Ads

R. K. Lilley - In Flight

Unokahúgom örömére, mert kérdezte mást mostanában nem olvastam e. Valójában, de... Csak nem írtam értékelést. :D - Csak neked, ha kész vagyok beadandókkal és előadásokkal, írok valami másról. :P Jó?
Már tudom is miről. Háhá!!! :D

R. K. Lilley


In Flight


Sorozat: Up In The Air 1.
Kiadó: Magánkiadó
Kiadás éve: 2012
Kategória: romantikus / erotikus / BDSM
Oldalszám: 236 oldal
Olvasott nyelv: angol
Magyar kiadó: Lilith könyvek - Felpörgetve (2013)
Írónő honlapja: http://rklilley.com/

Több mint fél ével ezelőtt olyan könyvet kerestem, ami erotikus jellegű és jó értékeléseket kapott, de már a Szürke trilógia hatása alatt vagy a könyv megjelenése s sikere után íródott. Figyelembe vettem keresésnél az éppen aktuális amerikai toplistákat, amely erotikus témában sikeres, továbbá keresés során szempontok közé vettem az aktuális kedvelt sablonos témát - azaz gazdag pasi, ártatlan lány és ilyen hatás mellett mit tudnak ebből a sémából még kihozni. Végeredményként találtam rá többek között erre a műre is, ami számomra kellemes csalódást okozott.

Az In Flight című könyv első kötete az Up In The Air trilógiának, aminek írónőjének, R. K. Lilley-nek egyben ez volt az első ténylegesen kiadott könyve. Figyelembe vettem nála olvasás közben azt a tényt, hogy egy első könyves írónőnél még sok kisebb hiba lehet. Némelyek ki is jöttek, ugyanakkor sokszor jobb lett, mint amire elsőre számítottam. Magánkiadásban jelent meg a könyv, ezzel együtt jelenleg is az amazon kindle eladási top 1000 könyve között szerepel. Kíváncsian vetettem bele magamat az olvasásba.

Bianca Karlsson évek óta stewardess Amerikában, aki rettentően imádja munkáját. Legjobb barátja Stephen, akivel közösen dolgoznak általában különböző repülők business osztályán. Munkatársaik nagytöbbsége első ránézésre azt hiszik, hogy ők egy pár; ám valójában Stephen a meleg öcsi szerepét tölti be, ezért mindig egymás között jót mosolyognak mások reakcióján. Egyik ilyen közös útjuk során fut Bianca össze a titokzatos és első pillanattól lehengerlő Mr. James Cavendish-el, a gazdag hoteltulajdonossal. James már első pillanatban felfigyel a szőke lányra, aki szép, kedves és készséges mindenki irányába. Elején érezhetően elkezd működni közöttük a kémia, de Bianca nem igazán szeretne semmilyen kapcsolatot Cavendishel, aki viszont újra és újra meglepetésszerűen feltűnik életében. Szeretném leszögezni, más könyvekkel ellentétben nem beteg módon és nem is teljesen elmebetegként cselekszik, hanem legtöbbször normális kereteken belül, ami akár szimpatikusnak is tűnhet bizonyos nők számára. Igyekezete sem véletlen, hiszen Bianca nem is ismeri be magának ezt a vonzalmat, eléggé lassan döbben rá, lehet, hogy többet is érezhet James iránt, mint egy futó kaland. Stephen hamar megkedveli Jamest, ismeretségük kezdetén már tudja valójában egy melegszívű kedves ember, aki próbál segíteni a lánynak.

Eddig egy tipikus történetet írtam le. Ami első pozitívum volt számomra, hogy Bianca erős jellemű lány, nem kertel, hanem ami szívén az a száján is. Nem igazán szeretem az olyan főhősöket, akikben nincsen kurázsi és inkább könnyeikben élik ki magukat, esetleg még buták is. Szerencsémre itt a lánynak egészen okos húzásai vannak, nem sorolnám a tipikus buta karakterek közé. Mindegyik szereplő átélt valamit, amiért sérültek lelkileg, érezzük, szükségük van egymásra, hogy a tátongó űrt beforrasszák. Kérdés ezt akarják e tényleg és van e megoldás ezekre a problémájukra? A két fél megbeszéli, mit szeretnének egymástól elvárni, mi az, ami már személyes szférába tartozik, és ne üsse bele más az orrát. Könyv erotikus tartalmán belül is vannak BDSM jelenetek, amikbe főhősünket készségesen vezeti be James fokozatosan.  

Bianca szemszögéből olvassuk a könyvet, így róla sokkal többet tudunk meg elsőre, mint Jamesről. Biancát gyermekkorában bántalmazták, apja megalázta és szeme láttára rettentő dolgokat művelt. Bianca utcán tengette tini éveit, Stephennel sem egy kellemes helyzetben találkozott, ennek következményeképp egymást védték másoktól, így alakult ki közöttük szinte egy érezhetően erős már-már testvéri kötelék. Amit a könyv fölvázol itt, az akár egy nagyon jó krimi alap is lehetne. Sokszor reménykedtem az írónő tényleg ki is használja ezt a lehetőséget, ezzel szemben legtöbbször olyan érzésem van, hogy az írónő inkább kikerüli ezt a nehézséget. Ha megtanulna bánni ezekkel az elemekkel, akkor akár egy jó bűnügyi erotikus regényt is írhatna, csupa izgalmas szállal, mert látom benne erre a lehetőséget.

James Cavendish milliárdos vagyona ellenére is megmaradt emberi karakternek, olykor olvasás közben el is lehet felejteni, hogy ő a vörös szőnyegről jött, ennek ellenére néha hangsúlyt kap vagyona. Eddigi legtöbb könyvben szereplő férfi karakterrel ellentétben, James készségesen mesélne bármiről, ami vele kapcsolatos Biancának, lassan bízni kezd benne a fiú, azonban a lány hallani sem akar ezekről, teljes mértékben érzelemmentes testi kapcsolatot szeretne, azt remélve, ha kiéli magát, később lelki sebei is begyógyulnának. Már egy tartóskapcsolat valódi gondolatától is retteg, ezért valahányszor szóba kerül egy lehetséges hosszú távú kapcsolat, inkább menekülőre fogja. Mind a ketten próbálnak egymásra hatással lenni, persze nem vallják be, ám a történet előrehaladtával ők maguk akaratlanul is pozitívan változnak.

Mindkettőjük vonzalma a BDSM világhoz, valamint érzelmi reakciójuk normális szerintem, mert átéltek valamit, amit így próbálnak leküzdeni. Akadnak olyanok, akik drogba, alkoholba fojtják el érzelmeiket, esetleg megbolondulnak, míg mások így vezetik le ezeket a belső feszültségeiket. Ez ok és okozat, ahogyan egy molesztáló vagy pedofil is rendszerint kisebbségi komplexussal szenved, amiért őt elnyomták, ezért elnyomja a saját maga számára kisebbet, de az a kisebb – áldozat - legtöbbször már a megélt dolgok miatt nem képes normális szexuális életet élni. Személyesen is ismertem ilyen embereket, ezért egyáltalán nem meglepő számomra az a viselkedési mód, amit ebben a könyvben tapasztaltam.

A könyv leírtakkal szemben nem egy komor mű, sok aranyos jelenetet tartogat, ahol érezzük, nem csak tárgyként tekintenek egymásra, hanem mint érző személyre. Többször találkozunk Bianca munkatársaival, James ismerőseivel, akik szintén valós érzéseket közvetítenek számunkra, legyen az féltékenység, bánat, gyűlölet vagy becsvágy.

Ebben a kötetben sokszor el is siklottam erotikus tartalma fölött, inkább a kapcsolatok kialakulását, fejlődésesét éreztem hangsúlyosabbnak.  Ha forróbb jeleneteket veszem számon, akkor sem mondanám unalmasnak a könyvet. Szerettem benne a jeleneteket, mert mindig nyújtott valami pluszt amivel nem válik lapossá, mindig tartogatott valami újabb dolgot.


Leszámítva néhány apróbb hibát – bátran tudom ajánlani a műfaj kedvelőinek, valamint ha valaki szereti a kissé elrugaszkodott vattacukorral átitatott erotikus történeteket, esetleg kedvet kapott hozzá. Szerethető könyv, olvastatja magát, karakterek emberiek, közelebb tudjuk érezni őket magunkhoz. Vannak néha dolgok, amire azt mondjuk persze, mese habbal, ám legtöbbször ezt az egész történetet apró gesztusaiban ismét közelebb érzi az olvasó.
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése