Ads

Nicole Jordan - A csábítás művésze


Nicole Jordan


 A csábítás művészete


Kiadó: Victoria kiadó
Műfaj: Felnőtt
Kategória: történelmi romantikus
Megjelenés ideje: 2013. december
Olvasott nyelv: Magyar
Fordította: Kovalcsikné Chován Hedvig
Oldalszám: 416
ISBN: 9789639803599 (puha)
Pont: 4/5

A londoni csillogó társaságból egy napsütötte, mediterrán édenkertbe viszi el olvasóit Nicole Jordan ebben a lélegzetelállítóan érzéki, felejthetetlen regényében.
Egyetlen nő sem tudta megszelídíteni … míg nem találkozott énje másik felével.
Thorne vikomtja, ellenállhatatlan sármjával, Anglia egyik legfelkapottabb agglegénye, s egyúttal a védelmezők titkos társaságának, az Őrzők rendjének tagja, akinek lételeme a veszély. Mivel apja mindenáron házasságra akarja kényszeríteni, Thorne megkér egy bájos festőművésznőt, lépjen vele látszatjegyességre.
Diana Sheridan egyszer már „megégette” magát, ezért életéből kizárta a szerelmet. Ám mivel unokatestvérének helyet szeretne biztosítani a londoni társaságban, beleegyezik a Thorne-nal való színjátékba. Botrány tör ki, mely tönkreteheti Diana jóhírét, ezért Thorne ragaszkodik a tényleges házassághoz. Amikor Diana – a férfi égő szenvedélyétől megriadva – visszautasítja őt, a szeretkezés mesterének számító vikomt szédületes csábítókampánnyal igyekszik megnyerni a lányt.
Időközben halálos veszedelembe kerülnek, s Thorne ráébred, hogy a lány még ennél is nagyobb veszélyt jelent a szívének. Hiszen soha nem számított rá, hogy ő is beleeshet a házasság csapdájába, s meg sem fordult a fejében, hogy színlelt érzelmi kötődésük végül valódi, mindent elsöprő szerelemmé válik. 




Egy élvhajhász és egy megtépázott hírnevű hölgy története.

A spanyol változat borítója
Az írónőtől bevallom még mást nem olvastam, ez volt az első könyv, amit tőle kezembe vettem, de igazán nem okozott csalódást. Örülök, hogy mellette döntöttem.

A történet nagyon kedves, és ezzel együtt sok kellemes percet tartogathat olvasójának. A jelenetek, helyszínek pontosan átadták a kor előnyeit és hátrányait, társadalmi rangok helyezkedését. Nagyon élveztem a tájleírásokat is és ahogyan az írónő Diana festményeit írta le. Szinte magam előtt láttam őket.
A tájak, helyszínek és események mellett minden szereplő ki van dolgozva, nem azok a tipikus zavaró hibáik és vitáik vannak a könyvben, hanem a szereplők mind a ketten kölcsönösen szeretnének valamit a másiktól. Diana festészetet szeretne tanulni, Amyt megvédeni a hozományvadászoktól és nem utolsó sorban saját életet kezdeni. Másik oldalon Thorne pedig a lányt szeretné. - Ez ilyen könnyű lenne, ahogy leírtam, vagy könnyű e a megvalósítás?
Na ezt a könyvből megtudod…

A főhősnő okos, bátor, tehetséges és nem utolsó sorban szép is. Ez Diana. Minden vágyálma, hogy festő lehessen, ám unokatestvére, Nathaniel halála gyorsan megváltoztatja a dolgok állását. El kell vinnie unokahúgát, Amyt gyámjához, aki nem más, mint a nagy élvhajhász hírében álló Christopher Thorne. Miután a fél országot végig kutatják utána, a pompás és lenyűgöző látványt nyújtó Cyrene szigeten talál rá. Már az első találkozásuk is vicces, hiszen mindenki más ruhában várja vendégeit… nem pedig a tengerből kilépve éppen fürdés közben.
Diana múltja nem makulátlan, egyszer jegyben járt egy fickóval, de hamar vége lett és csak a pénzre utazott. Ettől félti Amyt is…

A török változat borítója
Thorne a másik oldalon pedig gyűlöli apját. Helyesebben torkig van vele, mindent meg tesz azért, hogy ne az legyen, amit ő szeretne. Mégpedig legfőbb félelme: a házasság. Most is éppen fut egy nő elől, aki lányát mellé utasította, hogy a botrány miatt rákényszerítse Thorne-t a házasságra. Persze ez balul sült el, hiszen a férfi menekül előle.
A férfi másik nagy titka, hogy az Őrzők társaságának tagja, akik nem mások, mint az angol kémhálózatnak tagjai. Thorne szerint Nathaniel halálának valódi oka is ezzel lehet kapcsolatban, ám bizonyítékot eddig nem talált. Rendőrség állítása szerint, Nathaniel pusztán egy elfuserált rablásnak az áldozata. Jelenleg a Franciákkal hadban állnak, ha valami fontos információt talált, minden indítéka megvolt az elkövetőnek.
Csupán egy félresikerült rablás áldozata lett volna valóban?
Tényleg ez volt az oka? Esetleg túl sokat tudott?

 A szereplők pedig valósággal élnek! A beszélgetéseik, a leírások, mind életszerűek, legtöbbször logikusak. Amy hírneve védelmének érdekében Thorne és Diana jegyeseknek adják ki magukat, persze vannak, akik átlátnak a szitán. Ez vajon tartható?
A kapcsolatuk finoman épül föl. Egymást megismerik, érdeklődnek a másik dolgai után. Nem pusztán jönnek-mennek és találkoznak, de folyamatos interakció van kettőjük között.
További szereplők is föltűnnek, mint Venus a bordélyház vezetője, vagy Thorne nénikéje. Mind a párt próbálja segíteni, miközben néha a szerepük – mint Venusé abszurd. Végül megszeretteti magát az olvasóval.

Romantikán kívül van egy kisebb bűnügyi szál is. No, nem nagyon komoly, de a kornak megfelelően egy kis kém és nyomkövetős rész is van benne. Thorne legjobb barátja Nathaniel volt, ezért személyesen is nyomoz az ügyében. Sok szál fut össze és a gyanúsítottak listáján van néhány olyan személy, akikben végén nem is vagyunk biztosak tényleg ők azok e…


Mit kell tudni a sorozatról:


Az 'Édenkert sorozat' mindegyik részének központja a Cyrene sziget, a szereplők pedig tagjai az 'Őrzőknek'. Cyrene az Őrzők számára stratégiailag nagyon jó helyen van, innen könnyen tudják céljaikat megvalósítani. 

A sorozat első kötetéhez, az Őrzőangyalhoz, még nem volt szerencsém, ezért arról nem tudok túl sok kommentárt hozzáfűzni. A könyvet ezért önálló kötetként is tudom ajánlani, nem szükséges a másik könyv hozzá. 


A sorozat részei:
1. Őrzőangyal
2. A csábítás művésze
3. Pajzán fantáziák
4. Lázas álmok






a Rafflecopter giveaway

A regényről még itt olvashattok:
12/05 Angelika blogja
12/07 Kristina blogja
12/09 Könyvesem
12/11 Magnólia
12/13 Insane Life
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése