Ads

Sorozatok 2012 első fele

Mostanában amiket végignéztem sorozatok, mily meglepő, de koreaiak voltak. Mielőtt azt hinnétek, hogy csak ez érdekel, nem, nem ezért. Mást is néztem, de ezeket fejeztem be.
Itt most 5 sorozattal szeretnék foglalkozni a sorrend nem fontos, mert mindet szerettem. :)

1. - Dae Mul


Az eredeti történet alapja egy koreai manhwa - képregény.
Na ez volt a sorozat amit 2 részenként néztem, mert meghatott a történet. Az alap sztori, hogy van egy lány aki a médiában szeretne dolgozni és úton az interjúra a buszon molesztálják. Egy ember segít neki, egy suhanc akinek a híre nagyon rossz. A rendőrségen kötnek ki végül. A lány eljut az állásinterjúra, viszont a srácot megfenyegetik, mert a molesztáló apja politikus. Így a pénz beszél...
El is érkeztünk a sorozat fő vonalához. Az igazságtalanság, pénz, politika és a porból való küzdelem.
Főhősnőnket, Seo HyeRimet felveszik egy gyermekműsorba.
Főhőssrácunk, Ha DoYa beiratkozik jogra.
Pár év múlva Ha DoYa megpillantja HyeRimet, ekkor döbben rá, hogy házas és férjétől gyermekük is született. Elkezdi a saját ki háborúját a politikusok ellen. Folyamatosan támadják ezért, kirúgják, megalázzák. Azonban bekövetkezik egy nem várt szerencsétlenség. HyeRim férjét Irakban megölik. Egy ország nem foglalkozott embereivel és az Korea volt. HyeRim az idegösszeroppanás szélén mindent megpróbál és elkezdi a kis magánháborúját az ország politikusai ellen és pénzes emberei ellen. Végül Ha DoYa-val indul a választásokon. Így válik Seo HyeRim az első női miniszterelnökké.
A sorozat megható, sok emberi érzelemmel és megpróbáltatással. Nem egy vidám darab, de megéri végignézni aki szereti a komolyabb témájú sorozatokat.


2. - Lie to Me


Ez egy rettentő aranyos sorozat volt, amit nem tudtam abbahagyni. Gong AhJung a notoríus hazudozó lány és Hyun KiJoon a hotel tulajdonos története. AhJung a kulturális minisztériumnak dolgozik és intézi a hozzátartozó eseményeket, diplomáciai találkozókat több-kevesebb sikerrel. Piszkálják, hogy nincs párja, végül azt hazudja egy incidens után, hogy a híres hotel tulajdonosával jár, de csak titokban. Ezt félreértések hada támasztja alá és hazugságokat, hazugságra építenek. Egy egész sereg diplomáciai küldöttséget vernek át.
A legaranyosabb a kínai követpár. Ők elejétől látják a hazugság mögötti igazságot. :)
A szereplőket imádtam és nagyon jókat nevettem rajta. Sok komikus helyzet előtt találják magukat. A végét picit már vontatottnak éreztem, 2 résszel lehetett volna kevesebb, de ez már nem számított. A legtöbb részen hangosan nevettem.

3. - Secret Garden


Erre véletlenül találtam rá, amikor elhatároztam, hogy régen néztem koreai sorozatokat.
Nagyon szórakoztató, vicces és aki szereti a fantázia jellegű sorozatokat, azoknak ajánlom.
Két főhősünk teljesen más világban él. Az egyik Kim JooWon az elkényeztetett ámde mélyen legbelül lelkileg sérült változatosságként hotel tulajdonos valamint Gil RaIm, egy kaszkadőrlány különös története. Miért különös? - Egy túrázás alkalmával vihar kerekedik és betévednek egy házba ahol furcsa kotyvalékok vannak. Lány halott apukája is csinált régebben ilyeneket. Hazamennek, megisszák és testet cserélnek. Ebből sok kalamajka lesz. Hiszen egy mindenkinek engedelmeskedő kaszkadőr hogyan helyettesíthetne egy önfejű, egoista, tökéletességre odafigyelő CEO-t és fordítva egy igazgató egy dublőrt? 
A két színész hihetetlen jól játszották szerepüket. Nem csoda, hogy Koreában 2010 és 2011-ben szinte az összes díjat megkapta a sorozat, vele együtt a kulturális minisztérium "Sport és Turizmus" díját.
Végén ez a misztikum kiteljesedik. Kiderül miért volt fontos, hogy testet cseréljenek. Ha nem, akkor meghalnak. Az, hogy miért és mi történik titok, nézzétek meg ha gondoljátok... :)

4. - Prosecutor Princess



Ez a tipikus az a történet ahol buta, gazdag szőke lány, akinek cipő és ruhamániája van és apuci elveszi a dolgait, hogy dolgozzon. Jogot tanult, de csak azért kap diplomát HyeRi, hogy végre az egyetemet messzire elkerülje. Végül felveszik az ügyészségre ahol annyira butának tartják, több megaláztatás és balul elsült ügy után, hogy külön szobát adnak, ahol csak pecsételnie kell. Amit ki is dekorálhat rózsaszín plüssel... :) Egyetlen ember lát benne igazán potenciát. Az ügyvéd Seo InWoo aki még nem vesztett el ügyet. Ő mindenhova követi HyeRi-t. Azt, hogy miért mi is megtudjuk. HyeRi világa össze fog omlani, végül senkire nem számíthat, csak rá.
A buta szőke lány persze gyilkossági ügyön át mindenbe belekeveredik. Esetlen, csetlik-botlik, de fejlődik. A végére egy komoly nővé válik és ezt a kövekkel kirakott utat nézhetjük végig ahogy elesik vagy éppen sikereket ér el. Persze az egész humorosan van megoldva és tele van szarkazmussal.

5. - My Princess



Ezzel a sorozattal már voltak problémáim. Nagyon elhúzták és a vége sem a kedvencem. Az utolsó 10 percre hagynak mindent és  erre épült mind a 16 rész. Aki pedig mély romantikára számít a plakátok alapján, szintén felejtse el. Az egész a huzavonájukra épül, hogy szerethetik e egymást? Park Hae Young vajon kihasználja e a hercegnőt? Lee Seol feláldozna e érte mindent? Komoly és mély története szerintem nincs a sorozatnak. Inkább a kettőjük huzavonája a központi téma.
Lee Seol az örökbefogadott lány aki nem tudta, de hercegnői vér csordogál benne. Amikor megtalálják, elviszik a palotába és kényszerítik, hogy ott maradjon az állam érdekében. HaeYoung a Daehan cégcsoport igazgatójának unokája, akit számító természete miatt nagyapja sem szeret. Azonban ő hősiesen tanítgatja a hercegnőt etikettre, leckéket ad neki. Kiderül, hogy nem játszik, tényleg megkedvelte Lee Seolt, de annyira rossz az előélete, hogy már senki nem hiszi el neki. Ha igen akkor figyelmeztetik, hogy a hercegnővel együtt ő is el fog bukni.
SHARE

Rólam

Sziasztok! Toffy vagyok, ennek a blognak az írója. Bátran kérdezhettek és amint tudok válaszolok. A blog mellett számtalan hobbim van és természetesen egy munkahelyem is van, mai über szuper hipertitkos. Na jó azért annyira nem. :D

  • Pinterest
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése