Ads

Blogturné: Wendy Higgins - Angyali gonosz


A szelíd kislány esete a rosszfiúval.
Hiszen kit ne vonzana egy kis rossz? :)

Wendy Higgins 


Angyali gonosz


(Angyali gonosz trilógia 1.)

Kiadó: Maxim
Műfaj: YA 
Kategóriák: romantikus, urban fantasy, angyalok, démonok
Magyar megjelenés: 2013.11.29
Olvasott nyelv: Magyar
Fordító: Béresi Csilla
Oldalszám: 448
ISBN: 9789632613475 / 9789632613468 (puhatáblás, keménytáblás)
Érdekel? A könyvet beszerezheted itt.
Pont: 5/5
   A tiltott gyümölcs a legédesebb. Mi lenne, ha élnének olyan kamaszok, akik születésüktől fogva elátkozottak? A bukott angyalok leányai és fiai ezzel a sorssal szembesülnek. A jólelkű Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Jól ismeri lényének ellentmondásait, hiszen megmagyarázhatatlanul vonzza a veszély. Akaratereje nehéz próba elé kerül, amikor tizenhatodik életévét betöltve megismeri a szexi Kaidan Rowe-t. A fiú bevezeti félelmetes közös örökségük titkaiba.
   Az efféle démonikus srácok azok, akiktől téged is távol tartanak a szüleid. Bárcsak Annát is idejében figyelmeztetné valaki! Vajon mit választ, amikor szembe kell néznie végzetével: a szentek glóriáját vagy ördögszarvakat?
   A regény a Sweet sorozat nyitókötete.



   Röviden fölvázolva: Patti néni Annát vallásosan nevelte föl, ám a lánynak van egy sötét titka is. Látja más emberek auráját. Hamar kiderül az olvasó számára ez a képessége sokszor frusztrálja és zavarja is, hiszen senkinek nincsen titka előtte, ettől fogva nem képes könnyen barátkozni sem. Kaidan fölbukkanásával egy csapásra megváltozik minden - első ember akinek Anna nem képes meglátni milyen az aurája, sőt egyáltalán nem lát nála semmit. Öröme szép lassan szertefoszlik, a fiúról kiderül, mindenben a lány szöges ellentéte. Nincs benne semmi angyali. Naponta újabb lánnyal fekszik le, majd dobja őket és jöhet a következő. Számára ez szükségszerű, akár a levegővétel... Anna eleinte megbotránkozik rajta, csakhogy a fiú segíteni tud neki és megérti, elkezdi bevezetni Annát az ő saját világába. Beavatja sötét kis titkába, amiről lassacskán kiderül, részben Annáé is. - Ez egy olyan világ, ahol nincsen semmi sem szép, vagy jó... Mindennek súlyos ára van számára, még annak is, hogy a lánnyal barátkozik. 
Bajos a srác mi? :)
Habár, garantálom sokatoknak lesz nagy kedvence még...

   Először véletlenül figyeltem föl a könyvre, valamelyik oldal fölajánlotta nekem, hogy esetleg ez is tetszhet. Vonakodva kezdtem bele, aztán csak arra eszméltem föl, már be is szippantott magával. Mikor kiderült itthon a Maxim kiadó megjelenteti magyarul, szinte örömtáncba kezdtem. 
Nem felejtem el, elsőre amikor olvastam, azt hittem ismét egy sablon könyvet tartok kezemben, de hamar rá kellett döbbennem, hogy nem. Minden amit elhitetett velem a legelején, közepénél fogta a kedves írónő és úgy ahogy van, kifordította az egész sztorit, majd nyugodtan folytatta ahol abbahagyta. Engem, olvasót pedig ott hagyott tátott szájjal... 

   Tapasztalatból mondom, ha az eleje nem lett a kedvenced, zavar a főhősnő, megakadtál, akkor se add föl! Nektek mondom: folytassátok! Pont a felénél nehogy letegyétek, mert itt jön majd a lényeg... 

A könyvet szívem szerint két részre osztanám. A reptér előtt és a reptér utáni rész. Az első fele (reptér előtti rész) tipikus sablonos történetnek tűnt nekem elsőre: Anna naivnak tűnt és butának, azt hittem már az egész történet eseménysorát előre tudom. Kaidan pedig a rossz fiú aki semmivel sem foglalkozik. A mű lassan adagolta az információt, az események is csak finoman bontakozott ki. Ugyanakkor a történet fele után minden megváltozik. Annát az események sora betaszítja egy sötét világba, ahol rákényszerül a változásra. A könyv második fele, amire szívből mondom: zseniális!
Higgins képes volt kihasználni mind azokat az elemek, amiket sok másik írónő, csak kerülgetni mer. Az Angyali gonosszal sokszor tabukat dönt meg, sztereotípiákat és megszokott elemeket hagy el, helyette pedig olyanokat használ föl, amikhez mások nem mertek hozzányúlni.

   Mai napig úgy vélem, ez a könyv, amit nem akarok elhinni, hogy ugyan az-az írónő írta. Egyszerűen amit már megfogalmaztam előbb, első fele egy lagymatag felvezető, az idegesítő főhőssel - csakhogy pont erre van szükség a karakter átalakításához. Tulajdonképp ez olyan mint a kocsi átalakítás. Minél rosszabb állapotban van a kaszni, annál látványosabb lesz a felújítás utáni változat. 
Második fele a könyvnek nálam tarolt. Beindul a történet lényeges része, egyre gyorsabban történnek az események, már szinte zúdítja nyakunkba az írónő újabb szereplőit, valamint azoknak a háttértörténeteit. Egyik szereplő története sem vidám, engem mind nagyon mélyen megérintett. 
A lassú állapotból kizökkenve, sokkal pörgősebb, élettel telibbé válik a sztori. Olyan érzelmeket válthat ki ez a könyv az emberekből, mint a harag, düh, bánat, elkeseredettség - de semmiképpen nem a reményvesztettség. Ugyanis az elején megismert Anna annyira átlényegül, hogy össze sem hasonlítható a két lány. Elején egy vallásos szerény kislány, a végén pedig egy határozott szexi nővé lesz, aki az egész univerzumot képes lenne apró darabjaira szétszaggatni. Karakterileg hatalmas fejlődésen megy át, aminek vannak negatív és pozitív oldalai is. 
A könyv Anna szemszögéből van megírva E/1-ben, ezért végig figyelemmel tudjuk kísérni magát a folyamatot és azt a vitát ami a lelkében van. Sokszor vele együtt szenvedünk, esetleg örülünk újabb sikereinek. Anna számára se jónak, se gonosznak lenni nem könnyű. Mind a kettő szenvedéssel jár valamint lemondásokkal. Végül választania kell majd...

   A két főhős, Anna és Kaidan egymást formálják. A fiú nem titok, hogy egy démon fia, Annáról viszont nem sokat tudunk meg elsőre. Tisztában van ki az apja, de édesanyjáról szinte semmit nem tudunk. Különös kapcsolat alakul ki kettőjük között. Nem tipikus szerelmi szálat látunk, hanem inkább két reményvesztett barát, akik megoldásokat keresnek saját problémáikra. Kaidan maga is kezd egy kicsit jobb lenni, bízni másban, ezzel szemben Anna pedig kezdi levetkőzni gyermeki naivitását.

   Elsőre azt írtam, Kaidan hamar meghódíthatja olvasói szívét. Miért látom így?
Nem egy tipikus főhős alapanyag. Legtöbbször a főhősök megmentik a lányt, ők ahogyan a szó is mutatja: a hősök. Csakhogy Kaidan nem egy hős, ő tipikusan az anti hős, tele hibákkal. Ellenben a nőket könnyedén magához csalogatja. Nemcsak a könyvbeli nőket, de az olvasóit is... :)
Rövid listám róla:

 Szexi... 
(Tudom, tudom ez sekélyes, de tipikusan az a srác aki az utolsó spórájáig csábítja az embert.)
 Megértő.
 Kedves.
 Benne van a gonosz, de alapjába véve jó.

Ezek is csak szavak, de Kaidan olyan személyiség, ha valakit igazán szeret, azokért bármit képes lenne megtenni. Hiába minden rossz amit tesz, rá van kényszerülve. Elsőre legtöbben el fogjátok ítélni amit tesz, de ne döntsetek róla ilyen könnyedén! Minél több dolgot fogtok róla apránként megtudni, annál jobban fogjátok megkedvelni. Elvégre ő a ... démonja. - Azt hittétek megmondom? Nem, nem. Olvassátok el! Annyit elárulok, hogy nem ember. Nincs is jobb, amikor a sötét oldalon állhatsz... egy kicsit. 
Mert végső soron a sötét oldal, bizony nem szép...

