesen érthető.

Dawson és Beth jelenlegi furcsa kapcsolata, valamint ami mögötte van még nem teljesen tiszta az olvasónak, lassan kezd a lepel lehullni és ugye minden mögött a Daedalus van. A Daedalust pedig kik irányítják és miért? Miért fognak be hibrideket? – Daemonék is erre kíváncsiak, csakhogy egyikük sincs felkészülve arra, ami mögötte van.

Akit nagyon kedvelek és minden csapat összekötő szála, az Luc. A srác jó fej és próbál az arumok, luxenek és hibridek között egyensúlyt teremteni. Egy olyan karakter, akiről elhiszed rosszfiú, valójában pedig nem az. Imádom a srácot.

A karakterek után áttérnék a történetre, ami pörgős, van benne humor, szenvedély, romantika, izgalom és szomorúság. Tehát minden érzelem egyben benne van. Pont ezért nálam az Opál az egyik legmélyebb érzelmeket keltő kötet. Ez után a rész után némán ültem, néztem ki a fejemből és törölgettem a könnyeimet. Mindenkire más hatással van, rám így.

Már az előző kötetből is kiderült, nem pusztán a DoD vagy az arumokról van szó, hanem egy másik szervezet, a Daedalus is a háttérben áll. Egyre több dolog szivárog ki róluk és egyik sem egy szép jövőképet vetít előre. Dawson ismételt eltűnésével pedig Daemonéknak egyenesen be kell sétálnia a sasfészekbe.

Ha szeretitek a sorozatot, szerintem ezt a részt imádni fogjátok! :)




Egy kis meglepetésként, az eddigiektől eltérően nem egy, hanem tulajdonképpen dupla extrát hozok nektek.
Az egyik már régebben elkészült eléggé hosszú interjú fordítása Jennifer L. Armentrouttal. A blogon eddig is olvasható volt, de nem sok helyen lett hirdetve. Ha kíváncsi vagy az írónő válaszaira az írással, többi könyvével, írói álneveivel vagy sorozataival kapcsolatban, esetleg tudni szeretnéd egy Alexandria vs hibrid Katy meccset ki nyerne, akkor elolvashatod ITT, ezen a linken.

Ha elolvastátok az Opált, a sorozatnak van egy plusz kiegészítő kötete, ami egy másik aspektusból mutatja be a cselekményeket. Nem csak a luxen oldalról láthatjuk mi is történt valójában…

Ez pedig az:
Obsession

Az Obsession a Luxen sorozat spin-offja, azaz egy kitöltő kötete. Szerintem a sorozat hiánypótló darabja ez a könyv. Itthon nem tudok tervezett megjelenésről, ezért leírom a lényegesebb részleteit.

A Luxen sorozatban csak a luxen oldalt olvashatjuk, csak azt látjuk, amit Daemonék tesznek és azt olvassuk, ahogyan ők vélekednek. Az Arumról pedig annyit tudunk, csúnya, rossz és gonosz.

Itt jön képbe az Obsession. Az Opál és az Origin között kezdődik, az Origin közben fejeződik be és a folytatás átnyúlik az Oppositionbe is, a Luxen sorozat zárókötetébe. Itt ismerjük meg Huntert és Serenát, akik később fontosabb karakterek lesznek.

Eredetileg Armentrout azt mondta nem szükséges ehhez a kötethez a Luxen és a Luxenhez sem ez, bár szerintem nem teljesen így van.
A könyv erősen erotikus jellege miatt tényleg nem adnám fiatalabbak kezébe, persze a lényegen ez nem változtat, az Arum oldaláról csak így van megírva a történet.

A történetről:

Az Obsessionban Serena legjobb barátnőjét, Melt megölik a Luxenek, mert egy Luxen politikus fiát meglátja eredeti formájában és valami államtitkot tudott meg, ezért a DoD egy Arumot rendel ki Serena mellé, hogy megfékezze a Luxeneket, amíg a lány helyzete nem rendeződik. Esetleg véletlenül elmondja, mit is hallott.

Hunter tipikus arum, akit a DoD próbál irányítani. Tőle megtudjuk, nem egészen fekete és fehér a történet, ahogyan a Luxenek állítják. Egykor a Luxenek legyőzhetetlenek voltak, csupán becsvágytól vezérelve világokat és univerzumokat pusztítottak el. Megállíthatatlanok voltak és nem léteztek ellenségeik, egészen az Arumok megjelenéséig, akik egyfajta univerzum rendőreinek lettek teremtve. Valójában a DoD is ezért alkalmazza őket, ha néhány Luxen ámokfutásba kezd, akkor az Arumok rendet tesznek.
Az Arumok eredeti feladata az volt, hogy az elszabadult Luxeneket megállítsák, akik fékezhetetlenül gyilkoltak az univerzumban, azonban a Luxenek felsőbbrendűnek hitték magukat, ezért egyszer csak kitört a háború és elpusztították az Arumok bolygóját, akik erre begurultak és ők Luxeneket kezdtek el kiirtani. A legtöbb Arum szülei odavesztek a csatában. A két nép kissé szimbiózisszerűen élhetett, az Arumoknak fényre volt szüksége, energiára, a Luxeneknek pedig nem volt más természetes ellensége. Az Arumoknak sem okvetlenül kell megölnie a Luxeneket, sőt néhány helyzetben nem is szabad megölniük őket, például amikor az univerzumban közlekednek, de a háborúval ez az egész elharapózott.

Hunter nővére emberként élt, elutasította mások életének kioltását, nem vett el energiát másoktól, ezért legyengült, vemberi szintre csökkent belső energiája, végül egy Luxen megölte őt. Hunter egyik bátyja szintén emberi nővel él, a másik testvérük viszont bosszút esküdött a nővérük miatt és folyamatosan Luxenekre vadászik.

Az Arumokról látják az emberek energiáját, hidegebbek jóval a normális testhőmérséklettől és imádják a fényt, a meleget. Pont azért, mert a saját testük nem termel akkora hőt. Nincs gyógyító képességük, mint a Luxeneknek, de az energia elvétellel öntudatlanságba taszíthatnak másokat, bár nekik ez nem fontos. A Luxenek a valódi fény és hőforrás számukra, az emberi energia csupán kiegészítés. Tudják magukat fékezni, meghatározhatják, mennyi energiát vesznek el, megállíthatják magukat.
Imádnak enni, gyors metabolizmusuk van nekik is, ha pedig egy ember energiáját megcsapolták, csokoládéval próbálják helyre állítani. (Hunter és a csokigyár… :D )

Ahogy olvassátok a másik oldalnak is meg van a maga nyomós érve.

Amit pedig Serena megtud, helyesebben a barátnője kihallgatott, szorosan kapcsolódik a két kötethez, Opálhoz és az Originhez is. Az „Eagle project”, ami nem más, mint a Daedalus projektje, amivel megteremtenék a tökéletes hadtestet és átvennék az uralmat az emberek felett… Itt ível át a történet az Originbe. Ott még többet fogtok erről megtudni.

Játék:

1) Nézzétek meg a közös blogon a társasjáték tábláját (http://www.blogturneklub.com/2014/08/opal.html)! Akár ki is nyomtathatjátok, ugyanitt még bábu-sablonokat is találhattok, természetesen a könyv főszereplőivel.
2) Dobjatok. Minden nap, az aznap esedékes bejegyzésben megtalálhatjátok a kockát és rajta a dobás értékét. Lépjetek ennyit a táblán. Figyelem! A játékra csak akkor tudtok helyes megoldást adni, ha mindig csak annyit léptek, amennyit a blogon közzétett kockán láttok és a helyes sorrendet is betartjátok. E megegyezik a blogturné menetrendjével.
3) A táblán csapdák és lehetőségek is vannak. Ha olyan mezőre lépsz ahonnan űrhajó indul, akkor előre ugorhatsz mezőket, csak kövesd a hajó sárga útvonalát. A férgejáratok visszavetnek, ha ilyen mezőre lépsz kövesd a vörös járatot visszafelé.
4) Írd meg nekünk, hogy a nyolcadik lépés után melyik mezőn állsz. Ezt a megfejtést a lenti rafflecopter megfelelő mezőjébe kell felvezetni.
5) Extra pontokat is szerezhetsz, ha élőben is megvalósítod az általunk tervezett társasjátékot és erről fényképet is küldesz. A rafflecopterben kell megadnod a linket, hogy hova töltötted fel a képet. Ha inkább más játékot eszeltél ki a Lux-sorozat szereplőivel azt is megoszthatod velünk, ez is plusz pontokat ér (de azért a mi játékokunkba is vegyél részt a pontokért.)

A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. (Megjelenés után)
Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk.


A turné további állomásai:

Augusztus 27 - Angelika blogja
Augusztus 28 - MFKata gondolatai
Augusztus 29 - Dreamworld
Augusztus 30 - Kelly Lupi olvas
Augusztus 31 - Nem harap a blog
Szeptember 1 - Deszy könyvajánlója
Szeptember 2 - Media Addict
Szeptember 3 - Insane Life
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 megjegyzés:

  1. Csak egy apró megjegyzés, a főszereplő neve Serena és nem Selena :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Whahaha
      Köszi! ...és tényleg elírtam. :D
      Sajnos a nevekkel mindig hadilábon állok. A Selenát nem tudom honnan szedtem. (Lehet a Dark Hunteres Selenával kevertem. :D )
      Mindenesetre köszönöm.

      Törlés