   Véleményem szerint ennek a műnek a címe nagyon találó. Lesznek olyanok, akik valóban a két véglet közé fognak esni: jók és gonoszak. Sőt tovább megyek, kegyetlenek. 
A fő vagy főbb szereplők ellenben, olyanok, akiben mind a két oldal valamilyen szinten meg van. Próbálnak egyensúlyt tartani a saját belső pokluk s a mennyországuk között, és akkor ott vannak a szükségleteik, amiknek eleget kell tenniük. Mit ezek a szükségletek? Mindenkinek más, attól függ, kinek a gyermekei... 

   Ha szeretnél egy jó angyalos - démonos könyvet olvasni, nem riadsz vissza a kissé keményebb jelenetektől, akkor boldogan ajánlom neked! Ha nagyon szomorú vagy valamiért, éppen biztatásra vágysz, akkor is ajánlom, mert a főhős szelleme jó irányba tudja vinni a kedvedet.
Ha idősebb vagy s szeretnéd újraélni tinikorod nehézségeit és poklát, akkor is ajánlom. Ugyanis a könyv valahol egy tini szenvedésit is átadja, amikor ki kell lépnie a nagyvilágba, nem támogatják és a rosszba viszik bele.

Ha csak tetszett a leírás, akkor is ajánlom! :)


Egy kis extraként, elhoztam nektek néhány  idézetet a könyvből. 
Íme:

"Te jó szagú Rebeka, irtó szexi volt - ez a szó egészen mostani pillanatig nem létezett a szótáramban."

"A nehézségek mutatják meg a erősségeinket. Rengeteget elmond, hogyan állunk fel kudarc után."

"Atyaisten!
Felsikoltottam, és a párnába temettem az arcomat.
- Mi az, csak nem csótányt láttál? - kérdezte.
- Miért vagy meztelen?
Rá se mertem nézni, égett az arcom a szégyentől.
- Huh! Ez minden? Én mindig pucéron alszom. Fogalmam sincs, hogy bírod ki ennyi göncbe öltözötten.
- Hihetetlen! - füstölögtem.
 Felkászálódtam az ágyról, és kicsörtettem a fürdőszobába."

"- Mit csinálsz? - hőköltem vissza.
- Én.... - Szemlátomást maga sem tudta. - Csak látni szerettem volna az anyajegyedet.
Sebezhető gyöngédség suhant át az arcán. Fájdalmasabb látvány volt, mint az iménti hidegséget. Minden maradék erőmre szükség volt, hogy ne kérjek tőle még egy utolsó csókot. Hanem ugyanolyan villámsebesen, ahogy ellágyult, ismét megkövült az arckifejezése.
- Mit akarsz tőlem Kai?
- Lássuk csak, mit akarok kezdetnek? - Hangja elmélyült, szexi lett és veszélyes. - Be szeretnék mutatkozni az összes anyajegynek a testeden."

" ... "Mi a szerző véleménye a halálról a tizennyolcadik-huszonegyedik verssor alapján?" - olvastam fel a kérdést. - De hát ez egy vers, az isten szerelmére! A költészet szépsége pedig éppen abban rejlik, hogy mindenkinek mást jelent. Ők azonban egyetlen, úgymond helyes választ várnak, másra gondolni sem szabad! Nem lehet így szétcibálni egy költeményt!"

"... egészségtelen olyasmi után sóvárogni, ami nem lehet a mienk."

"Patti szokta mondani, hogy ha igazán szeretünk valakit, el kell engednünk. Nekem is így kellett szeretnem Kait; lefejtenem róla ujjaimat, és hagynom, hogy elmenjen."


Ízelítőként, egy kis beleolvasó:








Nyereményjáték:

Hallottatok már a hét főbűnről?
Nos, az Angyali gonoszban mindegyiknek egy démoni felelőse munkálkodik az emberek világában (egyet kivéve, aminek közös felügyelője van). Emellett pedig hat kisebb bűn is létezik.  A földi gonoszság eme letéteményeseit a Pokol Hercegeinek nevezik. Mi azonban nem a hercegek nevére vagyunk kíváncsiak, hanem a munkakörükre.
Minden blogon találtok majd egy kérdést, aminek a segítségével kitalálhatjátok, melyik bűn tartozik az adott herceghez.
1. Balról jobbra (függőlegesen) haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt.
2. Minden nap elküldhetitek az aznapi megfejtést/munkakört, így plusz esélyekkel gyarapodtok.
2. A vastaggal kiemelt rész a tizenkettedik bűnt tartalmazza, ennek a megfejtése éri a legtöbbet.

A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott 3 (!) Angyali gonosz könyv egyike. (Csak Magyarország területén érvényes a postázás)

Mai kérdés:  
Pharzuph munkaköre csupa testi élvezet.




Játékra fel!

SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése